back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Seredskí mestskí policajti zachránili ľudský život

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď | Keď sme pred niekoľkými mesiacmi robili materiál s Mestskou políciou, pri ktorom bol prezentovaný aj prístroj AED (defibrilátor), ktorý má Mestská polícia vo vozidle, tak sme tajne dúfali, že ho nikdy nebude treba. No ak nastane situácia opačná, že policajti dokážu vďaka tomuto prístroju zachrániť ľudský život.

Stalo sa:

„Opodstatnenosť existencie a rozmiestňovania AED prístrojov po mestách potvrdzujeme aj na mestskej polície v Seredi. Naša mestská polícia má vo vozidlách MsP už 2 prístroje, ktorými sú policajti schopní v prípade potreby okamžite pomôcť.

Jeden z posledných zákrokov našej hliadky sa skončil šťastne, kedy sme boli v piatok vo večerných hodinách požiadaný zo 112-tky o urýchlený zákrok na Cukrovarskej ul.. Hliadka okamžite na mieste použila AED prístroj, vykonala resuscitáciu a osobu sa podarilo oživiť. Následne po príchode RZP bol muž odvezený do nemocnice.

Mesto Sereď rozširuje miesta, kde sú umiestnené AED prístroje a okrem vozidiel MsP sa prístroje nachádzajú ešte na:
– Spádovej ul. za OD Jednota pri detskom ihrisku
– V Hornom Čepeni na futbalovom ihrisku
– Na Športovej ul. na futbalovom štadióne

AED prístroj môže v prípade potreby použiť hociktorá osoba. Jeho použitie by sa malo nahlásiť na MsP, aby sa zabezpečila funkčnosť prístroja“.

- Článok pokračuje pod reklamou -
zdroj: Mestská polícia Sereď

 

Aj v diskusiách tu pod článkami sa niekedy vyskytujú hlúpe až úplne primitívne príspevky anonymných diskutujúcich pravdepodobne nahnevaných na sankciu udelenú policajtami pre porušenie predpisov. Veci sa majú tak, že polícia je skutočne represívnou zložkou pre tých, ktorí predpisy a pravidlá určené spoločnosti porušia.

Policajti a to nielen mestskí sú vo výkone služby 24 hodín denne, teda nonstop. Za tento čas zažijú toho strašne veľa a veľakrát sú pri aj vážnych problémoch ľudí ako prví. Preto buďme radi za moderné vybavenie, ktorým disponuje Mestská polícia a vedzme, že raz môže pomoc potrebovať niekto blízky či dokonca každý z nás.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Pokiaľ viem pri rekonštrukcii spomínaných športovísk z dotacie od štátu bolo podmienkou aj osadenie AED prístrojov, ktoré sa tam zatiaľ nenachádzajú.

  2. Bol som cca dva tyzdne dozadu na štadione tam vzadu kde je ten „workout“ a skrinka s AED bola vyrabovana a prazdna.. dalsia viem ze je v dolnej strede ako su autosuciastky… Takze ak sa to osadí na miesta kde nebudu kamery tak sa to bude kradnut.bohuzial

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované