back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Autá už jazdia po oceľovej konštrukcii nadjazdu, asfaltová vrstva je zničená! Za toto nám zvýšia cenu diaľničnej známky? – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Stav vozovky na moste ponad rýchlostnú komunikáciu R1 pri Dolnej Strede je viac ako kritický. Len diletant môže popierať, že sa nejedná o vozovku ohrozujúcu bezpečnosť  cestnej premávky. A tento most ponad rýchlostnú komunikáciu R1 slúžiaci pre bežnú dopravu a už aj obchádzky  pre vodičov obchádzajúcich už rok a pol uzatvorený most ponad železnicu v Seredi, bol v zlom stave už v čase, kedy cez neho bola obchádzková trasa stanovená.

Tu sme priblížili stav nadjazdu iba niekoľko dní nazad:

Dezolátny stav nadjazdu ponad R1 pripomína aktuálny stav zdravotníctva či školstva na Slovensku

 

Po článku a videozázname, v ktorom sme priblížili stav vozovky zadokumentovaný počas dňa, sme sa z bezpečnostných dôvodov na nadjazd vybrali v nočných hodinách. Menšia premávka osobných áut, ale aj kamiónov bude menším ohrozením pri dokumentovaní a nechceli sme premávku ani nijako zvlášť obmedzovať.

Za dodržania bezpečnostných opatrení, sme sa na stav vozovky teda pozreli podrobnejšie.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Pri bližšom pohľade sme naozaj nechápali, do akého stavu kompetentní nechajú takto dôležitý nadjazd dostať.

Jama je hlboká minimálne 13 cm a už dlhšiu dobu je obnažená oceľová výstuž betónového podkladu. Znamená to teda, že asfalt tvoriaci samotnú vozovku je fuč.

Asi veľmi netreba hovoriť, ako na takto zničenej vozovke trpia tlmiče a ostatné komponenty hlavne osobných áut. A tiež netreba hovoriť, ako takto dlhodobo zanedbávaná údržba znižuje životnosť dopravou vyťažených mostov.

Prečo sa čudujeme, že stovky z nich sú v havarijnom stave?

Dokedy bude takýto prístup k verejnému majetku jeho správcom tolerovaný?

Tu je videozáznam, ktorý ukáže viac, ako množstvo hovorených slov.

A tu fotografie. Po tomto denne jazdíme, ničíme si svoje autá a napriek tomu sa dočkáme výrazného zvyšovania cien diaľničných známok.



- Článok pokračuje pod reklamou -










Fotografií je vyhotovených viac a to z rôznych uhlov a za rôznych svetelných podmienok s cieľom priniesť čo najobjektívnejší pohľad na stav vozovky.

I tak musíme povedať, že ani fotografie a ani videozáznam smutnú realitu nezadokumentujú úplne reálne.

Otázka pre kompetentných – zodpovedajú vaše mzdy a manažérske odmeny úrovni odvádzanej práce? Dokedy budete čakať s opravou zjavne havarijného stavu vozovky – skutočne až do momentu, pokým nepríde k tragédii?


 

AKTUALIZOVANÉ 1:05

Na základe upozornenia čitateľa sme potvrdili získanú informáciu, že dnes vo večerných hodinách na nadjazde pribudlo prenosné dopravné značenie. Zatiaľ je pripravené po oboch stranách cesty. Dá sa predpokladať, že správca komunikácie pristúpi k jej rekonštrukcii.

- Článok pokračuje pod reklamou -


HLASUJTE V ANKETE:

Ako hodnotíte stav ciest a diaľnic na Slovensku?

Súhlasíte so zvyšovaním diaľničných známok a mýta?

Predchádzajúci článok
Ďalší článok
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Na Slovensku sa začne niečo diať až keď príde k vážnej nehode, alebo keď nám tie mosty padnú na hlavu a to doslova! Je dobré na to upozorňovať ale kompetentný nás majú na háku. Ešte by som k článku pripomenul že za toto si ako zdvojnásobili platy? A to ešte chcú zvyšovať ceny a strhávať v zdravotníctve a iných odvetviach, pričom nevedia ani cesty urobiť. Je to hanba čo sa deje na Slovensku. Oligarchovia nechajú Slovensko schátrať a potom si utečú na teplé miestečká ako Ibiza a pod. a my môžme trpieť a umierať. Môžu sa hanbiť, bohužial im empatia, sebareflexia, sociálne cítenie nič nehovorí. Môžu sa hanbiť!

    22
  2. Kedze sa zacal rozpadavat uz aj beton, bolo by dobre, zacat sa psychicky aj fyzicky pripravovat na odstavku dalsieho mostu.

    6
  3. Keď sa občania pýtajú kde sú peniaze tak všetci dajú ruky preč a sú ticho. Takže dialničné známky zdraželi, budú vyberat miliony € ale na most zase nebude, budú splácat dlžoby predchádzajúcich vlád. A to, že sa to posiela na skurvenú vyjebanú Ukrajinu je tiež pekná pičovina. Si zober jak si to vážia, my im tam posielame náboje, zbrane, humanitárnu pomoc a oni nám za to odstavia plynovod, aká pekná vďala od KOKOTA ZELENSKEHO. Ešte si ide dat ocenenie za mier, čo on chce? Šak je to najväčší svetový vrah momentálne, nehovorím, že Putin nieje, ale nalejme si čistého, načo sa do toho staráme my? Načo míňame naše peniaze a potom plačeme, že nemáme? Ani jedna vojna neskončí kým bude príliv zbraní a munície, skončila by jedine keby už museli po sebe hádzať kamene a lopaty, potom by to možno megakokota Zelenskeho a Putina napadlo.

    18
  4. To je dôsledok preťaženie kamiónov, hneď po zjazde mostu,smer Galanta,by mala byť nainštalovaná prenosná váha,každý kamión na váhu a prekročenie nosnosti,tvrdá pokuta,ako je to Rakúsku, v Nemecku..

    3
  5. UA 10. októbra 2024, 10:27
    Na pripomenutie „predchádzajúcich vlád“ stojí za zmienku, že z posledných 18 rokov tu 13 rokov vládne Fico.

    18
  6. Vsetci len o ukrajine. Ale cesty a mosty sa rosypali uz davno pred konfliktom. Teraz sa je aspon na co vyhovarat. Ake kde ste boli predtym, to ste nevideli, alebo vam to nevadilo ze za poslednych 12-15 r fico s vybohom tunelovali…. Tato vlada tiez vxktikovala sko nebude pidpotovat ukrajinu a uz tam naliala 110 mil eur , idu otvarat dalsiu zbrojovku, aby kalimu tieklo …

    14
  7. Diaľničiari chceli ten most zrekonštruovať dávno pred tým než sa diera vytvorila, podakujte sa vedeniu mestu že to zatrhla kôli odstavenemu mostu ponad železnicu a bolo by problematickejšie to obísť…

    Nezastavam si Ukrajinu ale ľudia sice tam Slovensko dodáva zbrane naboje atd ale za všetko sa beru peniaze nič nieje zadarmo

    3
  8. Dement tu plače o Ukrajine a pýta sa, kde sú peniaze, ktoré mohli byť použité na cesty a mosty.. Nuž, debilko, chod sa pozrieť na akých autách sa vozia „páni podnikatelia“, ktorí stavajú tie naše úžasné cesty a možno ti v tej sprostučkej hlave docvakne ,)

    5
  9. to je dosledok toho, ze milovany smer vsetko rozkradol, peniaze ktore nevedeli rozkradnu ani necerpali z eu… to co tu niekto tlape o ukrajine je smiesne, pretoze je to uplny nezmysel 😀 nevedia u nas 20 rokov opravit cesty, tak za to moze Ukrajina, ktora bola napadnuta nasim uzasnym ruskom a vsetka pomoc ukrajine je slovensku aj tak kompenzovana z eu a nato 😀

    14
  10. Celá Sereď aj dolná streda sadnúť do autobusov a ísť vykrikovať pred úrad vlády. Jedine to na nich platí.

    2
  11. Trošku faktov:
    Obchádzková trasa je vyznačená na zjazd Šoporňa/Šintava a späť na Sereď.
    K zvyšovaniu dialničnej známky len toľko,že okolité krajiny majú dialničnú ročnú nad 100eur a ak chceme niečo mať tak si za to logicky musíme zaplatiť ,chceli sme demokraciu a kapitalizmus tak to treba chápať a platiť 🙂

    1
  12. Zase novinarsky stvac sa ukazal 🙂 Nevrazivost jednedneho individua dookola, lebo on ma redakcny priestor…. To ze tu pretlacal Matovica a Budaja je ina vec…, No ak sa Slovaci dokazu vyzbierat v sume 4 miliony na naboje pre banderovcov, nedokazu sa ludia v Seredi vyzbierat na novy most cec zeleznicu??? Aspon nieco urobim pre seba bez ohladu na to co ze by som nonstop kritizoval??? Majko dame vyzvu pre seredanov na Sol, mozno budeme prvy na Slovensku, no takto sa myslim u nas postavilo aj vela kostolov…. Daj ako bonus pre darcov vecne meno v betone…. Demokrati nam mozu pomoct so zbierkou pri zbierani podpisou za uchylnu predstavu referenda…. Vedenie mesta to s opravou zjavne nezvlada… tak to ostava na nas obyvateov.

    1
  13. Mne sa kto vyzbiera na nové bývanie… nemyslis ze uz sa zbierame dost? Pozri si superhrubú mzdu a to co ti reálne cinkne na účet … nezabudni odrátať dph z kazdejo nakupu v pripade tankovania alko apodobne spotrebnú daň a k tomu daň z dane dph v tomto prípade. Takze reálne ti na nákup tovarov a sluzieb ostane vies co

    1
  14. Neurazaj oslov. On je debil. A ukazkovy. Ten bulo chce robit zbierku na most? To vazne? A kde by si ho chcel postavit? U babky v humne? Ty chruno.

  15. Pracovní soboty byly obvyklé i v jiných zemích východního bloku, v Sovětském svazu jich bylo mnohem více než v Československu, jednalo se o tzv. subbotniky.
    Leninský subbotnik (případně voskresnik) se pracovní sobotě podobá jen zdánlivě; šlo o „dobrovolně povinnou“ neplacenou práci nikoli v řádném zaměstnání, ale v domovské obci, zpravidla při úklidu, rekonstrukci veřejných budov či škol a podobně. Leninskému subbotniku se spíše než pracovní sobota podobá Akce Z.

  16. Marek 10. októbra 2024, 23:11
    Paradoxne Ukrajina po vojne bude mať asi najlepšie diaľnice, ktoré zaplatí celá Európa.

  17. quentin

    mozno je na zvazenie si aj pozriet kolko km tych dialnic mame a kolko z nich konecne nieje vedenych, ako cesta vo vystavbe. mne osobne nevadi vyssia cena za nieco, ale konecne by bolo pekne, aby bolo vidno aj nejake vysledky, pretoze za vyse 30 rokov budovania dialnic Slovensko nieje stale prepojene dialnicou zo zapadu na vychod. u nas sa na vystavbe ciest vdaka „chybam v zmluvach“ premrhalo tolko penazi, ako asi nikde inde v europe. najlepsie je, ze ludia co beru nadstandartne platy za to, aby zabezpecovali spravny priebeh obstarania, zazmluvnenia a realizacie tychto strategickych projektov nemaju absolutne ziadnu zodpovednost.

    4
  18. lol 11. októbra 2024, 6:53
    To je skôr už 50 rokov budovania, ani sa to nezdá. A nie je možné prepojiť takú krajinku ako SR.

    1
  19. Anonym 11. októbra 2024, 6:52
    Hádam nie si taký hlúpy že si myslíš že Ukrajina sa bude obnovovať zdarma z peňazí EÚ. Všetci sa tam tlačia lebo tam vidia neskutočné zisky. Oni sa musia zadĺžiť na 10 generácií. U nás sme sa tak tiež zadĺžili, akurát to vidieť len na pár ľuďoch okolo smeru.

    1
  20. Ked tu preberate Ukrajinu, doplnim fakty:

    – na Ukrajine som bol osobne po roku vojny. Mosty poskodene a znicene bombardovanim pri prvotnom postupe okupacnej Ruskej armady na Kyjev od Bieloruska, uz mali opravene. Ato v Buci, Gostomeli ci Borodjanke Rusi urobili fakt masaker.

    Spravca mosta nad zeleznicou v Seredi ma platne stavebne povolenie uz od septembra minuleho roka a este len pred par dnami vyhlasil vyberove konanie na zhotovitela.

    Rozdiel je myslim viditelny na prvy pohlad – oniza rok vo vojne a pri bombardovani krajiny urobia to, o com u nas len hovoria a slubuju…

  21. Slovenske mosty

    Obyvatelia Rakovej pri Čadci sú už takmer mesiac odrezaní od sveta. Dôvodom je spadnutý most cez rieku Kysuca. Na nový samospráva peniaze zatiaľ nemá.

  22. Hlavne ze ja mam nove ministerstvo Sportu a tlsty som jak kokot s 2nasobnym platom, ahhahahahaha vyjebany plebs tam si kupte vrtulniky 😀

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované