back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Kolobežkári pozor, pre silnejšie kolobežky oddnes musíte mať PZP !

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM| Oddnes, 1. augusta 2024, vstupuje do platnosti novela zákona zavádzajúca povinné zmluvné poistenie zodpovednosti za škodu (PZP) pre elektrické kolobežky, ktoré spĺňajú určité parametre.

Povinnosť poistenia sa týka kolobežiek s konštrukčnou rýchlosťou nad 25 km/h alebo kolobežiek s hmotnosťou nad 25 kg a maximálnou rýchlosťou nad 14 km/h.

PREČO DOCHÁDZA K ZMENE

Cieľom tejto legislatívy je zvýšiť bezpečnosť na našich cestách a ochrániť všetkých účastníkov cestnej premávky.

Elektrické kolobežky sa stali populárnym dopravným prostriedkom, avšak so stúpajúcim počtom týchto zariadení na cestách sa zvyšuje aj riziko nehôd. Povinné poistenie zabezpečí, že v prípade nehody bude pokrytá škoda spôsobená tretím osobám.

NA KOLOBEŽKE DBAJTE NIELEN NA SEBA, ALE AJ NA OSTATNÝCH

- Článok pokračuje pod reklamou -

Apelujeme na všetkých majiteľov a používateľov elektrických kolobežiek, aby si včas zabezpečili povinné poistenie a tým sa vyhli možným sankciám. V prípade, že táto povinnosť nebude splnená, vystavujete sa hrozbe pokuty.

Dbajte na svoju bezpečnosť a bezpečnosť ostatných účastníkov cestnej premávky. Používajte ochranné prvky, dodržiavajte dopravné predpisy a rešpektujte ostatných na cestách.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Ahoj kolobežkári, ktorých sa to týka. Kde ste sa poistili ? Moja poisťovňa nemá v ponuke taký druh poistenia. Dík za radu

  2. Bohužiaľ rozum sa poistiť nedá. Teda milí kolobežkári, láskavo neohrozujte všetkých okolo seba a všetko bude OK. Určite sa na túto planétu ešte pomestíme. Ale pozor. Na chodníku očakávajte tvrdé rekcie chodcov. Prilbu radšej noste, lebo už vás majú dosť.

    1
  3. Prosím vás kto je ten kkt v slnečných brílach čo po Seredi behá na veĺkej kolobežke jako fas?Mám mu pod koleso naebať skalu aby človeka nezrazil???????

    1
  4. Feťák????? Feťák????? 1. augusta 2024, 23:38
    To je skurvený rusák čo utíkol s ruska aby nebol povolaný na frontu. Vyjebana chamrad tu našla útočisko lebo Fico fajčí kokot Orbanovy

  5. Trochu to upresním. Netýka sa to len el. kolobežiek. „Zákon zmenil definíciu motorového vozidla a to tak, že sa ním pokladá každé vozidlo s vlastným mechanickým pohonom, ktorého konštrukčná rýchlosť je viac ako 25 km/h alebo jeho prevádzková hmotnosť je viac ako 25 kg a konštrukčná rýchlosť viac ako 14 km/h.“ Takže aj el.bicykle, nie len kolobežky. Ide o transpozíciu Európskeho parlamentu a Rady EÚ 2021/2118 z 24. novembra 2021 do našej legislatívy, takže sme sa museli podriadiť. Taká je celá pravda.

    2

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované