back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Trnavská charita spustila zbierku školských pomôcok. Zberné miesto je aj v Seredi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

TACH |MM|  Opäť sme spustili Zbierku školských pomôcok. Vďaka zbierke pomáhame už 15 rokov rodinám zo sociálne slabšieho prostredia vychystať deti do školy pomôckami, ktoré deti nevyhnutne potrebujú. A darí sa to vďaka vám, našim darcom.
Aj tento rok vás preto pozývame, aby ste školské pomôcky priniesli na jedno z 22 zberných miest. Darovať môžete nové, ale aj používané pomôcky na písanie a rysovanie, zošity rôznych typov a veľkostí, školské tašky ale aj elektroniku ako notebooky, tablety či príslušenstvo k počítačom.

Minulý rok sme vyzbierali takmer 5 800 školských pomôcok a podporili sme nimi 300 detí z núdznych rodín, s ktorými pracujeme v našich sociálnych službách. Pomohli sme aj školákom z partnerských organizácií a deťom z Ukrajiny.

Súčasťou Zbierky školských pomôcok je aj finančná zbierka.
Prispieť sa dá na číslo účtu SK37 0900 0000 0001 7687 5345 variabilný symbol 2211 alebo online.  Z výnosu finančnej časti zbierky pomáhame deťom formou talentového štipendia napredovať vo vzdelávaní alebo ich záľubách.

Zbierku školských pomôcok organizuje Slovenská katolícka charita na celom Slovensku v spolupráci s charitami v regióne. Všetky zberné miesta nájdete na charita.sk.

 

Čo darovať?

Deťom pomôžu:

- Článok pokračuje pod reklamou -
  • písacie potreby – ceruzky, perá, gumy, strúhatká, fixky
  • zošity, papiere – zošity všetkých veľkostí, kancelársky papier
  • rysovacie potreby – kružidlá, pravítka, uhlomery
  • výtvarné pomôcky – farbičky, pastelky, farebné papiere, nožnice, vodovky, temperky
  • ostatné vybavenie – školská taška, vrecko na prezuvky, peračník, kalkulačka
  • elektronika – nové alebo zachovalé tablety, notebooky, počítače
  • finančná pomoc – na nákup toho, čo bude chýbať

 

Kam priniesť školské pomôcky v Seredi?

Farská charita Sereď, Mária Fačkovcová, majka.fackovcova@gmail.com, 0908 179 610

zdroj: charitatt.sk
zdroj: charitatt.sk
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Za mňa totálna nezodpovednosť mať deti ak som socka… už len keď sa zamislim čo tie deti musia jesť …podradné potraviny plné éčok …ale chápem aj to že rodičia majú pravdepodobne nízke iq a nechápu to .

    4
  2. Smrť jedného z rodičov, rozvod, náhle ochorenie jedného z členov rodiny – aj to sú dôvody kôli ktorým sa rodina môže ocitnúť v núdzi v tom lepšom prípade len dočasne. Preto by som chcela poďakovať všetkým, ktorí sa do týchto veľmi prospešných zbierok zapájajú.

    3
  3. Čo tu zase pletiete Ukrajincov. Kde to tu je napísané že je pomoc pre nich? Pomoc je pre kohokoľvek, pre sociálne slabšie rodiny. Skúste nachystať deti na začiatku školského roka do školy so všetkými potrebami. Zratajte to a uvidíte tu cifru až sa vám hlava zatočí

  4. Anonym, pomoc je aj pre nich! A kto nemá finančné prostriedky na výchovu detí, nech si ich nerobí. Jedine, že niekto nečakane príde o manžela, otca, alebo naopak, takým treba pomáhať.

  5. V prvom rade by sa mali podporovať slušné rodiny aby mali čo najviac slušne vychovaných detí
    V druhom rade znižiť počet politikov v parlamente na polovicu – na tak maly štát ako je svk je ich tam priveľa

    V treťom rade zrušiť Vucky – teplé miestečká
    Atď atď
    Až tak by sa možno časom znížilo daňovo odvodové zaťaženie občanov a možno by sme sa životnou úrovňou začali približovať bulharsku?

    1
  6. Určite sa tu na mňa spustí spŕška kritiky, že budem porovnávať situáciu v školstve v minulom režime a teraz. Vtedy sa tieto problémy s učebnými pomôckami na začiatku roka neriešili, pretože pri nástupe do školy mali žiaci na laviciach už pripravené či už učebnice, zošity alebo iné pomôcky podľa toho, ktorý ročník bude navštevovať. Na žiaka bola určená norma, za ktorú žiak pomôcky dostal. Netvrdím, že počas škol.roka sa napr.zošity nedokupovali. Toto by malo zabezpečovať ministerstvo. Ale na to nie sú peniaze, lebo ktorý minister nastúpi, každý vymýšľa zmeny, ktoré stoja množstvo peňazí a potom zistia, že to nestojí ani za dobré slovo. A ty občan plať! Tu by sa nemalo riešiť to, či na to niekto má, alebo nie, ale to, že keď je povinná školská dochádzka, mal by sa štát o to postarať, aby ju všetky deti, bez rozdielu ktorých sa to týka mohli bez problémov navštevovať.

    6
  7. Dobre vravíš! Ja to iba potvrdím, že niečo podobné ako keď ideš do nemocnice s toaletným papierom aby si si mal s čím vôbec utrieť pekáč

    1
  8. Uz len ti zkurveni Ukrajinci potrebuju pomoc. Chodte to povedat personalu pumpy pri Kauflande, kde museli volat policajtov, lebo nejaky zkurveny bastard z Ukrajiny sa rozhodol, ze on platit nemusi. Prasivy pes. Hlavne, ze Fackovcova je spokojna. Hlupana slnieckarska.

    1
  9. Anonym 15:17, natoč o tom rozhovor, napíš článok a uverejni. Alebo ti to povedal susedovho brata koňa otca syn? Rýchlo všetci čítajte, kým ho nezmažú, chudáka.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované