back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Aj ponožky môžu byť fejky

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Finančná správa SR |MM|  Mobilné hliadky ozbrojených príslušníkov finančnej správy z CÚ Nitra zachytili ďalšie falzifikáty značkového tovaru. Pri vykonávaní cestnej kontroly zaistili 46 800 párov napodobenín športových ponožiek známych značiek. Pri ich predaji by majiteľom ochranných známok vznikla škoda v hodnote viac ako 140 tisíc eur.

Ozbrojení príslušníci Colného úradu Nitra v rámci vlastnej vyhľadávacej činnosti zastavili a skontrolovali nákladné motorové vozidlo s návesom. Bežná rutinná kontrola však priniesla prekvapivý nález – v zadnej časti návesu boli objavené veľké baly vriec a v nich kartónové krabice plné ponožiek označené názvami známych značiek. Už samotné balenie tovaru vyvolalo u ozbrojených príslušníkov podozrenie, že môže ísť o napodobeniny. Tovar bol zaistený a na základe komunikácie s majiteľmi ochranných známok bolo zistené, že predmetné športové ponožky porušujú práva duševného vlastníctva.

Ak by sa tento tovar dostal do voľného predaja, majiteľom ochrannej známky by spôsobil škodu v celkovej hodnote 140 400 eur.

O osude zaistených ponožiek teraz rozhodnú držitelia ochrannej známky. Tí majú možnosť vyjadriť sa do 10 pracovných dní, či chcú vo veci ďalej konať a akým spôsobom. Buď sa tovar po dohode zlikviduje, alebo môže držiteľ ochrannej známky dať podnet na súd, ktorý následne rozhodne, či ide skutočne o falzifikáty a ako sa má ďalej postupovať.

Upozorňujeme spotrebiteľov, aby sa nedali nalákať na podozrivo nízke ceny a vyhýbali sa nakupovaniu v pochybných a podozrivo lacných obchodoch či u rôznych podomových predajcov. Falošné výrobky môžu byť svojím vyhotovením, kvalitou spracovania alebo zložením nebezpečné pre zdravie.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované