back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Umelkyňa Vierka zo Serede ďakuje čitateľom za klasické hliníkové lyžičky

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Umelkyňa známa maľovaním na veľkonočné vajíčka a unikátnymi výšivkami krojov pani Boledovičová zo Serede, nás pred niekoľkými mesiacmi oslovila s prosbou, či v Múzeu totality nemáme navyše niekoľko klasických hliníkových polievkových lyžíc. Práve tieto lyžice boli štandardom v každej školskej či závodnej jedálni za socializmu, v predajniach lahôdok a podobne.

Pani Boledovičová po viac ako troch desaťročiach od novembra ´89  niekoľko tých dnes už vážne retro lyžíc potrebuje na výrobu „kolotoča“, prípravku na maľovanie vajíčok.

Keďže sme v múzeu sami čakali roky na získanie kompletného príboru a výraznejšie množstvo príborov (ani lyžičiek) nemáme dôvod zhromažďovať, jej prosbu sme zverejnili:

Nájdu sa klasické socialistické hliníkové lyžice u niekoho doma?

Dosah novín je našťastie nielen regionálny, ale vlastne celoslovenský. Tak na prosbu pani Boledovičovej zareagovali desiatky ľudí a lyžičky jej začali pribúdať od darcov z celého Slovenska.

Štastná umelkyňa sa rozhodla poďakovať nielen nám za zverejnenie jej prosby, ale najmä darcom, vďaka ktorým dnes už lyžičky ako pomoc posúva ďalším umelcom.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Tak teda môžeme konštatovať, že noviny a medializácia aj takto netradičnej prosby zohrávajú pozitívnu úlohu, čo nás naozaj teší.

Pani Boledovičovej prajeme veľa nápadov, šikovnosti a zdravia, aby jej umelecké diela ešte hodne dlho skrášľovali sviatočné stoly našich domácností.

Poďakovanie umelkyne Boledovičovej:


 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované