back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Súťaž vo varení gulášu v Čepeni

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V sobotu 7. septembra sa v areáli TJ Rozkvet konala súťaž vo varení gulášu. Vzduchom sa šírila vôňa cibule, papriky a korenín, ktorá neomylne vábila miestnych obyvateľov aj náhodných návštevníkov.

Desať družstiev, každé so svojím vlastným tajným receptom, prišlo ukázať, ako ovláda prípravu tohto obľúbeného jedla. Veď guláš je symbolom tradície, rodinných stretnutí a kuchárskej vášne.

Aj keď guláš má svoje korene v Maďarsku, kde sa už po stáročia považuje za národné jedlo, jeho obľuba prekročila hranice a zakotvila aj v srdciach Slovákov. Či už ide o klasickú verziu s hovädzím mäsom, alebo o rôzne experimentálne variácie, každý kuchár do neho vkladá kúsok seba a svojej kuchárskej filozofie.

O tom, kto pripravil najlepší guláš, rozhodovala porota, ktorá mala pred sebou náročnú úlohu. Každá vzorka musela byť starostlivo ohodnotená podľa chuti, konzistencie, ale aj originality receptu. Po starostlivej degustácii porota rozhodla, že na prvom mieste sa zaslúžene umiestnil Ján Kuruc, ktorý si okrem prestížneho putovného pohára odniesol aj výnimočnú cenu – Zlatú lyžičku. Druhé miesto patrilo rodine Jelšicovej, ktorá svojím receptom zaujala porotu, no a na tretej priečke sa umiestnil Marcel Krivosudský. Nezabudlo sa ani na štvrté miesto, ktoré bolo ocenené Drevenou medailou a putovalo do rúk družstva ZM Sereď.

Atmosféru súťaže dopĺňala aj bohatá tombola, ktorá ponúkla možnosť vyhrať rôzne hodnotné ceny.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované