back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Sedem týždňov chránime poctivých podnikateľov a napriek tomu tí nepoctiví stále okrádajú občanov a štát

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

FS SR |MM|  Pokuty za nedodržiavanie zákona po siedmych týždňoch akcie „Horúce leto 3“ a 1536 kontrolných nákupoch dosahujú k 18.8.2024 výšku 179 870 eur. Napriek miernemu zlepšeniu, nepoctiví podnikatelia stále vo veľkom podvádzajú štát aj občanov.

Príslušníci finančnej správy od začiatku júla preverujú evidovanie tržieb na predajných miestach s vysokou turistickou návštevnosťou – hudobných festivaloch, jarmokoch, kultúrno-spoločenských podujatiach, v baroch, reštauráciách, sezónnych prevádzkach či na kúpaliskách.

Kontrolná akcia „Horúce leto 3“ pokračuje až do konca augusta. Napriek tomu, že finančná správa o kontrolnej akcii stále intenzívne informuje, zdá sa, že niektorí podnikatelia sú nepoučiteľní, stále viac ako 41,47% kontrolovaných subjektov porušuje zákon. Kontrolná akcia „Horúce leto 3“ je zameraná na evidenciu tržieb a používanie elektronickej registračnej pokladne. Primárnym cieľom finančnej správy nie je podnikateľov pokutovať, ale dbať na dodržiavanie zákona.

Od 1. júla do 18. augusta 2024 finančná správa v rámci akcie „Horúce leto 3“ vykonala už 1536 kontrolných nákupov. Porušenie zákona bolo zistené až v 637 prípadoch. Výška uložených pokút bola 179 870 eur, čo sú trvalo neuspokojivé údaje z pohľadu disciplíny podnikateľov.

Nepoctiví podnikatelia podvádzajú štát a tým aj samotných občanov. Nevydaním dokladu si krátia tržby a tým si znižujú svoju daňovú povinnosť. Kupujúci totiž platí za nákup tovaru alebo služby cenu vrátane DPH a úlohou podnikateľa je túto vybranú daň od občana odviesť do štátneho rozpočtu. Ak sa občania stretnú s vydávaním neúplných alebo falošných pokladničných dokladov, túto skutočnosť môžu ohlásiť finančnej správe emailom na pokladnica@financnasprava.sk.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. He, he, he tu napríklad dlh na daniach k dnešnému dňu /Dlžník zoznam/
    SAD Sereď s.r.o.

    Adresa: Trnavská cesta 6 926 01, Sereď
    Dlh na dani: 44269,13 EUR ku dňu 30.06.2024
    A čo ten chudák človiečik?

  2. Po siedmich týždňoch akcie – opravte si ten ypsilon, finančníci. Číslovky sú o.i. základné, resp. radové – iba v radových sa píše ypsilon, čo nie je tento prípad – je to sedem týždňov, nie siedmy týždeň ….slovenská gramatika …

  3. A ešte odkaz pre p, Majka : „Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie “ – opravte si ten text – nehovorí sa pochopiť niečomu, ale pochopiť niečo. ..

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované