back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Trnavské divadlo Vám prináša Terapiu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

DJP |MM|  Divadlo Jána Palárika v Trnave štartuje 51. sezónu novou pôvodnou
komédiou Terapia od autorky Lucie Mihálovej, v réžii Mariany Luteránovej. Inscenácia o vážnych, komplikovaných, niekedy až absurdných partnerských situáciách skúma otázky pravej lásky, domácich stereotypov i duševného zdravia.

Divadlo uvedie Terapiu v dvoch unikátnych verziách s dvomi samostatnými premiérami. Zostáva iba na rozhodnutí diváka, ktorú si pozrie ako prvú. V každej z alternatív totiž dochádza k stretnutiu iných párov, čím sa na povrch vyplavia aj rôzne konflikty. V prvej verzii s podtitulom „Prečo máme mopslíky?“ sa majitelia spoločnej kliniky, manželia Dominik a Soňa, stretnú na večeri s Karin a Henrichom. Ich klinika krachuje rovnako ako ich manželstvo. Medzitým, Karin horlivo túži po manželskom zväzku, no Henrich nechce o svadbe počuť už ani slovo. Premiéra sa uskutočnila v piatok, 11. októbra 2024 o 19:00.

Ale, čo keby Dominik a Soňa pozvali na večeru niekoho celkom iného? Akým smerom by sa večer uberal? Možný scenár poskytne druhá verzia s podtitulom „Kde je moja čokoláda?“. Ku Dominikovi a Soni sa pridajú Karol a Nika. Uprostred náročnej rekonštrukcie bytu a starostlivosti o neposedné dvojičky sa predstavy o harmonickom rodinnom spolunažívaní pomaly rozplývajú. Každý túži po láske, no nie každý dokáže vo vzťahu robiť kompromisy. Druhá verzia uzrela svetlo sveta v sobotu, 12. októbra 2024 o 19:00.

„Inscenácia Terapia je skúškou odvahy, ako úprimne a s akou dávkou nadhľadu sa dokážeme pozerať na svoje chyby v partnerských vzťahoch. Našou snahou bolo, aby v postavách a ich problémoch nachádzali diváci situácie, ktoré dobre poznajú. Možno aj zo svojich obývačiek, kuchýň a spální. Smiech na vlastných chybách dokáže byť skvelým terapeutom,“ konštatuje autorka inscenácie a umelecká šéfka DJP Lucia Mihálová.

Do hereckého zväzku manželského vstúpi Silvia Soldanová s Michalom Jánošom, ďalej Dana Droppová s Tomášom Vravníkom a Martin Kochan utvorí dvojicu s hosťujúcou Natáliou Fašánkovou, ktorú môžu trnavskí diváci poznať napríklad z predstavenia Ferlinghetti alebo Lunapark v hlave.

„Každá verzia je originálna v tom, že prináša úplne iné témy. Divák, ktorý nemá deti sa možno nájde viac vo verzii, kde deti nefigurujú a naopak.  V každej z nich si však divák nájde odlišný pohľad na otázky o partnerských vzťahoch,“ dodáva režisérka inscenácie Terapia Mariana Luteránová. V predstavení zaznejú expresívne slová, odporúčaná prístupnosť od 15 rokov.

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované