back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Finančná správa nelegálne nakupovala zbrane a náboje. Zapojilo sa do toho aj ministerstvo vnútra

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

FS SR |MM|  Finančná správa (FS) obstarávala zbrane, strelivo a príslušenstvo k výzbroji bez potrebných  licencií. Nelegálne nákupy odhalilo súčasné vedenie. Náboje formou výpožičky poskytlo Finančnej správe za bývalej vlády ministerstvo vnútra.

Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS), ktorý patria k ozbrojeným zložkám štátu narábajú so zbraňami, ktoré nemôžu používať, pretože FS ich nakupovala nelegálne. „Je nepochopiteľné, že moji predchodcovia nezabezpečili licencie, aby finančná správa v súlade so zákonom mohla nakupovať výzbroj. Ich nečinnosť znamená, že de iure z našich príslušníkov KÚFS urobili odzbrojený a nie ozbrojený zbor,“ uviedol Jozef Kiss prezident Finančného riaditeľstva. Nákupy zbraní a streliva bez licencií sa udiali aj za uplynulých rokov a teda ide o dlhodobý problém.  Predchádzajúce vedenie FS napríklad v rozpore so zákonom nakúpilo pištole Glock, množstvo streliva a rôzne druhy príslušenstva. „Obrátili sme sa na Ministerstvo hospodárstva SR, ktoré konštatovalo, že na všetky už zakúpené položky musí mať finančná správa so zákona licenciu, pričom nimi nedisponuje ani v jedinom prípade,“ uviedol prezident FS.

Zbrane a aj príslušenstvo k výzbroji boli nakupované utajene, bez súťaže – na priamo.

V nelegálnom vyzbrojovaní asistovalo finančnej správe aj Ministerstvo vnútra SR. Za úradníckej vlády Ľudovíta Ódora poskytol rezort vnútra finančnej správe 40-tisíc nábojov Luger.  Odovzdané boli napriek tomu, že FS na to nemala zákonné oprávnenie. „Predchádzajúca úradnícka vláda sa neustále oháňala pojmami ako transparentnosť a odbornosť. No, ako sa opakovane ukazuje, táto vláda pod vedením progresívca Ódora mala od týchto zásad ďaleko. Ministerstvo vnútra na to určite adekvátne zareaguje. To, čo vidíme, je hanebná vizitka vlády, ktorá sa sama tak rada označovala za vládu „odborníkov“,“ povedal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Finančná správa pod novým vedením už podnikla opatrenia a potrebné licencie na nákup výrobkov obranného priemyslu získala. V súvislosti s nelegálnymi nákupmi zbraní zároveň sa tiež obráti na orgány činné v trestnom konaní.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Finančná správa radšej nech sa pochváli ako je prijebaná – koľko dokázala vymôcť peňazí od neplatičov.
    Banda darmožráčov

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované