back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Voda, plyn a kanalizácia. Kaštieľ konečne dostane základnú infraštruktúru

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MsÚ Sereď |  V týchto dňoch sa začalo s dlhoočakávaným budovaním prípojok inžinierskych sietí k seredskému kaštieľu. Jedná sa o investíciu plne hradenú z rozpočtu mesta Sereď, ktorá bola dlhodobo plánovaná a následne schvaľovaná mestským zastupiteľstvom koncom minulého roka.

„Stavenisko sme v prvých októbrových dňoch odovzdali vysúťaženej spoločnosti, ktorá vzišla ako víťazná vo verejnom obstarávaní. Tá v priebehu mesiacov október a november 2024 vybuduje v rámci cestného telesa, od vstupu do zámockého parku až po bránu mestského amfiteátra, prípojky vody, plynu a kanalizácie,“ uviedol vedúci investičného oddelenia Marián Šišo. Doplnil, že spoločnosť vybuduje prípojky len v rámci pripojenia objektu kaštieľa a ďalšie konkrétne prípojky pre prenajatú časť kaštieľa sú už v réžii nájomcu priestorov kaštieľa.

Seredský kaštieľ, ktorý je zapísaný v zozname národných kultúrnych pamiatok, je v majetku mesta Sereď. Časť kaštieľa je dlhodobo prenajatá súkromnej spoločnosti, ktorá sa snaží o jeho renesanciu. Až doteraz bol objekt bez akýchkoľvek prípojok inžinierskych sietí. Nové podmienky môžu urýchliť proces obnovy nášho kaštieľa.

UPOZORNENIE:

Priestor výkopových prác bude označený. Mesto týmto žiada návštevníkov parku o rešpektovanie bezpečnostných pokynov v areáli parku. Ďakujeme za pochopenie! 

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Mesto ide zaplatiť súkromnej spoločnosti na jej podnikanie prípojku plynu a elektriky, pričom to vôbec nebolo v zmluve o nájme .
    Mesto sa teraz bráni tým , že veď to ide ťahať aj pre seba . A pritom mesto hľadá nájomcu aj pre ostatné časti kaštieľa a nemá žiadny dôvod budovať za mestské peniaze akúkoľvek prípojku do kaštieľa.
    Je to hanba pre tých čo vôbec schválili tento prenájom . Firma ktorá má v prenájme kaštieľ nevykazuje žiadny zisk a vlastne opravuje kaštieľ len s pomocou ministerstva kultury , žebre peniaze od obyčajných ľudí atď.
    Pýtam sa, ozaj na takto odjebanu rekonštrukciu nemá mesto schopnejsich ľudí? Veď to mohlo rekonštruovať samo a
    Dostalo by rovnaké dotácie.
    .
    Je priam neuveriteľné že nájomná zmluva trvá už 4 roky a vlastne nič nieje dokončené. A to hovorím o pár miestnostiach v kaštieli vlastne.
    Pritom za tento čas dokázal ozajstný súkromný investor zo zeme vyhrabať a opraviť zámok Vígľaš alebo kaštieľ Oponice.
    V Seredi firma GODY Group sro len prešlapuje na mieste a naťahuje ruku a čaká, s koho pomocou opraví pár izieb .
    A v novembri začne plynúť 5-ty rok tohto tragikomického príbehu

  2. Este ste ten spatny kurin nezburali,tomu hovorite kastiel?ved sa to podoba na mastal a nehovorim o interiery tohoto palaca.Aj keby mala firma co ma v prenajme cast kastiela nejake zisky, snad si niekto nemysli,ze ich vrazi do kastiela ktory nie je ich majetkom.

  3. Pre mudrlantov hore
    Kaštieľ je majetkom mesta. Prenájom na tom nič nemení. Je zaujímavé vidieť, že stále niekomu vadí, že sa kaštieľ opravuje. Spomeňte si pár rokov dozadu, koľko peňazí natieklo do futbalu a štadiónu. A čo z toho mala drvivá väčšina obyvateľov mesta? Nič. Zrekonštruovaná pamiatka dokáže prilákať návštevníkov. Všade vo svete to vedia. Len Slováci tie svoje nechávajú chátrať.

  4. Vadi mi to,ze sa tato ruina opravuje uz 30rokov a je horsia a horsia,ako seredsky futbal.tu búdu nikto nikdy neopravi,co nebolo doteraz nabude ani odteraz.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované