back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ministerstvo upozorňuje na šírenie dezinformácií o škole v Trenčíne

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MŠVVM SR |MM|  Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR preveruje všetky podnety, ktoré dostáva na činnosť škôl a je v kontakte aj s vedením strednej školy v Trenčianskom samosprávnom kraji. Prostredníctvom dezinformačného videoblogu bola obvinená zo šírenia ideológie. Dôvodom bola organizácia podujatia, ktorého cieľom bolo pripomenúť si obete tragického teroristického útoku z 12. októbra 2022 a realizovať výstavu žiackych plagátov na chodbe školy. Vedenie školy tému aktívne rieši a zvažuje, či sa podujatie uskutoční.

Ministerstvo školstva sa ohradzuje voči obvineniam, že by umožňovalo šírenie akejkoľvek ideológie v prostredí škôl. Naopak, do parlamentu predložilo vládny návrh zákona, ktorý si
v prípade citlivých tém a aktivít bude vyžadovať prerokovanie v Rade školy, Pedagogickej rade či informovaný súhlas rodiča. Rezort školstva sa zasadzuje a naďalej bude trvať na tom, aby školy zostali apolitickým miestom bez akýchkoľvek ideológií, kde sa budujú hodnoty ľudských práv, vzájomného rešpektu a tolerancie, ktoré sú základom demokratickej spoločnosti.

Škola má zároveň slobodu organizovať vzdelávanie a výchovu v súlade so svojím poslaním, pokiaľ sú tieto aktivity v súlade so štátnym a školským vzdelávacím programom.

Zároveň v prospech ochrany detí, učiteľov a škôl dôrazne žiadame verejnosť a mediálne činné osoby o nezverejňovanie údajov, ktoré by mohli konkrétnu školu, učiteľov a žiakov vystaviť nátlaku, šikane alebo akémukoľvek ohrozeniu. Zverejňovanie citlivých a osobných údajov o škole či jej zamestnancoch zároveň predstavuje porušenie pravidiel GDPR a môže viesť k právnym následkom.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ucitelia mali sirit duhovu ideologiu,rozdavat duhove odznaky a ziakom nabulikat aby prisli duhovo obleceny,Mazurek na to poukazal a teply Druker zacal vrieskat,ako vidiet medzi sucasnou a minulou vladou nie je ziadny rozdiel, k hrantu vzdy len svina dobehne.
    Tak ,to sa v tej skole malo sirit.

    1
  2. Je velmi smutne,ze sme s vedomostami na chvoste co sa tyka eurozony a ucitelia v skole propaguju uchylnosti,nabozenstvo,pustaju na oblbnutie deti do skoly roznych politikov a Druker sa bude este rozculovat.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované