back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

V obci Váhovce od včera platí II. stupeň povodňovej aktivity! Hasiči na Záhorí vykonali protipovodňové aktivity

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MV SR |MM| Včera pri obci Kopčany na Záhorí prebiehali intenzívne protipovodňové opatrenia v oblasti povodia rieky Morava.

Na opatreniach spolupracovali viaceré zložky vrátane príslušníkov HaZZ, členov DHZO, vojakov a študentov policajných škôl.

Vo štvrtok o 12:00 hod. bol ministrom životného prostredia vyhlásený II. stupeň povodňovej aktivity na vodnom toku Morava.

Centrálne monitorovacie a riadiace stredisko MV SR eviduje:
2. stupeň povodňovej aktivity v dvoch prípadoch,
3. stupeň povodňovej aktivity v štyroch prípadoch.

Prehľad obcí s vyhlásenými stupňami povodňovej aktivity:

Váhovce (Galanta) – 2. SPA od 13.09.2024, 12:00
Myjava (Myjava) – 2. SPA od 13.09.2024, 13:30
Hubice, Ňárad, Ohrady, Oľdza (Dunajská Streda) – 3. SPA od 13.09.2024

- Článok pokračuje pod reklamou -

MIMORIADNE SITUÁCIE
Bratislava – mimoriadna situácia od 13.09.2024, 12:00, vyhlásená primátorom.
Okres Malacky – mimoriadna situácia od 13.09.2024, 12:00, vyhlásená prednostom okresného úradu.

Mimoriadna situácia bola vyhlásená kvôli trvalému dažďu a predpokladaným zrážkam v českom povodí rieky Moravy.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. To sa mi páči nech všetci pekne spolu pracuju a aj zeleny policia.Aj tak piču stale robia len pokutuju chudobu a neviem co.nech pomahaju a chrania majetky lidi teraz

    6
  2. Tých pár vriec s pieskom má zabrániť povodni? Podľa mňa je to len divadielko o tom aké opatrenia sa robia a ako jednotlivé štátne zložky a ministerstvá spolupracujú v čase krízy. Ministri sa chcú predviesť tak vyhnali policajtov, hasičov a vojakov do terénu, no šanca, že tá jedna vrstva vriec s pieskom zabráni vyliatiu rieky je minimálna, ale OK, aj to minimum sa počíta a buďme vďačný, že policajti, hasiči a vojaci aspoň niečo robia.
    No keby bola vláda (ktorá nám vládne už XY rokov) čo k čomu tak už dávno sú vybudované poriadne hrádze, poldre, nakúpené mobilné protipovodňové steny, každému rodinnému domu v kritických oblastiach mohli kúpiť záchytnú nádrž na 5000L vody, atď.
    Viete koľko vody by občania sami zachytili do takých nádrží a neskončila by na ulici, v kanalizácii a nakoniec v koryte rieky ak by vláda (samospráva) rozdala aspoň 10000 kusov ročne a ak by sa to robilo systematicky po celú dobu čo nám títo pajáci vládnu?
    Dobrým príkladom je taká Šintava kde po silnejších dažďoch kanalizácia nestíha a obyvateľom v dolných častiach ulice vytápa pivnice. Ak by vláda prostredníctvom samosprávy rozdávala takéto nádrže a v každom dome by sa zachytilo 5000L vody tak by ani jedna pivnica nebola vytopená.
    Vieme rozdávať miliardy z eurofondov na ihriská a námestia (čo je fajn a schvaľujem to) ale 10 miliónov ročne na tie nádrže nenájdeme.
    Na čo by sme niečo robili preventívne, veď keď príde veľká voda tak necháme policajtov a vojakov hádzať piesok, aby občan videl, že sa niečo robí a hotovo. A potom sa nestačíme čudovať, keď máme zaplavené polia, ulice a domy.

    10
  3. Vážená redakcia! Vo Váhovciach je vysoká spodná voda, takže 2. stupeň povodňovej aktivity je vyhlásený asi na spodnú vodu. Ako mnohokrát v minulosti.

    1
  4. Váh mal v čase zverejnenia článku výšku 70 cm. A vo vahovciach druhý stupeň 🤣
    No asi druhý stupeň jebnutosti.
    Druhý krát vypustite trošku priehradu

    1
  5. Fiťo 14. septembra 2024, 21:00
    Možno spodná voda. Čo o tom vieš? Komplikovaná téma a je to na samostatný článok pre p. Majka. Od starostu Kamenára, ktorému sa niekde podarilo vyňúrať staré mapy a po výstavbe VD Králová obyvateľov obce zbavil starostí so spodnou vodou, až po krádež čerpadla a novou spodnou vodou pred rokmi. Spodná voda je sviňa. Čím viac ju čerpáš, tým viac jej uvolňuješ cesty.

  6. Ja som si všimol v reportáži pri potokoch je vidieť ako majú korytá potokov a jarkov zarastené metrovou zelinou, náletovými drevinami a zanesené sedimentami. Ak by tu niekto robil skutočné protipovodňové opatrenia, tak sú korytá v profile na 100% čisté. Trochu piesku a policajti v daždi je divadlo. Vrecia vedia plniť aj násypkami v halách oveľa rýchlejšie a menej pracne, na miesto ich už iba priviesť. Je to až smiešne.

    4
  7. Čo normálne sa dá čakať od vlády amatérov, hochštaplerov, idiotov a neschopákov? Nahnať policajných kadetov plniť pieskom vrecia ako v stredoveku, aby sa akože niečím prezentovali? Smiešne. Keď záplavy pominú, dávam 1% tomu, že si z toho zoberú vôbec nejaké ponaučenie a snahu tomu predchádzať, čiže riešiť prevenciu pred povodňami. Po povodniach znova nabehnú na svoj osvedčený režim, na ktorý sú zvyknutý. Pokračovať v likvidácii republiky.

    3
  8. Jebnutý minister vnútra ani limuzíny nevie preparkovať aby ich nezatopilo a taký má riešiť povodne zo 100 ročnej vody na celom slovensku 😀

    1
  9. A vsimli ste si v spravach?
    Zenisti ukladali na useku par km vrecia s pieskom na nasyp, ktory bol nad riekou cca 3-4 m.
    Tak vysoko voda nemoze stupnut.
    Ale pre reklamu tejto bolsevicko nacistickej bandy dobre.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované