back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

NEDÁ SA MLČAŤ – vyjadrenie Daniela Lipšica k obvineniu exprokurátora Šúreka a vyšetrovateľov Daňka, Ďurku a Čurillu

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
NEDÁ SA MLČAŤ
Po rokoch vyhrážok zo strany oligarchov a politikov bolo dnes vznesené obvinenie môjmu kolegovi bývalému prokurátorovi ÚŠP Michalovi Šúrekovi, ako aj (v tom čase) vyšetrovateľom NAKA Ľubomírovi Daňkovi, Jánovi Čurillovi a Pavlovi Ďurkovi.
Jeden z obvinených mi zaslal uznesenie o vznesení obvinenia za trestný čin zneužívania právomocí verejného činiteľa, avšak trestné stíhanie vedené v dozore Krajskej prokuratúry Trnava verejne komentovať nemôžem.
Čo však môžem povedať je, že v minulosti v prípade „hrubokrkých“ zločineckých skupín bol vedený osobitný trestný spis, kde boli vypočúvaní svedkovia k ďalšej trestnej činnosti členov zločineckej skupiny, ktorá nebola pokrytá prvotným vznesením obvinenia. Z tejto trestnej veci boli následne odstupované realizačné návrhy, z ktorých boli vznášané obvinenia aj za ďalšie skutky spáchané zločineckou skupinou. Podstatné bolo (a malo by byť aj dnes), že výpovede boli pravdivé a viedli k ďalším obvineniam za závažné trestné činy.
Opísaný procesný postup bol určite správnejší ako spisovanie úradných záznamov o nových skutkoch, či robenie neprocesných písomných poznámok, a to bez toho, aby boli vypočúvané osoby riadne poučené o následkoch krivej výpovede a krivého obvinenia.
Tento procesný postup preto nebol nikým nikdy spochybnený. Samozrejme, vtedy išlo len o „hrubokrké“ zločinecké skupiny, a nie o vplyvné „biele goliere“.
Je absolútne legitímne viesť trestné stíhanie za manipulácie výpovedí, krivé obvinenia, či „mučenie“ spolupracujúcich osôb, avšak viesť trestné stíhanie za odhaľovanie reálnej trestnej činnosti je v právnom štáte celkom zničujúce.
Prokurátor Michal Šúrek počas celej svojej kariéry dozoroval a pojednával najťažšie trestné veci vrátane prípadov vrážd, zločineckých skupín, drogových gangov, či podvodov na DPH. Nikdy neuhol – ani o milimeter. Do právoplatného odsúdenia dotiahol aj kauzu svojho vtedajšieho nadriadeného – bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Jeho odvaha a nasadenie boli a sú pre mňa, ale aj pre mnohých mojich kolegov, inšpiráciou.
V danej trestnej veci sú obvinení: Michal Šúrek, Ľubomír Daňko, Ján Čurilla, Pavol Ďurka. Poškodení sú: Norbert Bödör, Jozef Brhel, Tibor Gašpar.
Mišo, drž sa. V aréne spravodlivosti potrebujeme aj gladiátorov. Gladiátorov, ktorí bojujú – nebojácne a podľa pravidiel. Tento boj ešte nie je dobojovaný. Som však presvedčený, že ho spolu raz dobojujeme.
Zdroj: FB
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. No a teraz mi povedzte, čo si má o tomto všetko myslieť človek, ktorý chudák zápasí aby sa mal ako tak dobre.

    2
  2. Len co bude hovorit pan specialny prokurator na zistenie preco bol prvy na mieste vrazdy Valka a v maci…. no uvidime kolko slov najde….

  3. Agent cudzej moci Lipsic, Ty zkurvysyn, Ty len suchaj nohami a cakaj na odvetu. Vsetkych Vas postavit k muru a zastrelit.

    1
  4. No niet sa čo diviť. 2x trestne stíhaný Zurian, dnešný riaditeľ inšpekčnej služby sa musí pomstiť všetkým ktorí mu kafrali do kšeftov. Zurian na čele tejto inštitúcie je to isté ako by bol kapitán na čele SAV. Polícia je opäť v rukách zločincov a tí si okrem beztrestnosti cez premlčanie musia ešte zaistiť aby sa už nikdy v budúcnosti nenašiel človek ktorý by ich mohol trestne stíhať. Musia to spraviť pre výstrahu a z čistej pomsty. Samozrejme pred súdom takéto obvinenia nemajú šancu, ale kým k súdu príde, bude zámerne nekonečné vyšetrovanie a postavenia mimo služby bez nároku na plat. Presne takto sa legálne likvidujú slušní ľudia a ich rodiny.

    4
  5. Marek,zločinci sú postavení mimo službu,na takzv.kajucnikov tiež dôjde,už nebude stačiť na vykopávanie dverí,nejaká spoločná akcia Mako,Slobodník,Imrecze,a ako sa všetci volajú,s vyšetrovateľmi,všetko je nahraté,dôkazov je neúrekom,a on sa ešte ohlasuje.Obzaloba,súd atď.ved tak ako to ma byt ,obhajoba,žiadne kolízne väzby pre advokátov,a nevinných ľudí,o čom sa tu vlastne bavíme.

  6. Anonym 21:57, Asi si zabudol koľkí už boli odsúdení, koľkí sú ešte stíhaní a koľkým bolo obvinenie zrušené paragrafom 363. A nie preto pretože sú nevinní. Asi si si nevšimol najdôležitejší zákon, 10. novelu trestného zákona, zrušenú špeciálnu prokuraturu, napádanie sudcov a prokurátorov ktorí si dovolili stihat politikov. Alebo môžeš ignorovať všetky fakty a mať svoj názor. Vyspelý západ nám ukazuje do akej riti sa rútime a vy sa doma tvárite aký ste suverénny.

    6
  7. Marek 30. júla 2024, 23:01:
    A este napis ake to vsetko bolo protiustavne 😀 😀 😀

  8. Stačí si prečítať mená “poškodených” a každému príčetnému človekovi musí byť jasné o čo ide…

    1
  9. Marek,podľa všetkého,ignoruješ všetky fakty Ty.Paragraf 363,nikomu žiadne obvinenie neruší,akurát musia začať vyšetrovať zákonné,ale pretože vatsina káuz bola o ničom,tak to proste ďalej nešlo.Kolki boli odsúdení? Napíš? Koľko ich museli podľa ústavného sudu prepustiť.Specialna prokuratúra robila len špinavú politickú objednávku.Existuju nálezy ústavného súdu,30,a ešte k tomu pribudli nálezy EU súdu.Vy nemôžete len tak zatvárať ľudí,len na zaklade výpovedi nejakého zločinca,ktorý je potom nasledovné oslobodený.8.000 hod legálneho odpočúvania,len si počkaj,čo tam všetko vyjde na javo.Ved oni si robili čo chceli,na čele s odsúdeným človekom,ktorý zabil človeka na prechode.Ved to je unikát

  10. Anonym 31. júla 2024, 8:27 – konkretne Surek dotiahol pravoplatne odsudenie Kovacika za korupciu. Dalej su to:
    Sudcovia – Repakova, Polka, Urbanova
    Policia – Kalavsky, Vican, Szabo, Bobocky, Zacik atd.
    Je ich asi nieco 40 ludi, dohladaj si

    1
  11. My mame ohromný problém s korupciou, niekde sa nám stráca obrovské množstvo peňazí, diaľnice či nemocnice ktoré už mali roky štát stále nestoja a padajú nám mosty, budovy…oproti tomu máme politikov, ktorí si v živote na svoj majetok nemohli legálne zarobiť….no a my namiesto toho aby sme vyšetrovali kde sa nám tie peniaze strácajú ideme vyšetrovať policajtov, vyšetrovateľov za nejaké procesné chyby…korupcnici a mafiani budú na slobode, vysetrovatelia v base..no a ak by sme aj niekoho usvedčili tak za korupciu môže byť po novom omnoho nižší trest ako za zle nakladanie so spisom..to je slovenska realita..a mnohým sa to takto páči….my jednoducho chceme byť oxebavaní a chceme aby nám ťa republika padla na hlavu

    4
  12. Anonym 31. júla 2024, 8:27
    Opäť splietaš 2 na 3 a už sa tu prosím nezhadzuj neznalosťou. Paragraf 363 je mimoriadny opravný prostriedok ktorým môže generálny prokurátor zrušiť právoplatné uznesenie o vznesení obvinenia !!! Väčšinou obvinenie stojí na dvoch troch kľúčových dôkazoch ktoré sú často audio-vizuálne alebo bol použitý agent. Úplne stačí ak GP jednostranne a účelovo označí 1 z týchto dôkazov za nezákonný a 363 môže byť vytiahnutá. O zákonnosti dôkazov má rozhodovať súd a nie pán všemocný. Aké sú dôkazy že špeciálna prokuratúra robila na politickú objednávku? Myslíš tie dokázane zmanipulované ficove nahrávky? Vieš o čom hovoria nálezy ústavného súdu ktoré prekrúcajú Fico, Susko Gašpar? Skočil si im na udičku len kvôli tomu že prijímaš informácie tak ako ti ich tí zločinci naservírujú. Ja si velice rád počkám na finále ale kým k tomu príde, nebude tu jediný vyšetrovateľ ochotný vyšetrovať politické kauzy.

    3
  13. Anonym 8:27, a ešte pre tvoju informáciu, tu je zoznam ľudí čistých ako ľalia ktorým bolo zrušené obvinenie cez 363 a ich prípad nikdy nemohol posúdiť nezávislý súd: Pčolinský, Z.Kollár, Haščák, Arpáš, Brheľ, Kažimír, Brheľ, Plačková, Fico, Kalinák, Borguľa a včera aj Aláč. To musela byť teda mega politická objednávka v utajení asi 3000 osôb. A kde sú tí politici ktorí si to objednali? Prečo nie sú ešte obvinení? Nejako to nezapadá do tvojho puzzle.

    2
  14. Áno,máme problém s korupciou, niekde sa strácajú peniaze..napr.aj Nebinárna príručka, ktorú financovalo bývalé ministerstvo školstva….

  15. Myslim ze vobec nerozumies čo je korupcia…Korupcia nie je ak peniaze skončia v nejakom projekte (aj keď sa nám projekt nemusí páčiť), korupcia je ak peniaze namiesto projektu skončia u nejakého politika, oligarchu či „nášho človeka“, a potom chýbajú v školstve, zdravotníctve, infraštruktúre atď.

    2
  16. To je tak keď sa bavíš s voličom koalície. Stratený, dezorientovaný človek ktorý na otázku odpovedá otvorením úplne inej témy respektíve dáva na rovnakú váhu kamienok a celé štrkovisko.

    3
  17. Korupciu tu prvú spomínal iný prispievateľ, treba čítať pozorne,korupcia politikov je všade vo svete a tiež si s ňou nevedia poradiť, ale peniaze miznú aj v šedej ekonomike, čiže hlavne optimalizovanie daňovej povinnosti v súkromnom sektore,vlastne ojebať štát..

  18. No áno je všade…ale je rozdiel či sa kradne tak že máš plesnivé nemocnice a padajúce mosty alebo normálne fungujúce štát…všade sa nájde niekto kto podľahne možnosti si niečo ukradnúť len ten rozdiel že v akej miere pocitis keď nastupiš napríklad do rakúskeho vlaku alebo vkročíš do českej nemocnice…

  19. Anonym 31. júla 2024, 17:41 – mojko, tu príručku vydal Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie (VÚDPaP). Ich autorkami sú Hana Smitková, Magdaléna Ožvaldová, Jana Bezáková a Petra Hubinská. Toto porovnávať s kauzami Smeru, chce riadnu dávku tuposti a očividnú potrebu pomoci podobných odborníkov ako sú autorky príručky.

    2
  20. Marek,8000 tisíc hod.odpocuvania nariadené súdom,Tajné služby upozorňovali ústavných činiteľov,neverejná schôdza NR.namiesto konania napadli tajné zl po zky štátu,zatkli ich riaditeľov,vtrhli na okresný súd,kde chceli zabaviť tajné spisy,namiesto zodpovednosti pre tých banditov,Kolikova odvolala sudcu,Prerušili policajnú akciu,zlikvidovali inšpekčny úrad,,Hamran zatýkali každého,na koho ukázal Imrecze Mako,Svobodnik,sú za nimi mŕtvi ľudia,svedkovia,advokáti,zničili život mnohým ľuďom a celým rodinám,ohrozovali malé deti samopalmi,a ty tu trepeš o nejakých Ficovych falsovaniach? Veď si počkaj,aké zverstvá sa tu diali,veď toto nemôže žiaden normálny človek tolerovať.

    2
  21. Tie kecy ti diktuju tie bolsevicke kuwy zo smeru?
    mrtvi ludia? myslis visuteho generala, ktory to zabalil, aby chranil nakradnute pre rodinu? ohrozene deti, ktore ani neboli doma ked prisla naka?

  22. Anonym 10:28,dôkaz to,alebo aspoň daj nejaký argument.A inak upozorním rodinu na Tvoje výrazy visuteho generála,atď.

    1
  23. Anonym 1. augusta 2024, 11:47 – staci ako dokaz oficialne stanovisko ministerstva?
    https://www.minv.sk/?tlacove-spravy&sprava=ministerstvo-vnutra-k-ukonceniu-vysetrovania-smrti-generala-milana-lucanskeho

    Alebo najnovšie?
    https://www.noviny.sk/slovensko/949214-posun-v-pripade-smrti-milana-lucanskeho-oficialny-zaver-vysetrovania-vylucil-cudzie-zavinenie

    Pozastavila to generalna prokuratura na cele s panom 363:
    https://www.aktuality.sk/clanok/AMIYL4S/smrt-milana-lucanskeho-generalna-prokuratura-dala-za-pripadom-definitivnu-bodku/

    Zas raz (ako obvykle) si ostal za blba a zaklincoval si to este “upozornovanim” rodiny.

  24. Minule to skusal na Seredanku za parkovisko, teraz za priveska, kto bude nabuduce? Sudruh blaha, alebo sam rešeto?

  25. Anonym 1. augusta 2024, 10:44
    Políciu za Ficových vlád ovládali Bodorovci, špeciálny prokurátor je v base spolu s ďalšími desiatkami nominantov smeru, sudcov a policajtov. To sú fakty. A ty sa tu ideš oháňať 8000 hodinami odpočúvania ktoré si aj tak museli smeráci zostrihať aby z nich aspoň niečo vytiahli. Spamätaj sa prosím, Ficovi a jeho oligarchom tečie do topánok. Boli schopní akéhokoľvek klamstva aby oslovili voličov, museli sa dostať do vlády aby robili presne to čo teraz robia. Zaisťujú si beztrestnosť, likvidujú demokraciu, súdy, ústavu, nezávislé média, všetko. Keď už ničomu neveríš tak sa pozri ako nás vníma EÚ ktorá pozorne sleduje všetky legislatívne kroky čo sa tu dejú.

    3
  26. Uz ,,jeho,, dedko donasal na gestapo, potom foter bolsevikom. A teraz on.
    Krv neni voda. Len komu praskala babka?

  27. Keď už sa tu rozoberajú hlboké myšlienky, tak nadhodím aj ja jednu – SIS. Koľko miliónov, či miliárd nás stojí táto „služba“? Aký je jej prínos pre spoločnosť? Aké výstupy a výsledky dosiahli od vzniku republiky? Viem, že to má byť „tajná“ služba, takže by mala byť pre verejnosť „neviditeľná“, ale prečo sa od vzniku republiky spomína len v negatívnych súvislostiach a očividne slúži len na informačné hry? Napríklad v okolitých krajinách tajné služby identifikujú a sledujú agentov iných krajín. U nás sa úplne bez problémov pohybujú ruskí agenti, ktorí tu platia svojich poskokov a tajné služby ani nevedia, kde je sever, tak na čo nám je taká tajná služba? Veď to už aj bodorovská tajná služba má väčší výtlak, ako tá naša siska. K tejto téme ešte poznámka na záver, ako je možné, že tu behajú ľudia typu Tóth, Forisch, Ágh, keď agent tajnej služby by nemal nikdy odhaliť svoju príslušnosť k službe a títo spomínaní tu dodnes mútia vodu svojimi informáciami a nič sa nedeje. polícia, prokuratúra, súdy, haló, nikto nič?

  28. Ked mozme mat premiera rešeta, ministra colstoka…a pri atentate je jediny cely od krvi sef ochranky…

  29. A komunisti začínajú znova vládnuť v tomto štáte, to je ako keď cigána prijímali do KSČ . Prečo chceš byť komunistom pýta sa komisár , no preto že i môj otec, dedo ba i môj pradedo bol komunistom, komisár vraví , ale keď žil Tvoj pradedo komunisti ešte neexistovali. Cigán vraví neexistovali??? Ale on už vtedy kradol. Doba sa vracia späť !!!

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované