back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Veľký úspech  – finančná správa úspešne spustila nový tranzitný systém

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

FS SR |MM|  Finančná správa (FS) tento víkend (28. júla. 2024)  úspešne spustila nový tranzitný informačný systém NCTS P5. Do prevádzky ho nasadila napriek polročnému meškaniu, ktoré zapríčinilo predchádzajúce vedenie. Tento časový sklz sa podarilo dobehnúť a od nedele ho bez problémov využíva odborná verejnosť pričom prvé reakcie zo strany klientov sú pozitívne.  Slovensko sa tak, ako siedma krajina v poradí, zaradilo do skupiny štátov, ktoré tento tranzitný systém využívajú.

Spustenie modernizovaného tranzitného systému NCTS-P5  znamená, že Slovensko sa zaradilo medzi členské štáty, ktoré si vzájomne vymieňajú potrebné informácie. Tento systém je využívaný na komunikáciu v rámci členských štátov colného územia Európskej únie resp. s krajinami, ktoré pristúpili k dohovoru o spoločnom tranzitnom režime.

Aj naďalej pokračuje prechodné obdobie, keďže niektoré krajiny, ako napríklad Holandsko, Francúzsko, Rakúsko a Belgicko, sa budú pripájať k novému tranzitnému systému v nasledujúcom období.

Vďaka tomuto novému systému má odborná verejnosť dostupné elektronické služby FS v colnej oblasti. Ide napríklad o podávanie colných vyhlásení a predbežných colných vyhlásení pred vstupom, resp. pred výstupom tovaru, elektronické podávanie tranzitných colných vyhlásení na colnom úrade odoslania resp. na colnom úrade určenia, doručovanie elektronických správ prostredníctvom elektronickej podateľne IS CEP a ďalšie. Spustenie nového tranzitného systému nemalo dopad na ostatné informačné systémy, ktoré finančná správa využíva.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované