back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Aj mesto Sereď sa pripravuje na silný dážď, vietor a zvýšenú hladinu rieky Váh

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Mesto Sereď | Dnes sa konalo pracovné stretnutie, ktoré zvolalo vedenie mesta Sereď za účasti Hasičského a záchranného zboru, štátnej a mestskej polície a niektorých členov krízového štábu mesta. Prediskutovali sa kritické miesta v katastri mesta a plán postupu v prípade zhoršovania povodňovej a poveternostnej situácie.

Mesto Sereď je pripravené koordinovať situáciu, ktorá môže vzniknúť v súvislosti s avizovanými predpoveďami nepriaznivého počasia, prípadné zásahy s Hasičským a záchranným zborom a dobrovoľnými hasičskými zbormi, so štátnou aj mestskou políciou a Okresným úradom v Galante a pripravuje svoje vlastné kapacity na stav pohotovosti. 

Mesto pravidelne čistí odtoky vody v meste, ale pri očakávanom nápore extrémnych zrážok dažďovej vody je nutné myslieť na to, že takmer vôbec nebudú stíhať odvádzať dažďovú vodu.

Odporúčania pre občanov

–          Z dôvodu očakávaného silného vetra mesto odporúča nezdržiavať sa v lesných porastoch pri Váhu, v mestskom parku i v blízkosti vzrastlých stromov a svoj pobyt na otvorených priestranstvách obmedziť v čo najvyššej miere.

–          Z dôvodu očakávanej nepriaznivej situácie na toku rieky Váh mesto odporúča opustiť priestory inundačného územia – územia za hrádzou (kemping, okolie jazier, pobyt v záhradkárskej osade a okolí bývalých kasární).

- Článok pokračuje pod reklamou -

–          Z dôvodu nadmernej záťaže kanalizačnej siete v meste odporúčame, aby obyvatelia vo vlastnom záujme boli v čo najvyššej miere vopred pripravení na okolnosti, kedy by ich pivnice a časti nehnuteľností pod úrovňou terénu zaliala dažďová voda. Odporúča sa preto, aby v týchto priestoroch boli elektrospotrebiče vytiahnuté z elektrických zásuviek, aby si občania preventívne prečistili kanalizačné a aj dažďové vpusty, odtoky a žľaby.

–          Odstrániť alebo zabezpečiť na balkónoch bytových domov, alebo v záhradách rodinných domov predmety, ktoré môžu pri nadmernom vetre poškodiť zdravie alebo majetok.

Uzávera cyklotrasy

Mesto informuje, že preventívne bude uzatvorená časť cyklotrasy popod riečny most už od štvrtka 12. septembra 2024.

Výzva Hasičov k tolerancii

Hasičský a záchranný zbor vyzýva občanov na toleranciu v čase prípadných následných záchranných akcií, kedy budú prioritne riešené významne zatopené nehnuteľnosti. Pri odstraňovaní prípadných škôd na majetkoch je potrebné prioritne narábať s možnými vlastnými kapacitami a v prípade zásahu hasičov je potrebné byť súčinný na prípadných prácach.

Významným podielom k bezpečnosti prispeje aj občianska prezieravosť, predvídavosť a príprava na poveternostnú situáciu, ktorá je hlásená Slovenským hydrometeorologickým ústavom.

 

Ing. Zuzana Slahučková, referentka komunikácie mesta Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. pre všetkých na stretnutí, výzva k občianskej prezieravosti, predvidavosti? A ČO POVINNOSŤ zodpovedných starať sa o údržbu „týteša“ – od Horného celý Stredný Čepeä na ňom rastú náletové stromy, ich korene ho zničia a ak sa vyleje Váh tak zaplaví nielen Stredný Čepeň ale aj Sereď a tiež by sa mali ZODPOVEDNÍ pozrieť na to že boli odorané z týteša niekoľko metrové trávnaté pásy- CHOĎTE SA TAM POZRIEŤ – je to aj material pre „historikov seredských“ kto a prečo vybudoval týteš a aj v školách by to mali učiť či načo?

    4
  2. Žijeme v modernej dobe. Niekedy okolo Váhu sa pásli husi, koze, kravy, ktoré to spásli. Teraz sa nemá kto o to starať. Potom to vyzerá tak, ako to vyzerá. Keby starí ľudia, ktorí sú už dávno mŕtvi, vstali a prišli sa pozrieť ako to vyzerá, nepoznali by to. Nevedeli by kde sú. Všetko okolo seba len ničíme.

    3
  3. Seredi nič nehrozí a žiadny váh sa nebude vylievať zo svojho koryta.
    Nešírte zbytočne paniku opice 🙈

    2
  4. ešte nás pár žije čo sme pásli husi, kozy, kravy na Váhu aj okolo týteša ale vtedy to boli súkromné pozemky ale nedávno povodie Váhu si vraj privlastnilo týteš bez náhrady .- v poriadku ale prečo sa o to nestará veď má zamestnancov ktorí sú vraj za to platení – ale ani sa nečudujeme že to nekosia veď je tam plno psích výkalov a tráva seno nie sú vhodné ako krmivo a kto za to môže že psy ničia krmivo a nielen to ale často po prechádzke po týteši prídete s obuvou bicyklami kočíkmi od psích výkalov- vraj pes je ako člen rodiny – tak prečo nechodí na wecko ? či aký pán taký pes? či ako?

    10
  5. Ty musíš byt mentálny atlét ktorý ma psa na stráženie areálu alebo firmy a pes prežije celý život v jednej voliere lebo ma takého debila majiteľa ako si ty … dúfam že keď časom tu tvoja generácia už nebude tak ľudia už budú mať rozum a uvedomia si že pes je ČLEN RODINY … je mi ta úprimne ľúto

    8
  6. Ano pes je člen rodiny! Asi na vychodze v osade keď mu trčia packy s kotla? – ci inak si to myslel?

  7. pre: Pre anonyma 21:31 12. septembra 2024, 23:26

    Ak ste celá rodina klesli na úroveň psa, aby sa u vás cítil ako plnohodnotný člen, tak gratulujem.

    2
  8. Za hradzou vymienali elektrikati betonove stlpy asi pred dvomi rokmi, odvtedy su stare stlpy hodene v trave, ved sa tam kosit neda ani keby chceli. Preco to po sebe neupracu? Nikto sa o udrzbu hradze nestara…

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované