back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Ako prepojiť univerzity s pracovným trhom budúcnosti? Projekt REWARD prinesie riešenia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

TT SK |MM|  Medzinárodný projekt REWARD, ktorého súčasťou je aj Trnavský samosprávny kraj, vstupuje do ďalšej fázy. REWARD sa zameriava na mimoriadne aktuálnu tému „Zefektívnenie spolupráce medzi univerzitami a priemyslom ako kľúčový nástroj na udržanie absolventov na existujúcich pracovných miestach.“ V Trnavskom kraji, kde pôsobia tri univerzity a jedna vysoká škola, môže toto prepojenie priniesť významné výhody. Cieľom je inšpirovať sa osvedčenými riešeniami z iných častí Európy a aplikovať ich v našom regióne.

Po úvodnom stretnutí v Portugalsku na jar tohto roka sa rozbehli regionálne stretnutia, na ktorých boli členovia regionálnych skupín informovaní o aktivitách projektu, ich očakávanej účasti a o prínose. Prvé lokálne stretnutie v rámci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) sa uskutočnilo 25. septembra 2024 v priestoroch župného úradu.

Ďalším krokom je vzdelávacie podujatie, ktoré organizuje autonómny región Sardínia. Tento dvojdňový workshop, naplánovaný na 13. – 14. novembra, sa bude venovať identifikácii osvedčených postupov a stratégií na zabránenie úniku mozgov a podporu návratu kvalifikovaných pracovníkov. Výsledkom workshopu budú nové podnety na lepšie prepojenie univerzitného sveta s pracovným trhom. Tie župa zužitkuje na druhom stretnutí s lokálnymi aktérmi, ktoré by sa malo uskutočniť do konca kalendárneho roka.

V priebehu semestra prebiehajú aj viaceré online školenia. Jedno z nich, organizované platformou „Policy Learning Platform,“ sa venovalo Zásadám a politikám transformačných inovácií, zatiaľ čo druhé sa sústredilo na podporu inovácií v oblasti zdravotníckych technológií. Školenia pomáhajú pochopiť inšpiratívne osvedčené postupy regiónov, ktoré podporujú malé a stredné podniky (MSP) v ich raste a vývoji nových produktov a služieb.

Detailné informácie o projekte REWARD si môžete prečítať tu.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované