back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

S frajermi z Komenskej do školy po vlastných!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

S FRAJERMI Z KOMENSKEJ DO ŠKOLY PO VLASTNÝCH!, takéto motto sme si dali pri príležitosti Európskeho dňa mobility, ktorý je súčasťou širšej iniciatívy s názvom Európsky týždeň mobility, zameranej na podporu udržateľnej dopravy. Tento rok sme sa aj na našej škole rozhodli pripojiť k tejto iniciatíve prostredníctvom rôznych aktivít, ktoré mali za cieľ poukázať na dôležitosť ekologickejších a zdravších spôsobov prepravy. Počas týždňa uzavretú cestu využívali naši žiaci aj deti s materskej školy na hru a rôzne aktivity spojené s ekologickejšou prepravou.

Dnešný deň mal špeciálny význam vďaka návšteve predsedu Trnavského samosprávneho kraja Jozefa Viskupiča, primátora mesta Sereď Ondreja Kurbela a pani Čalpovej koordinátorke projektu Populair z Ministerstva ŽP.

V rámci programu sme pripravili rôzne aktivity pre žiakov napríklad Ekologický pohon automobilu, Hľadaj podľa indície, Niečo visí vo vzduchu, Vrtuľková ceruzka, Tímovo o vzduší, Farebné dopravné značky, Obrázková abeceda, Aktivity zamerané na rybárstvo a ochranu vôd…

Veľká vďaka patrí organizácii Populair, ktorá akciu zastrešila, monitorovala kvalitu ovzdušia za plnej premávky áut a kvalitu ovzdušia počas uzavretia Komenského ulice, Mestkej polície, Mestu Sereď, Trnavskému samosprávnemu kraju, OZ Mám rád cyklistiku, SOŠ pôdohospodárska a veterinárna Ivanka pri Dunaji, Slovenskému vodohospodárskemu podniku, š.p. Bratislava, Rade rodičov, ktorí pripravili a financovali Zdravú desiatu vo forme nátierok, ovocia a zeleniny.  Ďakujeme aj spoločnosti B.M. Kávoviny za Arizonky, ktoré darovali žiakom, ktorí sa zúčastnili akcie.

Cieľom našej aktivity bolo:
•    Podpora verejnej dopravy, chôdze a cyklistiky ako alternatívy k osobným autám.
•    Zníženie negatívnych vplyvov dopravy na životné prostredie, ako je znečistenie ovzdušia, vody, pôdy a zníženie hluku.
•    Motivovanie ľudí, aby premýšľali o svojich cestovných návykoch a zmenili ich v prospech zdravších a udržateľnejších foriem prepravy.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované