back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Vyhlásenie Odboru kultúry a športu Úradu TTSK k odvolaniu riaditeľov kultúrnych inštitúcií

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

TT SK  |MM|  Kultúrne inštitúcie by v demokratickej spoločnosti mali byť politikou podporované, kontrolované, no nie ovládané, aby boli slobodné a sebavedomé pri svojom fungovaní.

Tento princíp demokratického spravovania kultúry sa snažíme uplatňovať pri výkone kultúrnej politiky aj na úrovni samosprávnych krajov, ktoré zriaďujú najväčší počet kultúrnych inštitúcií ako divadlá, galérie, múzeá, knižnice a osvetové strediská. Preto vyjadrujeme rozhorčenie a nesúhlas s krokmi Ministerstva kultúry SR a súčasnej ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej, ktorá bez udania dôvodov odvolala riaditeľa Slovenského národného divadla Mateja Drličku a riaditeľku Slovenskej národnej galérie Alexandru Kusú, dlhoročných skúsených manažérov s výsledkami a odborným renomé na Slovensku, aj v zahraničí.

Stabilita, kontinuita, odbornosť, merateľné výsledky a transparentné výberové konania by mali byť základnými piliermi fungovania kultúrnych inštitúcií, ktoré tak môžu vykonávať svoju prácu bez akýchkoľvek politických zásahov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Pani ministerka Martinka asi potrebuje teplé miesto pre nejakú svoju kamarátku z Kitse.

  2. Nie len prisla na to ze jedna ukradla 2 miliony a druhy je retard, na tie dva miliony co ti nechybaju kaslat, na to sme sa zlozili ale drlicka mal povinne nastupit do blazninca ako kazdy liberal na 3 mesiace povinne preliecenie

    2
  3. Anonym 10. augusta 2024, 23:18 presne kvôli osobám ako ste vy sme v takom srabe v akom sme. Napíšete tu absolútne klamstvo a ta jednoduchá časť populácie to zoberie ako pravdu. Mali by vás okamžite izolovať a trestne stíhať!

  4. No ja si myslím toto.
    Najviac vybľakujú / to slovo je presne zámerné/ tí naši slávny od tej kultúry. Najlepšie na tom je, že sa
    a/ nikdy ekonomicky nemali zle
    b/ dovoľujú si diktovať svoj náhľad na ich často skazený život ,,obyčajným ľuďom,,
    Keď sa ide niečo diať, zrazu vylezú zo svojich často čudných pohľadov a idú ,,mobilizovať,, národ. Poznám osobne mnohých ,,umelcov,, ale o politike často ani len netušia. Taký nebohý / česť jeho umeleckej osobnosti/ Labuda. Výborný herec, nemúdry angažovateľ do politiky. A mnohí, mnohí . Havel na hrad, výborný herec Knažko. Áno , kultúra je ukazovateľom vyspelosti národa , ale.

    1
  5. Deduško 10:29 a vy ste sa ekonomicky mali zle? Predpokladám, že ste nejaký bývalý vojak alebo niečo podobné, vy ste toho pre nás teda vyprodukovali. Ale závidieť druhým, byť frustrovaný zo svojho posraného života, to vám ide dobre. A nezabudnite sa mi zasa vyhrážať, to vám ide dobre, ide z vás depresia, viete iba frflať, nadávať a vyplakávať.

  6. Vojak asi nie. Skor len nejaky personalista, alebo inspektor bozp v nejakej bezvyznamnej riti.
    On sa lubi pocuvat a teraz ked je nepotrebny a doma drzi tlamu, tak nas oblazuje svojimi siahodlhymi kydmi tu.

  7. K Anonym 11. augusta 2024, 10:43 , ale aj Anonym 11. augusta 2024, 11:03
    A stále kvoká, stále kvoká. Opäť od veci. Buzerovať tu na stránke to vám obom ide. Ak chceš – chcete – vykrikovať svoje polomyšlienky zbehnite si pred kasárne a tam vrieskajte. Uvidíme do kedy. Alebo bežte na tú východnú stranu, tam je takých ako vy naozaj treba – umrieť za Ameriku. Nuž nebudem sa obhajovať, niet pred kým. Úbožiaci, čo robia klop , klop a myslia si, že to je ten život – naozaj nie sú žiadni moji partneri. Píšte k veci / nemusíte/ ja, ale aj ostatní si vieme svoj život riadiť a zariadiť. Á aby som nezabudol. Na strednom Slovensku stále prijímajú – kydať – ale hnoj po dobytku.

  8. Po sebe si kydaj sam, vole.
    A je jedno kde.
    Tym, ze si sa priznal, ze si dobytok si ale urazil aj svojich komunistickych rodicov.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované