back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Horalky menia majiteľa

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Po viac ako 30. rokoch od privatizácie sa najväčší slovenský výrobca trvanlivého pečiva I.D.C. Holding, a.s. dostáva do rúk nového majiteľa.

Začiatkom augusta podpísal súčasný a zároveň jediný majiteľ spoločnosti Pavol Jakubec zmluvu o predaji 100 % akcií svojej firmy s Valeo Foods Group vo vlastníctve globálneho investičného gigantu Bain Capital.

Akvizícia je postavená na silných vzájomných synergiách. Skupina Valeo Foods je jednou z najrýchlejšie rastúcich európskych potravinárskych skupín a jedným z popredných európskych výrobcov a dodávateľov kvalitných sladkostí, snackov a občerstvenia. Portfólio Valeo Foods Group s tržbami presahujúcimi 1,5 miliardy eur zahŕňa viac ako 80 značiek, medzi inými Rowse Honey, Kettle, Balconi alebo Jacob’s, ktoré si vychutnávajú zákazníci v 106 krajinách sveta.

Prevzatím tradičných značiek, výrobných kapacít a celej stredoeurópskej distribučnej siete I.D.C. Holdingu, si chce skupina Valeo Foods vybudovať pevnú pozíciu na rýchlo rastúcom východoeurópskom trhu a posilniť segment sladkostí vo svojom portfóliu. Spoločnosť I.D.C. Holding bude tvoriť základný kameň jej pôsobenia v tomto regióne. Zárukou pre ďalší rast I.D.C. Holding sú tiež overené skúsenosti Bain Capital a Valeo Foods Group s medzinárodnými akvizíciami a následným úspešným rozvojom firiem.

Slovenský výrobca, ktorý vyrába sladkosti pod známymi značkami ako Sedita, Figaro, Verbena a ďalšie, si dlhodobo udržiava silnú pozíciu v predaji u nás a v okolitých štátoch.

Tradičné výrobky ako Horalky, Mila, Kávenky, Lina a iné sú dlhodobo lídrami na trhu oblátok nielen na Slovensku, ale aj v Česku, Poľsku a Maďarsku. Nájdete ich však v obchodoch takmer na všetkých kontinentoch. Názov Horalky v našich končinách doslova zľudovel a stal sa etalónom pre výrobky tohoto typu. Na ikonických Horalkách vyrastali u nás celé generácie spotrebiteľov. Ročne sa ich vyrobí približne 250 miliónov kusov.

- Článok pokračuje pod reklamou -

I.D.C. Holding koncentruje svoju výrobu najmä do závodu v Seredi, kde za posledné roky preinvestoval takmer 100 miliónov eur do modernizácie výroby. S ročnou produkciou 35 000 ton si zabezpečuje pevné postavenie medzi najsilnejšími hráčmi v strednej Európe.

Prípravu spoločnosti na predaj a zastrešenie celej transakcie pre predávajúceho zabezpečoval finančný poradca ProRate, transakčnú dokumentáciu právna kancelária Dentons. Za bankový sektor vstúpila do hry Slovenská Sporiteľňa (SLSP).

Transakcia podlieha obvyklým podmienkam uzavretia vrátane schválenia regulačnými orgánmi a jej dokončenie sa očakáva do konca roka 2024.

 

zdroj: idcholding.com

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Bohatí Slováci opúšťajú Slovensko. V ostatnom období sa v krajine namiešal taký zásadný kokteil dôvodov, že pre mnohých už nie je dôvod zostať. Sťahujú sa celé rodiny aj firmy. Výrazné nárasty hlásia advokátske kancelárie zamerané na ochranu majetku aj realitné kancelárie s luxusnými nehnuteľnosťami.

    4
  2. Nech sa sťahujú… Zdegenrovane larvy ktorých jediná hodnota sú peniaze Slovensko ozaj nepotrebuje tak ako nepotrebuje ani oligarchov.

    4
  3. Bývalý majiteľ si asi peniaze moc neuzije. Za takéto nekresťanské veci Kristus trestá skorým povolaním Palimu pred bránu 😅

    Zdravá Firma , ktorú nebolo treba predávať. Generovala miliónové zisky. Mohol sa z nej stat krásny rodinný podnik, ktorý svojou tradíciou mohol žiť , rozvíjať sa a prosperovať ďalšie storočie.
    .
    Teraz už nič nebráni za 5-10 rokov zavrieť fabriku v Seredi a výrobu presunúť niekde do Srbska alebo Rumunska.
    Pozemky sa predajú, recepty a značky výrobkov kúpi opavia mondelez a posledný zhasne sviečku.
    .
    Ešte nech si rakúšania presťahujú Hubert a zavrú cukrovar a dovi dopo.
    A meno Sered bude prežívať len v bájkach a povestiach

    20
  4. Keby nepredal tak ho zničia…bud konkurenčne vyrobky daju za nizku cenu, alebo niečo „najdu“ v keksoch…niečo nezdrave, alebo čo tam nema byt…do 1-2 rokov by skončil…pretože nema taku finančnu silu ako tieto korporacie…Dalšia smutna kapitola globalizacie

    4
  5. Sme vôbec na Slovensku? Nič nám tu už nepatrí. Strácame aj pôdu pod nohami, čo na nej staviame cudzincom fabriky aby sa tu nabalili, potom zdvihli kotvy a zdúchli. A znova a znova sa to opakuje. Budeme asi žrať autá. Ešte koľko automobiliek postavíme, aby sa naši politici mohli vychvaľovať. Všetko stavajú na jednu kartu. Koľko cukrovarov zlikvidovali a mnoho iných potravinársky závodov, textiliek… Zato, aby sme liter mlieka doviezli, staviame diaľnice, staviame ich zase pre cudzincov, aby profitovali. Slováci- najhlúpejší národ pod slnkom. Pre nás platí – malý dvor a veľký bič.

    6
  6. „Slovenský národ je dosť sprostý národ, i keď som jeho súčasťou. Ale, keď niekto chce ísť niekde a silou mocou chce ísť tam, no tak, keď je tak sprostý, že tam chce ísť do tej hnojačky, tak nech tam ide.“

    2
  7. BlackRock v priamom prenose. Čistá katastrofa. Takto to nemalo dopadnut. Tento podnik a nie len on bol narodnym podnikom ktory vybudovali otcovia a dedovia hlavne tohoto regionu. Je nepochopitelne ako sa mohol stat takyto ojeb na ludi co v tomto podniku nechali cely svoj zivot. Taketo podvody sa mozu diat len na Slovensku. Ako je vobec mozne ze sa k tomuto a dalsim podnikom dostali zmrdi len na zaklade privatizacneho projektu?

    3
  8. Pani opytajte sa aj na ten OJEB ze nase cesty(mam na mysli co boli urobene este pred 89)ozajstne robili nasi otcovia a dedkovia a zrazu teraz Skytoll ztoho ryzuje,no toto sa ako mohlo stat??????

  9. Načase, Tie výrobkyn nie sú vôbec chutné a už vôbec nie zdravé. Tí, ktorí to tu ľutujete, keby ste vedeli aké suroviny tam používajú a koľko rúk sa toho keksíka dotkne kým si ho vy nájdete v obchode, tak by ste si to nikdy nekupovali. Nový majiteľ túto vykopávku socializmu možno zmení a bude ponúkať zdravšie a plnohodnotnejšie výrobky a nie len tuk zmiešaný s cukrom s nejakou umelou príchuťou.

  10. Najhlupejsi národ určite sme… Ale povedz mi, súdruh, koľko sme tých diaľnic vybudovali???

    2
  11. Pre Nazor,
    Tak si mal otvorit buxu a preplatit ho, co nariekas sprostosti ze to kupil iny majitel.
    Tebe podobni by ho vyvlastnili a majitela zamestnali ako udrzbara

    2
  12. Majiteľ sa rozhodol, že svoj súkromný majetok predá novému majiteľovi. To je asi všetko. Nechápem tu tieto spomienkové a národno socialistické sračky okolo toho.

    3
  13. Pre nazor ked otazka znie ze kolko dialnic sme vybudovali tak len pre tvoje info su poplatnene s mytom aj cesty 1 triedy pre kamiony(samozrejme viem ze dialnice do 89 nebolo vela km na sk)

  14. anonym 6. septembra 2024, 9:16 vidim ze nic nechapes z toho co som napisal a hlavu mas plnu prave len sraciek. Tak to skusim este raz a inak aby si pochopil ten ojeb na tento region. Tento vychcany majitel a nie len on sa dostal k tejto fabrike len na zaklade nejakeho pokutneho privatizacneho projektu ktory ho nestal skoro nic. Vsetci ludia z tohoto regionu co na tomto projekte fabriky a v aj tejto fabrike robili a aj celozivotne aj na ukor zdravia dostali holy cocot a chuji vychcani si spravili akoze privatizacny projekt a ukradli si takto tuto fabriku tohoto regionu.. Teraz si ju predava ako velky podnikatel ktory ju ale vychcano ukradol tomuto regionu. A teraz budeme zrat mrna sracky este vo vecsom mnozstve ako doteraz. Toto je dalsia kradez storocia ale tak nam treba nic lepsie si nezasluzime

    2
  15. Tento tu hore co píše za sracky?
    Vea písmen nič si nenapísal. Už si bol podať trestné oznámenie ci len máš bujnu fantáziu?

  16. Neockovani dezolati co sabotovali horákytym ze ich kúpili a hádzali do koša (čím zvyšovali predaje 😀 ) teraz veidia krivdu v zmene majiteľa.

    To nevymyslis to je dezole

    4
  17. Vladolf, ale este smutnejsie je to, ze tym kurwam zo smeru capkaju a nevidia to, ze kvoli nim vacsina bohatych ludi, majitelov fabrik, spolocnosti…. sa stahuje zo zlovenska a predavaju svoj majetok, aby sa ochranili pred bolsevikom.
    A im, dezolatom a blbym opiciam ostanu hole rite.

    2
  18. Vladolf 6. septembra 2024, 12:49
    Anonym 6. septembra 2024, 13:33

    Mili frustratikovia, chodte si mrncat k tomu, kto zabezpecil navrat vasej oblubenej strany k moci 😀 😀 😀

    1
  19. Boli ste to vy, debilne ouce, ktore ste hovolili.
    Ked ti niekto sto krat nasere do papule a ty aj stoprvy krat ju rozsklabis, …skoda pismen.

    5
  20. co stym spolocne kupno predajna zmluva podnikatelskysh subjektov.
    To ozaj dezolo co ma skratovane obvody z borovicky nic viac nevie vymysliet.

    1
  21. presne za komunizmu by to ujebal štát a nasrali by ti do xichtu .
    Ty 89…. sudruh ako si prezliekol kabat?

  22. Anonym 6. septembra 2024, 16:47
    Otázke určite porozumia bývalí zamestnanci závodu Pečvarne… A súdruh som nebol a mám konzistené názory …

  23. Dement hore pise toto
    ,,Vsetci ludia z tohoto regionu co na tomto projekte fabriky a v aj tejto fabrike robili a aj celozivotne aj na ukor zdravia dostali holy cocot,,
    ty bimbo, makali za odpecky, alebo za peniaze na vyplate?
    Keby ste si vy komunisticke deti nezvolili meciara a potom jeho parchanta fica, tak by mozno aj vam nieco ,,kaplo,, z privatizacie.

    4
  24. Mečiar dal ľuďom lacno byty, potom ich mohli vymeniť za domy a stále sa zvyšuje ich hodnota… Určite nie všetko robil správne, ale ktorý vrcholný politík bol bez chyby…

  25. Kedisy som kupoval študentskú pečať s tým úmyslom že kupujem čokoládu. Teraz ju kupujem s vedomím že kupujem margarín. Dopadne toto podobne?

  26. Viete si predstaviť, že by nejaký majiteľ – Nemec, Rakúšan predal fabriku s takou dlhorocnou tradíciou a dedičstvom bohatému Slovákovi? Veď ten majiteľ len vylepšoval, čo už bolo zabehnuté… Nemáme žiadnu hrdosť, Nemec napr. len pri spolupráci uprednostní vždy Nemca.

    1
  27. Viete si predstaviť, že by nejaký Nemec, Rakúšan
    vo volbach dal hlas dankovi, kotlebovi, huljakovi, istokovi akebo nedajboze ficovi.
    A potom cakali ako ich ojebabru o majetok?

    3
  28. Sú len dve dôvody, prečo to ten Jakubec predal. Prvý, je to prasivy zkurvysyn, ktorému nestačí, že zarobí ročne 10 miliónov, on chce proste naraz miliardu. Že vám to hlava neberie? Ani mne. Lebo pokiaľ nie ste úplne odtrhnutý vagón, ktorý má 20 jácht, 10 ton koksu v pivnici a 10 kuriev na každý deň, tak v živote tie prachy neminiete. Druhý, prišiel panko z Blackrocku a dal mu na stôl pištoľ a pero, nech podpise. Nech už to je ako chce, ďalší klinec do rakvy,kde je uložená naša sebestačnosť a nebude pokoj, pokiaľ nebudú fyzicky zlikvidované tie najbohatšie klany na planéte.

    1
  29. 6. septembra 2024, 18:21
    Tento podnik bol sprivatizovaný priamym predajom vopred určenému záujemcovi, ktorý odsúhlasila vláda Čarnogurského.

  30. Doporucujem vyhladat odbornu pomoc.
    Aj ked u teba je uz neskoro.
    Tu zavirenu hlavu neda do poriadku ani boh.

  31. Čo vás je do toho, že niekto predá čo mu patrí? Zhrození ste akoby to bolo vaše. A ak vás trápi ako k tomu kedysi prišiel, tak prečo to píšete až teraz? Farizeji.

  32. Ja si viem predstaviť ze by Nemec predal firmu Slovákovi.
    Ak dá Slovak najlepšiu ponuku na stol tak Nemec buy bol kokot keby mu ju nepredal.
    Ale to komunistom hlava neberie, chapem

  33. mala to byť zamestnanecká akciovka ale niekto to nepodpísal , veď o peniaze ide len v prvom rade . možno by o tom vedel viacej ján čarnogurský ale ale načo vyťahovať niečo spred 30 rokov .

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované