back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

O množstve odpadov kompetentní vedia roky. Napriek tomu je okolie stále v ohrození

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Nie je tomu tak dávno, čo sme intenzívne poukazovali na nelegálne navozenie odpadu na pozemok Mesta Sereď prenajatý firme, ktorú mesto štedro dotovalo nehľadiac na to, či verejné peniaze použila spôsobom, na ktorý bola mestská dotácia určená.

Že nepoužíva, sme vedeli a upozorňovali sme na ta aj vedenie mesta. A že nepoužila vôbec a následne skrachovala, vieme už tiež. Rovnako vieme, že aj dlhy pred ktorými sme vystríhali, na meste skutočne zostali.

Firma nezákonne obchodovala s odpadmi a to nielen v Seredi.

Obdobných prípadov však na Slovensku je viac. Lepšie povedané, hodne. Jeden sa pre verejnosť prevalil niečo viac ako rok dozadu, kedy objekt plný naskladovaných  odpadov obkľúčila polícia a armáda. Na skládke totiž našli množstvo nebezpečného odpadu,  výbušné a tiež rádioaktívne materiály.

Málokto však vie, že objekt v ktorom je nebezpečný odpad skladovaný roky, bol príslušným úradom a dokonca aj MŽP známy už minimálne od roku 2021. Už vtedy totiž občianka z obce Nedožery-Brezany na Zelenú linku MŽP nahlásila volne vysypané a do podložia presakujúce chemikálie. Namiesto boli privolané pracovníčky Okresného úradu z Prievidze, polícia a správu dostali aj kompetentní na MŽP.

Výsledok?

- Článok pokračuje pod reklamou -

Účinné konanie žiadne a odpad je tam doteraz. Akurát sudy hrdza medzičasom zožrala takmer úplne a tak aj odpadu priamo na podloží je viac.

Arogancia, nezáujem kompetentných, alebo dobrá motivácia prípad neriešiť tak, aby následne štát (teda my všetci) nemusel vynaložiť na likvidáciu odpadov milióny Eur?

Možno (aspoň z časti) viac a najmä pohľady odborníkov, nájdete aj v tejto reportáži RTVS:

https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/16952/488182#0

Súčasný stav v objekte, ktorého majiteľ mal povolenie na likvidáciu nebezpečných odpadov.

Kde boli kontroly kompetentných orgánov za posledných snáď desať rokov?


 

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ako sa stavalo k tomuto problému mesto? Myslím si, že na to primátora aj zastupiteľstvo upozorňovali p.Fačkovcová a myslím si, že i D. Irsák. Aké bolo riešenie? Predĺžili mu nájomnú zmluvu, miesto toho, aby mu bolo nariadenie odpad odpratať, poprípade ho donútiť súdnou cestou. A teraz sa môže tomu iba smiať, že nič sa s tým nerobilo. Dokiaľ sa nebude robiť nič proti takémuto riešeniu a nebudú sa náklady na odstránenie škôd zosobňovať osobe, ktorá to zapríčinila, bude i naďalej pretrvávať takáto nečinnosť a ľahostajnosť.

    1
  2. odpad 30. septembra 2024, 11:54 – co sa tyka Serede, jednoznacne je potrebne vysporiadat sa s ludmi, ktori su zodpovedni a spoluzodpovedni za to, ze pochybna spolocnost s policiou riesenym konatelom napriek prvemu dlhu dostala moznost na mestskom pozemku podnikat a VYTVORIT DALSI DLH.

    Na to, ako podnikanie firmy vedenej rovnakym konatelom dopadne,smeupozornovali VEREJNE a nie raz.

    A co sa tyka dotovania firmy z mestskych penazi, to je osobitna kapitola, ktora mala byt voci konkretnym osobam vedenim mesta riesena v trestnopravnej rovine.

    Zial, nevidim snahu veci riesit a uspokojit sa s dalsimi hrubymi ciarami, je cestou do pekla.

    Upozornujem, ze pripad z reportaze Slovenskej televizie sa Serede tentokrat netyka.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované