back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Výstava ovocia, zeleniny a včelárskych produktov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V dňoch 5. až 7. septembra 2024 sa v Seredi konala regionálna výstava ovocia, zeleniny a včelárskych produktov, ktorú zorganizovali záhradkári a včelári mesta Sereď v spolupráci s mestom a DK Sereď.

Záhradkári priniesli do Domu kultúry ukázať svoje najkrajšie výpestky, ktoré sa im tento rok urodili. Medzi vystavenými exponátmi dominovali rôzne druhy ovocia, predovšetkým hrušky, slivky, jablká a hrozno. Zo zeleniny zaujali mrkva, zeler, rajčiny a papriky. Nechýbali ani netradičné plodiny ako rôzne druhy tekvíc, chilli papričiek, exotické ovocie ale aj zaváraniny, lekváre či strukoviny a domáce likéry. Atmosféru dopĺňali krásne jesenné dekorácie, ktoré premenili výstavnú sálu na oázu farieb a vôní.

Úsilie záhradkárov bolo očividné – kto sa stará o svoju pôdu s láskou, je odmenený bohatou úrodou. Mnohí z vystavovateľov nám dali za pravdu, že starostlivosť o záhradku nie je len o zbere úrody, ale aj o celoročnej práci, ktorá si vyžaduje veľa trpezlivosti a vytrvalosti. Záhradkári musia venovať čas správnemu hnojeniu, zavlažovaniu, ochrane proti škodcom a pravidelnému orezávaniu rastlín. Každá sezóna prináša svoje výzvy, či už ide o sucho, nepriaznivé počasie alebo neočakávané choroby plodín. Pestovanie však zároveň prináša obrovskú radosť a uspokojenie, keď záhradkár vidí výsledok svojej námahy v podobe krásnych a zdravých plodov.

Okrem dospelých využili príležitosť navštíviť výstavu aj miestne materské či základné školy. Učiteľky priblížili deťom krásy prírody a ukázali, odkiaľ pochádza ovocie a zelenina, ktoré denne konzumujú.

Súčasťou výstavy boli aj včelárske produkty, keďže včely sú pre každú záhradu neodmysliteľným pomocníkom pri zabezpečení dobrej úrody. Návštevníci mali možnosť ochutnať rôzne druhy medu, medzi ktorými nechýbal agátový, lesný či slnečnicový med. Záujem vzbudzovali aj sviečky vyrobené zo včelieho vosku. A tak si mnohí odniesli okrem zážitkov aj nové poznatky zo sveta včelárstva.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované