back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Demokracia dopláca na demokraciu. A môže na ňu skončiť… – 1.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Možno ťažšie pochopiteľné, no je to tak.

Najmä Európa má vážny problém s imigrantami, ktorí sú viac menej na okraji spoločnosti, veľakrát v centrách metropol žobrú a páchajú kriminalitu.

Mnohí sa neprispôsobili životu na západe a priznajme, že väčšina z ľudí ktorí sa so systémom nestotožnili, ne EÚ sni veľmi nešli s úmyslom prijať pravidlá, ktoré v ich spoločnosti sú cudzie.

Až príliš  veľké rozdiely medzi  prostredím z ktorého odišli a tým, do ktorého sa dostali, sociálne, vzdelanostné a rozdiely, diametrálne odlišné vierovyznanie a iné hodnotové nastavenie skutočne môže a zrejme aj je pre mnohých ťažko prekonateľnou prekážkou.

Vo Švédsku chcú zakázať žobranie na uliciach hodne organizované zahraničnými zločineckými skupinami, vo Francúzsku a hlavne v Paríži sú štvrte, v ktorých sa zasahovať nechce ani policajtom.

V minulosti čistý Berlín je veľkým smetiskom a Veľkú Britániu pred problémami neochránil ani odchod z EÚ.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Imigrantov Európa skutočne potrebuje a to nie na desiatky či stovky, ale na stovky tisíc. Nie však každého a nie za každú cenu a nie všetkých.

Európska únia by si mala konečne zobrať príklad od Kanady, Nového Zélandu, Austrálie, či USA. Stanovenie si jasných a zrozumiteľných pravidiel pre  imigrantov v podobe minimálneho vzdelania, profesného zamerania a dobrého zdravotného stavu, nie je žiadnou šikanou či diskrimináciou. A zároveň musí byť štandardom aj požiadavka prispôsobiť sa životu v EÚ, akceptácia zvykov a hodnôt jej občanov a tiež viery praktizovanej domácim obyvateľstvom.

Ak chce EÚ zachovať demokraciu, je nevyhnutné nedovoliť jej zneužívanie na deštrukciu systému a hodnôt, ktoré systém zastáva a predstavuje. Nechať na vlastný vývoj budovanie vylúčených komunít imigrantov, nevšímať si stále viac sa prejavujúce odlišnosti medzi imigrantami a domácimi s tým, že to nejako dopadne, nie je rozumné. Lebo ono to skutočne nejako dopadne no otázkou je, ako. Môže sa totiž pomerne ľahko stať, že domáci sa v krajine vlastných predkov zrazu stanú nepochopenou menšinou, čo už potom bude problematické na akékoľvek riešenia.

Imigrácia by krajiny mala posilňovať, zveľaďovať a dávať šance šikovným ľuďom uplatniť sa mimo domova spôsobom akceptovateľným pre všetky strany. Aj tým, ktorí vo svojich domácich krajinách o demokracii len snívajú a toleranciu k inému spôsobu žitia či inému náboženstvu, nikdy nemali vo svojej výbave. Čím skorej si to západný svet uvedomí, tým menšie škody bude musieť v budúcnosti riešiť…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Presne to, ale v malom sa deje v niektorých obciach na východe. Tam ale napriek nizkej vzdelanostnej úrovni sa s nimi ako tak dá, lebo tam nie je zainteresovaný prvok fanatického náboženstva.

    3
  2. Orban nech ide do 3,14 ce!vy ste uplne drbnuty ze tu orbana chvalis ten je jeden vlastizradca ktory vyciciava madarsko a len peniaze ho zaujimaju nic ine.ked myslite ze taky orban by bol dobry tu na SK tak to ste na kurva omyle!!!!!!!

    4
  3. Po prečítaní tohto výlevu som sa povracal. vraj europa potrebuje na stovky tisíc imigrantov. Zbohom zdravý rozum.

    1
  4. Škoda, že si toto zatiaľ neuvedomujú aj v Bruseli a nerobia niečo pre Eú ako celok. Zatiaľ tam žijú v bubline blahobytu a berú výhody ako samozrejmosť. Svet sa dnes diametrálne zmenil a Eú v poslednej dobe nedokáže na to reagovať. Snáď pri krachujúcich nemeckých gigantoch praskne bruselská bublina a príde vytriezvenie a možno pud sebareflexie…

    4
  5. 8.39 nemas chlastat hned rano. Keby si sa miesto ozierania ucil, mohol si dnes ten clanok pochopit. A teraz chod spratat tie zvratky, ty prasa.

    3
  6. Realita je taká,že väčšina sú ekonomickí migranti,ktorí nechcú pracovať, ale zneužívať sociálne dávky, nemajú záujem sa prispôsobovať, vo Švédsku migranti odkazujú domácim, keď sa Vám tu nepáči, môžte sa odsťahovať…ďalší zaujímavý názor povedal francúzsky prezident, ak EU nezmení svoju politiku, EU sa do pár rokov môže rozpadnúť.

    4
  7. Súhlasím, že za pár desaťročí pri pôrodnosti akú majú štáty v západnej Európe bude problém, kto bude pracovať, starať sa o starých občanov atď. A mnohé rodiny migrantov sú veľké, majú viac detí. Ale my máme žiaľ aj skúsenosť v malom, že aj naši domáci „migranti“privadrovaní pred stovkami rokov vraj z Indie, majú viac detí. A budú sa oni starať o nás v domovoch dôchodcov? Budú nás liečiť v nemocniciach? Budú predávať v obchode, piecť chlieb, robiť vo fabrikách? Ak nie, kto to bude robiť?

    3
  8. Budúci dôchodca, celé spektrum vecí a fungovania sa musí zmeniť… Infraštruktúra, rozvíjanie technológií, investovania do mladých ľudí, podpora ľudí. Istotne sa zhodneme na tom, že hlavne treba začať investovať do Európy nie na nezmyselné veci ako politické rozhodnutia o prechode na zelenú ekonomiku, obchodné vojny a vojny samotné.
    Demografiu považujem za najväčší problém Európy kde najhoršie dopadla demografia východných štátov. Do 20-30 rokov bude rapídny úbytok obyvateľstva na Slovensku!

    3
  9. Neviem neviem, ci by som imigracnu politiku USA daval za priklad. Trump hovori o 50 milionoch ilegalnych pristahovalcov. Oficialne zdroje uvadzaju 11 milionov ilegalov v USA. To su ludia zijuci mimo socialny a zdravotny system. V 21. storoci.

  10. Ahojte, môj názor je vyjadrený v českých Novinkách . cz 6.10.2024 , kde sa píše
    Ohrožování nožem, šikana, výhrůžky, bitky a policejní operace. Tak vypadá běžný den na jedné německé škole ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, popisuje v rozhovoru učitelka Birgit Ebelová. Škola, na níž působila, má vysoký podíl studentů z řad migrantů a dětí ze sociálně znevýhodněných rodin. Podle jejích slov tam byl běžný provoz „absolutní peklo“.
    a ďalej
    Vulgární nadávky

    „Ty stará děvko. Ošukám tě. Šlapko. Děvko. Kundo. Drž hubu. Nakazím tě AIDS. Drž hubu, ty židovská děvko! To jsou denní urážky,“ vypráví učitelka. Provokativní výkřiky jako Alláhu akbar (Všechna chvála Alláhovi), Heil Hitler nebo Hamás! Hamás! pokřikovali především po loňském 7. říjnu, když učitelka vyjádřila solidaritu s Izraelem.

    No a to je všetko. Peknú sviatočnú nedeľu prajem.

    2
  11. Ano odmieta migrantov a preto pustil vsetkych prevadzacov z basy a nosia tam robosov z filipin,indie,a pre rusov a bielorusov dal skoro bezvizovy styk lubi putina broji proti migrantom hlavne ze bielorusi ich zavazaju na polske hranice aby robili chaos v EU.a este by som tu mohol vypisovat jeho preslapy napr vyrobne akumlatorov chodime tam vykladat tovar tam madari ani nerobia len cinanci vietnamci a kade aky ludia a ze vraj pracovne miesta pre madarov,take pracovne miesta za 500eur aj ja viem urobyt hocikolko este ked od statu dostanem ulavy atd atd

    2
  12. Len škoda, že sa o neúnosnej situácii v niektorých (nielen) nemeckých mestách mienkotvorných médiách nepíše. Aký asi majú dôvod tajiť to?

    2
  13. Anonym 6. októbra 2024, 11:20 – vidite sprisahanie tam, kde to je ovela jednoduchsie.
    Media maju uplne ine pravidla a zodpovednost, ako hobby a propagandisticke weby.
    Napisat clanok si vyzaduje vedomosti a idealne aj skusenosti – ak teda nehovorime o tupotine, ktora ma ideologicky alebo propagandisticky zamer. Vidiet to aj v diskusii – uz na prvy pohlad je zrejme, kto ma v hlave upratane a kto len opakuje naucene propagandisticke nezmysly.

    No a kto cita s pochopenim textu, alebo meslienkovo dokaze vstrebat len to, co mu znovu pasuje len do jeho vesmiru…

  14. Súhlasím s Majkom. Demokracia umrie na to, že človek, ktorý má v hlave nasrate(ako napr. Majko) ma také isté volebné právo ako človek čo vie, o čo ide. Krok číslo jedna pre proces očisty na SVK. Podmienené volebné právo. Proste, keď citac denník N a sleduješ Markízu, nebudeš voliť. Krok číslo dva. Fyzická likvidácia všetkých politikov, ktorí sa podieľali na ozobraceni SR. Krok tri. Okamžite znárodnenie sprivatizovanych podnikov a podnikov typu Kaufland, Lidl a Billa. Vystúpenie z EU a NATO. Atď…….

  15. Dovolim si podoktnut, ze cca pred 5-10 rokmi by bol autor takychto a podobnych clankov a nositel tychto nazorov vysoko pravdepodobne oznaceny za dezolata.

    To je o.i. pricinou alebo aspon jej ukazovatelom, ze niektore trendy su uz v niektorych europskych krajinach nezvratne alebo len velmi tazko.

    A tie veci, ktore dnes mudri ludia predpovedaju, z2 stanu sa o 10-20 rokov opat unikaju nielen beznym ludom, ale aj tym zodpovednym za riadenie a spravu ci uz statu alebo EU.

  16. Miloš dobré ráno, konečne ale predsa. No súhlasím z prvým ods. tu nado mnou /len tak na okraj/.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované