back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Komunistická strana Československa – Členská legitimácia

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ďalšia kompletná Členská legitimácia aktívneho komunistu vďaka darcovi skončila v expozícii Múzea totality.

Legitimácia je plná členských známok a pečiatkami organizácie a je v mimoriadne zachovalom stave.

  • Súvisiace témy
  • KSČ
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ďakujeme veľmi pekne za jasný dôkaz kto financoval onú politickú stranu. Teda členovia. Nuž a dnešná realita, kedy v tom roku 1989 znelo z hrdiel občanov – nech sa živia strany sami.
    Tu posledné voľby – píše Sme 14.júl 2024
    Najviac peňazí ide Smeru

    Vyplýva to z údajov, ktoré poskytlo Ministerstvo financií SR. Strany informovali, že príspevky za rok 2024 už prichádzajú na ich účty.

    Najviac peňazí má za výsledky volieb ich víťaz Smer, a to takmer 3,6 milióna eur. Nasleduje Progresívne Slovensko s vyše 2,8 milióna eur, za ním Hlas s takmer 2,4 milióna eur, koalícia OĽANO (dnes hnutie Slovensko), Kresťanská únia, Za ľudí takmer 1,5 milióna eur a KDH dostane vyše 1,1 milióna eur. SaS získa 1,04 milióna eur a SNS vyše 935-tisíc eur.

    Príspevok dostávajú aj subjekty, ktoré sa do parlamentu nedostali, ale získali vo voľbách viac ako tri percentá hlasov. Hnutie Republika dostane takmer 460-tisíc eur a Aliancia (dnes Maďarská aliancia, pozn. TASR) vyše 424-tisíc eur.
    A aby sme nezabudli na tých, ktorí majú pracovať v prospech svojich voliteľov, teda poslancov od NRSR cez VÚC a poslanectvo miest a obcí. Tu len NRSR – informácia priamo z NRSR stránka

    Aké sú platy poslancov?

    Platové pomery poslancov Národnej rady SR sú riešené zákonom NR SR č. 120/1993 Z. z. o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov.

    Poslancovi patrí plat vo výške trojnásobku priemernej nominálnej mesačnej mzdy zamestnanca v hospodárstve Slovenskej republiky za predchádzajúci kalendárny rok znížený podľa ods. 2, zaokrúhlený nahor na celé euro, začínajúc dňom zvolenia za poslanca Národnej rady SR. Plat poslanca v roku 2024 je určený vo výške 4 076,- eur.
    Výška funkčných príplatkov (§ 3) je nasledovná:
    Predseda NR SR: 497,91 eur
    Podpredseda NR SR: 331,94 eur
    Predseda výboru NR SR: 165,97 eur
    Podpredseda výboru NR SR: 82,99 eur
    Paušálne náhrady (§ 4) patria poslancom s trvalým pobytom v Bratislavskom kraji vo výške 1,8-násobku priemernej nominálnej mesačnej mzdy zamestnanca v hospodárstve Slovenskej republiky za predchádzajúci kalendárny rok, paušálne náhrady pre rok 2024 sú vo výške 2 574,- eur, a poslancom s trvalým pobytom mimo Bratislavského kraja vo výške 2,1 násobku priemernej nominálnej mesačnej mzdy zamestnanca v hospodárstve Slovenskej republiky za predchádzajúci kalendárny rok, paušálne náhrady pre rok 2024 sú vo výške 3 003,- eur.

    A treba tu zverejniť, koľkože to dostávali tí funkcionári pred tým rokom 1989.
    Tak pracujte viac, aj oni predsa sa chcú mať lepšie.

    1
  2. Cize podla teba dobri komanci?
    To ze ukradli v 48. vsetkym vsetko a ked im bolo malo tak v 53. udrbali aj peniaze, ktore narodu ostali, to ti jaksi vypadlo.
    To neznamena, ze suhlasim s financovanim stran tak ako to je dnes.

  3. K Anonym 27. augusta 2024, 8:30
    Vôbec nič také netvrdím, vidíš to prosím niekde v texte?

  4. K Anonym 27. augusta 2024, 12:08
    No veru, až tak moc si sa k obsahu textu autora článku nezamyslel. Možno , že tu robíš reklamu tomu predajcovi áut . Tak aspoň povedz, koľko za tú reklamku berieš.

  5. K Anonym 27. augusta 2024, 15:49
    Keď to čítame opačne tak tvoj výplod znie K, skutocny K.
    Údajne opäť budú súťaže umeleckej tvorivosti, treba sa prihlásiť. Potvrdili mi to aj z Pezinka, či Veľkého Zálužia. Ale treba si otvoriť súkromný web, aby si tu iba nehodnotil prispievateľov. A tak šarmantne.

  6. K K
    co ti odtial neposlali nove lieky?
    Dnes si vygrcal len malo bludov.
    Ze vraj prispievatel….si nefandi.
    Ty K.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované