back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Začal sa nový školský rok

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Školské prázdniny sú od včera už minulosťou a dnes sa rozozvučal prvý krát po dvoch mesiacoch školský zvonček, aby oznámil začiatok vyučovacieho roka 2024/2025. Na Slovensku tak zasadlo do školských lavíc viac ako pol milióna žiakov základných škôl, z toho vyše 62 tisíc prváčikov.

V Pate sa začal školský rok presne o 8.00 hod. za zvuku štátnej hymny na nádvorí „novej“ základnej školy a príhovorov starostu obce Jozefa Berčíka, riaditeľky ZŠ Janky Martinkovej a krátkym kultúrnym programom.

Do školských lavíc dvoch základných škôl v Pate zasadlo v 17. triedach v tomto roku o 28 žiakov viac ako v minulom, presne 328, z toho 44 prváčikov.

Po rozchode do tried boli prváčikovia trochu sklamaní, nakoľko ich čakali prázdne lavice. Dôvodom tejto prázdnoty bola Slovenská pošta, ktorá nedodala do patanských škôl načas šlabikáre, no sľúbila ich dodanie v čo najkratšom čase, možno už zajtra.

Situáciu zachránil starosta obce, ktorý daroval každému prváčikovi knihu Danka a Janka s prianím „Veľa úspechov v školskom roku 2024/2025“.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Všetkým školákom či už v Pate, alebo v Seredi prajem veľa zdaru. Veľa radosti, vedomosti, zručnosti a novej získanej praxi. Tak decká držte sa! A nech tento školský rok prinesie len veľa radosti a čo najmenej smútku.

    5

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované