back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Bezdomovci a feťáci sa „ubytovali“ pod uzatvoreným mostom 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď | Dianie okolo uzatvoreného mosta ponad železnicu v Seredi nie je v pozornosti len vodičov obchádzajúcich niekoľko desiatok metrov uzatvoreného úseku po niekoľkokilometrových obchádzkach, ale aj pre cestujúcich idúcich vlakom po trase Trnava – Galanta a späť.

Cestujúci idúci vlakom nemôžu prehliadnuť bezdomovcov rozložených pod mostom, sušiacich prádlo na šnúrach natiahnutých medzi podpornými piliermi a vlastne vykonávajúcich všetky životné potreby v tomto priestore. Áno, myslíme na to isté, všetky potreby. Pod mostom sa takto kopia odpadky.

zdroj: Facebook
zdroj: Facebook

Podľa našich informácií, Mestská polícia vo veci už konala a bezdomovcov spod mosta vykázala. Mesto kvantum odpadkov vytvorených bezdomovcami spratalo, čo však neznamená, že sa situácia nebude opakovať. Je potrebné uvedomiť si, že bezdomovcov je v meste veľa a najmä v letných mesiacoch im je výrazne lepšie blízko centra, ako v areáli bývalého MILEX-u.

Odkúpením nehnuteľnosti – bývalého železničiarskeho domu došlo k vysťahovaniu bezdomovcov z neho a títo jednoducho niekde skončiť musia. Ak to nebude pod mostami, tak sa nasťahujú do nejakej ďalšej neobývanej nehnuteľnosti, prípadne ich nájdete v noci alebo ráno spať pod schodmi do bytovky, alebo ak sa im zadarí, tak niekde na medziposchodí, pri výťahovej šachte, alebo v pivnici.

Zhoršovaním ekonomickej situácie u občanov očakávať zlepšenie situácie v tomto smere, by bolo príliš optimistické.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Každé ráno cestou do práce na vlaku ich vidím. Minule som ich pristihol dávať si dávku. Raz sú tam dvaja traja, inokedy aj 10. Akože kašlem na nich, ale jednoznačne robia trestnú činnosť a to sa mi nepáči. Vidím tam nové spacáky, bicykle, igelitky, jedla, štipce od prádla, pneumatiky, topánky a iné. Vzhľadom na ich životnú situáciu silne pochybujem že to je ich. A toto sa bude množiť a ohrozovať ľudí čo chcú spokojné a normálne žiť. Robme s tým niečo! Je mi z toho na grc. A určite nie len mne.

    44
  2. u niektorých to nie je o ekonomickej situácii, jednoducho im takýto život vyhovuje, pomoc odmietajú a chcú si žiť tak, ako žijú (často od rána do večera omámený nekvalitným alkoholom)

    7
  3. No super ake pekne miesto si našli co stim bude mesto robyt len aby ich tam nebolo ich viac také pekne a suché a vetrane miesto není su až tak sprostí vedia kde sa usadiť 👍😂

    2
  4. Tak ale niekde musia byt.bohuzial mne to nevadi ze su tam a co su schovany a most je nefunkcny takze niekde musia aj oni hlavu skovat.

    18
  5. Aj po sintavskym mostom spia maju tam deky jedlo atiez si pichaju davku a ponukaju aj malym detom

  6. Aj toto je výsledok po-novembrovej politiky, kde Havel sľuboval, že bídy a nezaměstnanosti se bát nemusíte, ale opak je pravdou. Bieda, chudoba, drogy, vysoká kriminalita, bezdomovectvo a sociálna neistota sú odvrátená tvár kapitalizmu. Napriek relatívnemu dostatku práce, zatiaľ. Ibaže o tom štrngáčom v 89tom bojovníci za demokraciu, ktorí majú prdel v suchu a sú zahojení na x generácií dopredu, radšej nepovedali. Teraz sú títo ľudia a bude ich, obávam sa viac, medzi nami. Ale čo s nimi a čo robiť preto aby ich nepribúdalo? Keďže každá vláda od komédie zvanej prevrat z vysoka sere na ľudí a starajú sa len o seba.

    26
  7. Chopme sa šance a požičajme im tú miešačku od “Sťeheľa” určite netreba ani robiť tender takýmto odborníkom by stačilo za opravu mosta každodenný prídel dákeho výplachu trubiek z pivovaru isto by to dáko zaplátali… mám však len jedinú obavu aby nerobili opekačky a tie 4. hranoly čo podopierajú most v cene asi 104 litrov aby sa nezmenili na uhlíky

    1
  8. Pre Anonym 5. augusta 2024, 22:50

    Ktorý je to ten šintavský most? Lebo most cez Váh, ak máš ten na mysli, je v katastri Serede.

    4
  9. Ako vidím sám autor je asi klerofašista, keď pejorativne odsudzuje ľudí v núdzi, kde je kresťanská láska k blížnemu.Len šíriteľný nenávisť. Tisova republika bola,vtedy ste si vybrali za triedneho nepriateľa židov.

    3
  10. Šintava je časť serede a áno je podopreti, je to vidieť na fotke ešte dáke otázky mongoli?

  11. Treba prijať zákon o tuláctve, ktorý v tomto priestore bol vždy- za ČSR, Slovenského štátu aj za socializmu.

  12. Anonym 5. augusta 2024, 22:50…toto nie je o systéme ale o osobnej zodpovednosti…do zlej situácie sa može dostať každý ale potom je na každom z nás ako sa k tomu postaviť…moja osobná skúsenosť – roky dozadu ešte počas štúdií sme sa snažili pomocť skupine bezdomovcom v jednom SK meste, mali dohodnutú prácu (a vtedy jej bolo omnoho menej ako dnes), mesto našlo objekt v ktorom by mohli dočasne bývať kým sa nepostavia na nohy…dostali všetko ako na podnose ale odsabotovali to, radšej budú chlastať a poštávať sa v parku na lavičke….práce je dnes toľko že sem zvážame desattisíce ludí zo zahraničia (a budeme aj státisíce), sú tu projekty a organizácie ktoré veľmi radi pomožu ľudom postaviť sa na nohy (tie zle neziskovky) a sú aj mestá ktoré by radi tento problém vyriešili a pomohli (bezdomovec je pre mesto len príťaž)..neviem či ide spraviť viac..ale keď oni sami nechcú tak snaha všetkých okolo, ktorí by im chceli pomocť vyjde nazmar…a tak 90-95% z nich nechce, a tých pár ľudí ktorí sa chcú postaviť na nohy pomoc dostane a prácu si najde…

    16
  13. Tym ludom netreba nijako osobne pomahat. Socialna zachranna siet pre nich existuje. Ani jeden z nich ju nevyuziva, pretoze by tam musel zit riadne, t.j. umyvat sa a neopijat sa. Radsej su na ulici. Je to ich rozhodnutie. Kto pozna realny zivot chudobnych ludi, vie to to.

    6
  14. Každoročne sa to opakuje Na zimu odídu.Potom to po nich slušná partia ľudí upratuje .😡

    2
  15. To nie su bezdomovci. To je firma ktora sa tam rozklada a udomacnuje aby zacali opravovat most. Ten most bude trvat kym sa opravi to znamena ze tam byvaju a aj si peru veci.

    1
  16. To nie su bezdomovci. To je firma ktora sa tam rozklada a udomacnuje aby zacali opravovat most. Ten most bude trvat kym sa opravi to znamena ze tam byvaju a aj si peru veci.

    3
  17. ZÁKON
    z 9. júla 1963,
    ktorým sa mení § 203 trestného zákona č. 140/1961 Zb.
    Národné zhromaždenie Československej socialistickej republiky sa uznieslo na tomto zákone:
    Čl. I
    Ustanovenie § 203 trestného zákona z 29. novembra 1961 č. 140 Zb. sa mení takto:
    § 203 Príživníctvo
    (1)
    Kto pokračuje v sústavnom vynechávaní pracovných smien bez závažného dôvodu alebo v predstieraní pracovnej neschopnosti, hoci bol už pre taký čin postihnutý miestnym ľudovým súdom alebo národným výborom, potresce sa odňatím slobody až na jeden rok alebo nápravným opatrením.
    (2)
    Kto sa sústavne vyhýba poctivej práci a dáva sa niekym vydržiavať alebo si prostriedky na obživu zadovažuje iným nekalým spôsobom, potresce sa odňatím slobody až na tri roky.

    7
  18. A čo takto? Každého bezdomovca a fetaka odchytiť a dať mu poslednu šancu. Veď sme predsa humanisti 21. storočia. Dať im prácu a skromné ubytovanie. Tu máš a postav sa na vlastné nohy. Ak nie, rozobrať na súčiastky, rozumej použiteľné časti tela použiť a zbytok tela hodiť do vapennej jamy a zahrabať. Problém vyriešený. Feťák, bezdak a Ukrajinec nebude nikomu chýbať. Slnieckari a humanisti brániaci biologicky odpad o tri štart.

    1
  19. V tejto diskusii sú väčší dezoláti jak tí pod postom. Jeden by ich zasypal a druhy tu vrieska jak keby bolo 1984. Pekny prepal. Sa kuknite do zrkadla

    3
  20. ……
    Mňa by tak zaujímalo , kto sa stará o mladé rodiny čo chcú normálne žiť ,mať strechu nad hlavou, musia platiť HU a to s navýšením % úrokom, platiť lekárov, školy……čiže zamňa odpad spoločnosti všetci čo takto pristupujú k spoločnosti a svojmu životu…..prisťahovalci z Ukrajiny tak isto….mládeži sa robiť nechce ale z našich peňazí kerky, papule zväčšené ,fety …pretože tam je vojna…no ale nie všade …zneužitý systém pre ich dobro ….cigáni, bezdáci a Ukrajina ešte sa smejú jak sme sprostý…..to čo je tu toto……..

    8
  21. Anonym 6. augusta 2024, 20:55
    Máte pravdu. Nielen o mladé ale celkovo o rodiny s deťmi sa v našej krajine nestará nikto. Tu platí pomôž si sám. Zato sa náš štát stará o všetkých ostatných ale z našich daní. Preto sa nečudujem nikomu, že stadeto odíde. A dobre robí. Moje deti na Slovensku tiež neostanú. O to sa osobne postarám. Svet je veľký, a všade treba pracovať ale sú štáty, kde za prácu a dane aj dačo dostanete. U nás nikdy nič. Štát vás zoderie ale tam to končí. Do 89ho sa tu žilo dobre každému kto pracoval a dodržiaval zákony. Po nástupe kapitalizmu je to pravý opak.

    10
  22. Raťafák, z časti súhlasím. Všetko je o ľuďoch a o ich prístupu k problémom. Lenže, ak skončíš na dne a chceš sa odraziť záleží aj na okolí alebo rodine, či podajú pomocnú ruku. Pretože bez opory to aj tí, čo by sa dokázali pozviechať, častokrát nezvládnu a radšej kapitulujú. Potom končia na ulici a jediný zmysel života je otupiť mozog, odpáliť sa aby som nemyslel a trápenie menej bolelo. Tiež poznám ľudí, ktorí sa vrátili do života z ulice ale vďaka pomoci iných. Nie platiť za nich dlhy a pod., nie, ale pomôcť s prácou a bývaním, najmä bývaním je základným kameňom každej pomoci, bez čoho sa nikto, kto sa chce dostať nazad do života, nezaobíde. Sú obce aj mestá, kde problémy s bezdomovcami, či komunitami vyriešili dobre. Ale niekde sa buď nechce alebo nato nemajú možnosti. Ale aby bolo jasné, ak niekomu pomáhať tak v prvom rade ľuďom, ktorí sú v núdzi nie vlastnou vinou, napr. slobodné matky. Alebo osamelý seniori, pretože sú takí, ktorí nemajú rodinu. Ale určite by som nepomáhal drog. závislým, opakovane, pretože tí to neberú z cudzieho zavinenia ale dobrovoľne. A bohužiaľ to častokrát začína nenápadne, ako: však to je len joint. I keď tuná môžeme napísať čokoľvek, nezmeníme to. Zmena musí prísť v prvom rade od politikov. Lenže čakať, že sa u nich vymyslí niečo normálne a pre ľudí prospešné, je veľmi naivné.

    3
  23. Pre: Ratafak plachta 6. augusta 2024, 12:23
    Ked oni by chceli taku „Socialisticku“ pracu kde sa mozes zajebavat 99% casu a na vykone nezalezi ani na vysledku len tak a najlepsie rovnaky plat ako ten kokot co to cele odmakal 🙂

    1
  24. Tým hnidám je úplne zbytočné pomáhať. To len odviesť na Sibír, najmenej 300 km od najbližšej civilizácie a nech to tam pokape.

    1
  25. Všetkých fanúšikov russka odviesť na sibír a hned tu bude lepší vzduch, tá fašistická lúza smrdí na kilometre 😀

    1
  26. smerohlas 7. augusta 2024, 14:26:
    Tak si nedychaj pod nos a nebudes citit smrad 😀 Slniecko 😀

    2
  27. Nuž, čo k tejto smutnej téme. Kto stratil od prírody daný pud sebazáchovy zahynie. V prírode je to tak. Človek je súčasť prírody. Ale je Homo sapiens – človek rozumný. Teda, ak sa pod vplyvom čohokoľvek odvrátil od sociálnosti, je potrebné:
    1. Preukázať človečenstvo a poskytnúť možnosť základných potrieb.
    2. Ak nechce prijímať ponúkané sociálne možnosti, je už iba potrebné prísne a presne dodržiavať zákon. Teda úloha predovšetkým pre mestských pandúrov a možno aj štátnu políciu.
    3. Každá ďalšia /zbytočná/ pomoc je tu iba v neprospech spoločnosti.
    Bodka.

    3
  28. Este len bude veselo jeblinečky smerácke hahah, tešte sa dôchodci pôjdete vas viac na ulicu:

    GELNICA, KOŠICE. Druhýkrát v priebehu jedného mesiaca sa dostali z väzby na slobodu Igor a Lucia Bandiovci, ktorí čelia žalobe v prípade zločinu podvodu.

    Dvojica pripravila vlani invalidného dôchodcu Jozefa Štefánika o rodičovský rodinný dom v Gelnici a sumu 83-tisíc eur. Peniaze mal dôchodca z predaja manželkinho bytu v Prešove. Tá zomrela po ťažkej chorobe. Celková škoda dosiahla 143-tisíc.

    Jedenásteho júla zrušil Krajský súd v Košiciach rozsudok, ku ktorému v máji dospel Okresný súd v Spišskej Novej Vsi. Ten im uložil nepodmienečné tresty odňatia slobody na šesť rokov a osem mesiacov, respektíve šesť rokov.

    Odvolací súd prihliadal na Ficovu novelu

    Toto júlové prepustenie na slobodu prišlo po desiatich mesiacoch strávených vo vyšetrovacej väzbe. Dvojici výrazne zahrala do karát novela Trestného zákona z dielne štvrtej vlády Roberta Fica (Smer).

    „Po zverejnení nálezu pléna Ústavného súdu bude zásadným spôsobom upravený rozsah škody, ktorá v prípade oboch obžalovaných radikálne zmení právnu kvalifikáciu ich konania z obzvlášť závažného zločinu na prečin,” citovala televízia TA3 stanovisko košického krajského súdu po prvom prepustení dvojice.

    Podľa pôvodných trestných sadzieb hrozila páchateľom pri podvodoch so škodou v rozsahu od 133-tisíc do 250-tisíc výška trestu od 10 do 15 rokov. Po novom to bude 6 mesiacov, maximálne 3 roky. O 17 rokov sa skráti pri tejto výške škody aj premlčacia doba trestného činu.

    Čítajte viac: https://kosice.korzar.sme.sk/c/23367292/pripravili-ho-o-dom-aj-o-peniaze-podvodnici-su-opat-na-slobode-senior-zo-strachu-zas-usiel.html

    1
  29. Toto smerohlasáci aj tak nepochopia. Čakať od nich pochopenie toho čo sa tu udialo od volieb je úplne zbytočné.

    2
  30. Kto chce,tak si pomôže sám a nepotrebuje aby mu niekto pomáhal,je to všetko o tom ako sa každý k tomu postaví

    2
  31. A ešte v Galante koľko ich je pane bože . Hlavne pri Tescu ach jaj veď to tam vyzerá ako v Brooklyne. Každý národ tam je hlavne kvôli tej ubytovní

    2
  32. A neni to ten most, čo sluboval primátor Ondrík pred vyše rokom, že možno do dvoch mesiacov bude aj osobná doprava spustená?

  33. Aj ony musia niekde bývať či byť. Nie každý má také šťastie ako vy čo sa robíte super ľuďmi v Seredi. Ony sú chorý, lebo sú závislý. Chceli by stým prestať
    no nejde im to leno nemaju kde byť lebo rodiny ich odhodily z rodín.Priznajte sa koľko z vás vyskúšali drogy?Alebo prestali fetovať?Prestaňte in nadávať nikdy neviete ako dopadnete vy? Či vaše deti. Bohužiaľ aj takýto ľudia sú na svete.Čo keby ste si niekedy vypočuli príbeh nejakého „FEŤÁKA“

  34. To co teraz fetuju a uz iba ozaj hnoj.uz su nenidrogy take co byvaly.vsetko ke to farba a hnoj.akazdy si zato môže sam ako dopadol.ja si nejdem nikoho zastavat.a tak kazdemu treba.dobrunoc

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované