back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Majitelia štvornohých miláčikov, pozor! Od prvého novembra so psíkom na detské ihriská nevstupujte. Končí sa aj voľný pohyb havkáčov na cyklotrase

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď  |   Sereď sprísňuje a viac špecifikuje podmienky držania psov na svojom území. Dôvodom pre schválenie nového všeobecne záväzného nariadenia (VZN) mesta Sereď mestským zastupiteľstvom bola potreba lepšieho určenia konkrétnych miest, kde psíkovia vstupovať rozhodne nemôžu a kde konkrétne musia byť na vôdzke resp. na prsnom postroji. Mesto osadí aj nové infotabuľky, ktorých rešpektovanie bude sledovať mestská polícia.

 

Nové pravidlá

Podľa nového VZN mesta Sereď je s účinnosťou od prvého novembra 2024 voľný pohyb psa zakázaný v Seredskom mestskom parku, na trhovisku na Mlynárskej ulici, na turistickej cyklotrase v Seredi a na miestach, kde sa konajú príležitostné trhy (v zmysle Všeobecne záväzného nariadenia č. 2/2015, ktorým sa upravuje predaj výrobkov a poskytovanie služieb na trhových miestach zriadených na území mesta Sereď a vydáva trhový poriadok pre mestské trhovisko a príležitostné trhy  v znení neskorších nariadení).

 

Od rovnakého dátumu je vstup so psom zakázaný na pieskoviská a dopadové plochy prvkov detských ihrísk (gumená dlažba, liate gumené povrchy, tráva, kamienky, piesok a iné), na spevnené plochy športovísk, do areálov školských a predškolských zariadení, ktorých zriaďovateľom je mesto, na mestský úrad so záhradou, do zariadenia sociálnych služieb Nocľaháreň a na pohrebiská.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

Viac bezpečia na detské ihriská a na cyklostrasu

Stretnúť psíka priamo na priestranstve, ktoré má patriť iba detským hrám, či motať sa popod kolesá cyklistov na cyklotrase, bolo doteraz možné dennodenne. „Schváleným VZN č. 4/2024 o niektorých podmienkach držania psov na území mesta Sereď vieme daným situáciám predísť. Tým sa stane priestor detských ihrísk chráneným priestorom pred vstupom so psíkov,“ uviedla Zuzana Vohláriková z mestského úradu. Dodala, že nové VZN bolo spracované hlavne na žiadosť Mestskej polície Sereď, ktorá pri vykonávaní svojej činnosti nemala právnu oporu. Početné sťažnosti na nezodpovedných psíčkarov, ktorí pri venčení svojich štvornohých miláčikov bez vôdzky, spôsobovali kolízne situácie napr. na turistickej cyklotrase, narastali.  „Pre policajtov, ktorí kontrolujú podmienky držania a vodenia psov, bude schválením nového VZN možné efektívnejšie a jasnejšie riešiť osoby, ktoré nedodržiavajú jednotlivé zákazy ako je napr. vodenie a venčenie psov na detských ihriskách alebo nechávajú voľno pobehovať psa po cyklotrase a podobne,“ vysvetlil efekt schváleného nariadenia zástupca náčelníka Mestskej polície Sereď Peter Sokol.

Čoskoro pribudnú vo verejnom priestore nášho mesta nové informačné tabule, z ktorých sa dá ľahko vyrozumieť, kde aké pravidlá vodenia psov platia.

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. To na čo upozorňujete z dôvodu nového VZN by malo byť pre každého majiteľa psa samozrejmosťou!

    5
  2. Tešíš sa že malý pes neurobí brmbolec na cyklotrase, ok beriem.
    Ale feťák ti vypustí žltačkou nakazenú sračku bárs kde, tak zasa veľký optimista nebuď.

    1
  3. Beseda na tému: fetak alebo pes. Krčma 5.cenovej kategórie. Ešte by bolo dobre uviesť, koľko psov je evidovaných v Seredi. Pre príklad, ak je ich tisíc, tak to znamená 2- 3 tisíc hovi… a 2 – 3 tisíc ostanych dverí, stromčekov, čokoľvek, čo potrebuje prekryť pachovu stopu konkurenta. Niekedy vidím, že pri zdvihani zadnej nohy a ocikavani už ani nic netečie, moč sa už minul a zostalo len pri geste. Možno väčšie druhy psov majú väčší mechúr, tým to vydrží dlhšie.
    Takže celé mesto je zasrane a zastane od psov. Nechoďte po trávnikoch, stupite do h….a.

    0
  4. Zbytocne tlieskate😂na cyklotrase budu brmbolce ako doteraz…to nema s vodzkou nic spolocne…akurat budu tie kolizie v mensom pocte…pretoze nie kazdy psickar bude mat havka pri nohe…na kratko….a kedze nebude ani pozerat furt za seba ci ide niekto na biku tak hrozi ze ak psik prebehne na druhu stranu tak sa vodzka stretne s bikom….a na detskych ihriskach som uz roky nevidel psickara to zas ich treba pochvalit ze to respektuju aj bez tabul…

    2
  5. O čo ti ide? Nemôže sa riešiť problematika psov, lebo aj feťáci serú? Načo melieš do toho feťákov?

  6. Kto to má na starosti na meste , že tento nepodarok pcha všade namiesto nášho erbu?
    Ste pablbi? Silou mocou presadzovať taký paškvil

    2
  7. Cyklotrasa bude prázdna od cyklistov, kedže už je október. Nebude to také ako v máji. Inak vačšina psíčkarov aj cyklistov na títeši vedia spolu existovať, keď sú normálni.

    3
  8. Pura vida 4. októbra 2024, 11:21
    Zasa na druhej strane 1.000 evidovaných psov je 32.000 EUR ročne zaplatených na daniach.

    1
  9. Hlavne si davajte pozor na pana so psiskami v cervenom Skoda pickupe.
    Behava s nimi v okoli Cepenskeho ramena. Teda on beha tu a psy tak 50m od neho. Ak mate so sebou ineho psa, tak mate smolu a navyse vam pan vysvetli ze konflikt je vlastne vasou vinou a neviete ako sa chovat pri stretnuti s inym psom. Ak skoncite vy alebo vas pes bez zraneni, budte radi.

  10. Ok pohoda ja ako psíčkar to dodržovať budem a na ihriská nechodím. Po svojom psovi hovienka zbieram a vždy som zbierala. Park trochu nechápem, za kaštieľom na tej lúke som vždy nechával psa prebehnúť na voľno, tam nikoho nie je. Tie výbehy pre psíkov su fajn, len maličké a je ich málo. Áno daň platím 34 euro. A nezabúdajte na to, že človek so psom má viac sociálnych kontaktov aj pohybu. Pre seniorov a aj mladších je to často jediný spoločník a vytiahne nás von v každom počasí, medzi ľudí a hýbať sa.

    4
  11. Psíčkar 4. októbra 2024, 14:38
    Veľmi by som si prial aby mali všetci taký prístup ako máte vy. Ale bohužial nemajú, určite to sama vidíte keď chodíte venčiť a všímate si iných psíčkarov.

    2
  12. Ok na Decker ihriská pes nepatrí po hrádzi môže chodiť pes na vodzke Ale treba upozorniť aj cyklistiku že 250 m za psíčkarov je treba použiť zvonček alebo stačí zakričať haló Odstúpila až do trávy Ale keď tam letíte ako šialenec tak tam treba dať obmedzenú rýchlosť 15 km /h Za druhé majitelia rod domu si platia daň za dom prečo musia platiť za psa keď behá po jejich zdanenom pozemku

    7
  13. To by musel byt pes na pol metri pri majitelovi. Teraz sa akurat viac cyklistov roztrepe na spagate, ktory nemusi vidiet. Gratulujem idiotizmu

    2
  14. PRE: Anonym 4. októbra 2024, 13:37 – Dan za jedneho psa rocne je 34 eur.
    Tak ešte raz a naposledy:
    VZN 10/2019
    § 2
    DAŇ ZA PSA
    1) Mesto Sereď určuje ročnú sadzbu dane za psa 34,00 €.
    2) Mesto Sereď ustanovuje zníženie dane za psa na:
    a) 7,00 € za jedného psa a rok daňovníkovi, ktorý chová psa v rodinnom dome
    b) 3,50 € za jedného psa a rok daňovníkovi staršiemu ako 65 rokov, ktorý chová psa
    v rodinnom dome; toto zníženie sa vzťahuje len na jedného psa a ak daňovník chová
    viac ako jedného psa, tak na každého ďalšieho psa sa uplatní daň podľa písmena a),
    c) 17,00 € za jedného psa a rok daňovníkovi staršiemu ako 65 rokov, ktorý chová psa
    v byte bytového domu; toto zníženie sa vzťahuje len na jedného psa a ak daňovník
    chová viac ako jedného psa, tak na každého ďalšieho psa sa uplatní daň podľa ods. 1,
    d) 17,00 € za psa a rok daňovníkovi, ktorý je právnickou osobou.
    ….atď.
    Ešte stále si presvedčený, že daň za psa je vždy a všade za a za každých okolností 34€ ….?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované