back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Podnikatelia sa nepoučili, až 42% kontrolných nákupov končí pokutou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

FS SR |MM| Pokuty za nedodržiavanie zákona po 1022 kontrolných nákupoch dosahujú k 4.8.2024 výšku 116 610 eur. Nepoctiví podnikatelia podvádzajú štát a tým aj samotných občanov. Nevydaním dokladu si krátia tržby a tým si znižujú svoju daňovú povinnosť.

Príslušníci finančnej správy od začiatku júla preverujú evidovanie tržieb na predajných miestach s vysokou turistickou návštevnosťou – hudobných festivaloch, jarmokoch, kultúrno-spoločenských podujatiach, v baroch, reštauráciách, sezónnych prevádzkach či na kúpaliskách.

Od 1. júla do 4. augusta 2024 finančná správa v rámci akcie „Horúce leto 3“ vykonala už 1022 kontrolných nákupov. Porušenie zákona bolo zistené až v 439 prípadoch. Výška uložených pokút bola 116 610 eur, čo sú veľmi neuspokojivé údaje.

Kontrolná akcia „Horúce leto 3“ pokračuje až do konca augusta. Napriek tomu, že finančná správa o kontrolnej akcii stále intenzívne informuje, zdá sa, že niektorí podnikatelia sú nepoučiteľní. Po prekročení tisíc kontrolných nákupov, stále viac ako 42,95% kontrolovaných subjektov porušuje zákon.

Kontrolná akcia „Horúce leto 3“ je zameraná na evidenciu tržieb a používanie elektronickej registračnej pokladne. Primárnym cieľom finančnej správy nie je podnikateľov pokutovať, ale dbať na dodržiavanie zákona.

Nepoctiví podnikatelia podvádzajú štát a tým aj samotných občanov. Nevydaním dokladu si krátia tržby a tým si znižujú svoju daňovú povinnosť. Kupujúci totiž platí za nákup tovaru alebo služby cenu vrátane DPH a úlohou podnikateľa je túto vybranú daň od občana odviesť do štátneho rozpočtu. Ak sa občania stretnú s vydávaním neúplných alebo falošných pokladničných dokladov, túto skutočnosť môžu ohlásiť finančnej správe emailom na pokladnica@financnasprava.sk.

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Podnikateľom zrušiť podnikanie a môžu ísť makať za pás, keď nevedia podnikať. Ojebávačov je plná republika.

  2. Anonym 8. augusta 2024, 6:36
    Ale z čoho ju zaplatí ten podnikateľ, keď nemá na to peniaze /predal bez DPH/. A podľa mňa tu ešte hrozí, že finančná správa môže zhabať kupujúcemu zakúpený ten tovar bez DPH / DPH platí posledný /. Pokiaľ si dobre pamätám, v minulosti takto zhabali aj autá /nové/ , ktoré predajca predal bez DPH.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované