back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Tentokrát prevládali otázky na kosenie a uzatvorený most – Odpovede primátora na otázky občanov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Sereď | Ani dovolenky a letné prázdniny nie sú dôvodom na vynechanie pravidelných odpovedí primátora mesta Ondreja Kurbela na otázky občanov. Dnes o 18. hodine v štúdiu SeredOnline primátor odpovedal na viac ako 20 otázok, ktoré počas zhruba dvoch dní občania primátorovi položili.

Tentokrát najviac otázok sa týkalo už viac ako rok uzatvoreného mosta ponad železnicu.

Ďakujeme občanom zaujímajúcim sa o správu vecí verejných ako aj primátorovi za čas strávený pri pravidelnom reagovaní na otázky občanov.

Viac vo videozázname:

00:15 – Kosenie, revitalizácia a údržba verejného priestranstva
16:26 – Drogoví díleri v okolí žel. stanice
19:30 – Vývoz odpadu
20:40 – Vrak auta pri Váhu
21:25 – Problém s parkovaním na Novomestskej ul.
23:00 – Určenie sadzby dane
25:00 – Nedodržiavanie max. povolenej rýchlosti v meste
27:10 – Prenájom priestorov DK na súkromné akcie
28:45 – „Čo vlastne v tej našej Seredi funguje, alebo je dobre?“
29:00 – Predaj súkr. spoločnosti IDC
30:20 – Detské ihrisko na Trnavskej ul.
32:30 – Zhrnutie informácií ohľadom uzatvoreného mosta

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Než budete chciet vybudovať detské ihrisko na trnavskej, mali by ste zvážiť či nieje na prvom mieste bezpečnost občanov presúvajúc sa touto ulicou, pretože v poslednom čase sa tu vypelešili drogovo závislí, cudzinci a ľudia bez domova. Občania ktorí sa presúvajú pešo cez uzavretý most sa necítia bezpečne v prítomnosti ľudí pod vplyvom návykovej látky…..
    A vlastník parceli 2274 by sa mohol tiež pozrieť do zrkadla, či už je to vlastník ŽSR alebo BM kávoviny, osadili ste nedávno betonové bloky pri cintorine, čím ste zamedzili prístup pre vozidlá, avšak nestarate sa a neupravujete pozemok, čím výrazne prispievate k situácii na Trnavskej, tento váš lesík slúži práve ako útočisko pre drogovo závislých a ľudom bez domova….

    5
  2. Na Garbiarskej čakať na jesenný postrek buriny a až potom počkať na pokosenie.
    V poradí na druhé kosenie z dvoch, ktoré má vykonať dodávateľ…

    1
  3. Dobrý deň, vie mi niekto len prosí. povedať ako je to s cestami, ktoré v meste máme? To že most nepatrí mestu viem. Ale ako je to s ostatnými cestami napr. taká celá cukrovarská a podobne kto to má na starosti? Tie cesty v meste sú v katastrofálnom stave jedny z najhorších v okolí. Ďakujem za normálnu odpoveď prípadne info či sa v nejakej dohladnej dobe bude plánovať normálna riadna výmena asfaltových povrchov.

    2
  4. Počkajte si na cesty a most keď sa vymení starosta v seredi. Tento pre sered nespraví nič už v nahrávke hovorí ze na vine sú iní.jeho prioritou sú tenisové kurty a tím jeho svetielko co spravil pre sered zhasne.dakujem

    8
  5. pre trojbodkového – máš to v tom videu, že to spravuje SSC, teda štát, ktorého momentálne zaujíma iba to, ako dostať svojich ľudí z basy a ako beztrestne kradnúť. Zabudli si zazmluvniť údržbu ciest 1.triedy. Hlavne že marketingový minister Ráž blúzni o tuneli pod Karpatami, 300 mostoch na R7 a podobných volovinách. Nejaký malý most a cesty 1.triedy ho netrápia.

    8
  6. Most síce nepatri mestu ale je v meste sereď. Tak isto ako vadí občanom mesta, že je uzatvorený, tak isto by to malo vadiť aj poslancom MSÚ a mali by vrámci svojej mzdy pre to niečo aj robiť. Či netreba veď mzda ide a horúcu gruľu hodíme iným do ruky

    4
  7. Mesto teda nie je zodpovedné za nič…ani za kosenie, ani za cesty a most, pozemky v okolí stanice, ani za poriadok s feťákmi, ani za súkromné pozemky na parkovanie, ani za súkromné IDC. Amen.

    2
  8. Zaujala ma odpoveď, že mesto sanuje cestu prvej triedy, ktorú má udržiavať SSC, preto nie je údržba v ostatných častiach mesta na miestnych komunikáciách. Kam sme sa ti dostali, mesto malo konať voči SSC, upozorniť , že v prípade, že tieto práce zabezpečí mesto, budú im vyúčtované.

    2
  9. Obyvatelia Serede nepotrebujú tenisové kurty, malo by sa tam vybudovať kúpalisko ktoré by bolo určite viac využité obyvateľmi Serede. Horšieho primátora sme doteraz nemali,nestará sa o to čo Sereď skutočne potrebuje, buduje ihriská o ktoré sa nik nestará, burina, vysychajuce stromy ktoré nik nepolieva. Návštevnosť ihrísk je veľmi malá. Podotýkam že primátora som volila, ale to ľutujem a dúfam, že on kandidovať viac nebude pretože nemá na túto funkciu. Prvoradé je vytvoriť väčší tí m pracovníkov ktorí sa starajú o údržbu mesta, dať im dobré platy a vytvoriť dobré pracovné zázemie.

    11
  10. Dobrý deň v prvom rade by mal byť primátor top manažér vtedy sú vidieť výsledky jeho práce ale pokiaľ sa primátor vyjadruje tak ako vo videu . Treba počkať do volieb a urobiť zmenu . Vyjadrovať sa o minulom primátorovi a nostalgii ok ale veci fungovali pretože bol schopnejší aj so svojim tímom .

    6
  11. Hluchý peň si myslíš, že sme všetci zabudli? A čo podľa teba fungovalo? Akurát tak profesionálny futbal a vyberanie pokút od kamionistov po prejdení mosta.

    3
  12. Ocenujem ze primator ma zaujem tu odpovedat obyvatelom. Na rozdiel od predchadzajuceho chuja.Ale musim konstatovat ze tie odpovede su katastrofa. Pan Kurbel aj ja som vas volil nakolko tam nebol nikto lepši a veril som ze sa veci pohnu k lepsiemu. Ale zacinam pochybovať. Nie vsetci obyvatelia su Ing. alebo Dr. ale zato nemaju len meštanku. Tak by som očakával od vas tie odpovede a aby boli aspon trochu k veci. Tak napr. ta diskriminácia vo vysokých daniach. Vyhovorili ste sa na poslancov. Ale kto spracovava poslancom podklady na schvalovanie , Lolo Íč alebo aparát mesta ktoremu aktualne velite. Ved ked poslancov na takuto diskrimináciu neupozornite tak o tom pravdepodobne nevedia alebo vedia a su majitelia priestorov pod cinziakmi a tak si nas naschvál odsuhlasili nizke dane za taketo ich prevadzky. Co je trestuhodne a diskriminacne voci podnikatelom co maju vysoke dane vo svojich prevadzkach. Treba si uvedomit ze je to diskriminacne a taketo farizejstvo produkuje stratu a zlobu v meste.

    5
  13. Tenisové kurty zaujímajú hlavne niektorých poslancov a ….. managera?.
    To schválili poslanci. Zabudli, že kúpalisko bolo v pláne oveľa skôr…
    Je pravda, že primátor na starý projekt tenisových kurtov / ešte za minulého vedenia/ mohol dať pripomienku, či to je tak potrebné a či sa náhodou bývalé záhradníctvo nedá lepšie využiť. Pre oveľa väčší počet obyvateľov.

    3
  14. Samé výhovorky, za Martina bolo pokosenea.. stroje neboli kazov. Primátor by sa mal prejsť po meste aby videl kde je aký problém. Na nových vnútro blokoch zle položena dlažba na chodníku lebo to robia cigáni z východu. A ten most :pred rokom pri predstavovaní projektu bol aj dátum začiatku výstavby ale ľudia už zabudli MsÚ to vyhovuje.

    3
  15. A čo tak riešiť motorky motocyklistov ktorý chodía pohode cez most kde majú zakázané chodit ??

    2
  16. Anonym 23. júla 2024, 17:15
    Urcite by zaznela odpoved ze za to ma zodpovednost SSC lebo ich je most 🙂

    1
  17. H, he , he šak počkajte, keď sa zruší daň z nehnuteľností! Konečne sa začnú skutočne zaujímať kde peňáze ušetriť.

  18. Za Martina bolo pokosené, ale mesto malo vyššie príjmy z podielových daní. Súdruhovia politici zobrali mestám nech môžu pre svojich ľudí kradnúť a potom to tu takto vyzerá. Rozbité cesty, nemocnice, ale Ficovi dáme doživotnú rentu a poslancov vyššie platy. Diky Broňa

    1
  19. Zdravím, ako v tejto veci ohľadom mosta je kurbel dá sa povedať nevinne. Čo sa týka konečne nejakých informácií ohľadom železničného mosta tak za mňa ďakujem aj keď nie sú to pozitívne informácie. Usudzujem, že pri optimálnych podmienkach sa verejne obstarávanie vyhlási na prelome roka a v druhej polovici skôr koncom roka 25 sa začne pracovať na novom moste s tým, že práce potrvajú asi do konca roka 2026.
    Škoda, že administratívna časť sa nespravila, keď bol most ešte prejazdný….. už by sme mali nový most na svete

    5
  20. Mma by zaujimalo kedy sa vedenie mesta a poslanci budu pýtať v referende nas obyvatelov ci chceme v parku tenisové ihrisko alebo ine racionálne vyuzitie tohoto lukratívneho pozemku pre velku cast obyvatelstva, ktore vas voli k tomuto hrantu. Tak sa nespravajte ako svine ale spravajte sa ako ludia co dostali dôveru od nas.

    3
  21. Miloš skus sem dat anketu mozneho vyuzitia tohoto posledneho lukrativneho pozemku. Stacia jednoduche otazky. Ci by obyvatelia chceli tenisovy kurt alebo napriklad kupalisko v danej lokalite na tomto pozemku. Preco by tam malo si hrat par zbohatlikov tenis a obyvatelia by im mali platit z ich dani este aj dozivotne udrzbu a naklady na areal.

    6
  22. Pan Kurbel pokial sa pametam tak ste pred volbami rozpravali ze nechcete zvysovat dane a argument ze porovnavate dane ake maju okolité obce ci okresne mesta , to je co? Takyto argument obyvatelov nezaujima. Lebo to nieje dovod na zvysovanie dani. Alebo chcete takto povedat ze ked skoci do studne alebo sa obesi primator alebo starosta z okolia spravito aj primator Serede. A dalej pokial si pametam tak vo volebnom programe ste mali kupalisko pre obyvatelov mesta. To ste mysleli ako ze iba karelab do hlavy pre obyvatelov a kupanie sa vo Váhu, že?

    6
  23. Tento had ktorého sered živí by sa mal vzdať funkcie a ísť predávať radšej sadrokartón a cement do stavebnín kurbelovcom miesto sa tam pre neho nájde.

    8
  24. Sered zostala jedna špinavá diera. Všade bordel ,burina. Nič sa pre mesto nerobí…..
    Parkovisko pri labuzniku prosím vas komu patrí?

    6
  25. K tomu kúpalisku…viete si to v reále aj predstaviť? Lebo ja nie, aj keď bola by som rada, keby sme tu kúpalisko mali…žije tu s nami v hojnom počte iná komunita a tí keby sa nasáčkovali na kúpalisko, tak neviem či by ostatní mali chuť tam chodiť…a zakázať im to nemôžete

    4
  26. Pana primatora zaujima len parkovacia politika ako ojebabart ludi aby platili za to ze nebudu mat kde zaoarkovat a tenisove kurty. Vivat Kurbel.

    1
  27. Republika ide konsolidovať, je pred bankrotom. My tu snívame o kúpalisku, ktoré je mimoriadne nákladné, mimoriadne nerentabilné, vyslovene luxus. Lietame v oblakoch? Vy nevidíte, že táto krajina nie je schopná vyčerpať ani EU fondy na opravu ciest a mostov?

    Vadí Vám burina v meste v krajine, ktorá už nevie zaplatiť lekárov a zdravotné sestry.

    Ďalší sníva o vystúpení v amfiku zadarmo alebo za 5e. Vyrušuje tu niekoho osobné vlastníctvo fyzických osôb parkoviska. Bezodplatné využívanie cudzieho majetku ho večné veky nevyrušovalo.

    Mali by sme sa zobudiť, jak môžete životy žiť totálne mimo reality.

    6
  28. Anonym 24. júla 2024, 10:10
    Vodca vlády a republiky sa ale tvári, že je všetko v pohode. Vadia mu len zlí novinári, progresívci a zastavená ropa pre maďarský MOL.

    2
  29. Sereď je dobrá pre prisťahovalcov z krajín mimo EÚ a stáva sa skladiskom pre šroty/vraky na parkovisku /viď Garbiarska/ a nesmieme zabudnúť, že sa nám tu okotilo strašne veľa dodávok. Na Garbiarskej panička aj tri firemné autá nemá problém odstaviť z toho dve sú dodávky.

    1
  30. za Tomčânyho to tu s kosením nebolo o nič lepšie. Chodníky a cesty su tu tiež v zlom stave už aspoň 30 rokov. Rozdiel medzi Tomčänym a Kurbelom je v tom že za Tomčányho štát posielal mestám oveľa viac peňazí ako za Kurbela. Tomčäny tu bačoval v období hojnosti a teraz je doba uťahovania opaskov. Nech by tam bol ktokoľvek zázraky by neurobil keď je špajza prázdna

    4
  31. Akoze za tu dobu mohli byt uz aj 3mosty postavene kde je problem? Potom uz ces Sered ani autobusy riadne nechodia casto je problem dostat sa do Nitry ci Bratislavy a to nehovorim o ostatnych spojoch napr. pred tym chodili priame spoje do kupelneho mesta Dudince trvalo to tak 2 a pol hodinky teraz? Minimalne jeden prestup cez Zvolen ze 5hodin cesty a to je ten najjednuchejsi ,preco uz nechodi ten priamy spoj chodilo nim vela ludi tak naozaj nechapem preco ho zrusili ,prosim o odpoved kazdy predsa nema auto

    1
  32. Ariana1 24. júla 2024, 13:23

    Daj do google „nedostatok vodičov v autobusovej doprave“, mladý to robiť nebudú, jedine že by mali také platy, že lístok do dudiniec bude stáť 300e.

  33. Anonym 10:10
    Celkom trefne si to zosumarizoval. Problém je už len ten, že v krajine kde žijú zaostalí ľudia nemôžeme očakávať vyspelý systém. Slovensko je nemoderná ultra konzervatívna krajina so školským systémom ktorý produkuje ľudí bez kritikého myslenia, s nízkou úrovňou kreativity, iniciatívy, sebarealizácie. V skratke produkuje zamestnancov a nie zamestnávateľov. A potom sa čudujeme keď si jednoduchí ľudia vyberú najhlúpejšieho spomedzi seba do vlády a dozvedáme sa, že zem je plochá, v Kyjeve nie je vojna a pandémia vlastne vôbec nebola.

    8
  34. Ved ani len teroristov nemame riadnych. V emerike sa ani netrafi a tulak je krvavy aj za uchom.
    U nas nasype pat guli a jediny od krvi je sef ochranky.

    1
  35. anti dessolee 24. júla 2024, 14:20:
    Predviedol si aka si prikladna ukazka produktu toho systemu. Opat trapne copy-paste frustracke dristy mimo temy. Opat plocha zem, ale zabudol si zase na savo 😛 😀

  36. Samé výhovorky a alibistické odpovede. Potrebujeme raznejsieho primátora, čo sa vie presadiť aj na kraji, nie myš pod kobercom.

    1
  37. anonym svojim vyjadrením o presadzovaní sa na kraji len ukazuješ že vôbec netuśíš ako to v tomto śtáte funguje. Že kraj a mesto sú dve rozdielne entity od seba navzájom oddelené

  38. Na kraji už jedného že vraj máme, aj keď som o ňom od volieb nepočul. Ale aj tak, čo má kraj s našim mostom?

  39. Slovenske jednobunkovce nepamataju viac ako rok dozadu. Most nad zeleznicou bol v katastrofalnom stave XX rokov, sralo sa nato ako na celom slovensku, kedze tu je dolezite aby vagabundi mali volne ruky a nie nejake osrate cesty pre otrokov do Pecivaren. Filcka vam vladne 14 rok z 30 rocnej existencie a jebnuty ste rovnako ako ked zacinal so svojimi ojebmi.

    2
  40. Rada by som vedela ci mesto ,alebo kto odklepol pani Pastorkovej parkovisko ….lebo keby bolo tie dlhé roky jej,tak by vyberala parkovné už davno.tato špinavá parkovacia politika čo tu v Seredi nastala je hanbou nášho vedenia na mestskom úrade!! Pre mesto sa nič nerobi…ktovie co sa za týmto tichúčkom ktoré tu vládne…potajme robí. Ci sa zas neupratujú pozemky…ja kamarát,ty kamarat musíme si pomáhať! Na úkor blbcov(obcanov)…stačí ze sme ich zvolili,o ostatné sa postarajú.
    Hnusí sa mi naše mesto,…Sered je mesto už len cudzincov….
    Pan primátor,preberte sa a začnite čosi ako muž činu konať a dokážte nám nám co sme vás volili ze si zaslúžite oslovenie PAN PRIMÁTOR! aby sa ľudia keď skončí vaše volebné obdobie s vami radi stretli a porozprávali.

    3
  41. Pre Seredanka 25. júla 2024, 12:33

    Ak by si rada vedela, tak si v prvom rade zisti skutkový stav a potom vypisuj, ľudská tuposť, debilita, obmedzenosť a závisť nemá obdobu.
    Predstav si Seredanka, že ten priestor súčasného parkoviska bol vlastníctvom rodiny Pastorkovej veľmi dlhé roky a parkovné nikto nevyberal. Naber odvahu a ospravedlň sa. Doporučujem rodine Pastorkovej zvážiť právne kroky voči diskutujúcej Seredanka 25. júla 2024, 12:33.

    2
  42. Presne tak, Pastorkovcom to parkovisko patrí dlhé roky, len oni vedia, čo tento bohamodlič plánuje s parkovacou politikou, tak si to Pastorkovci dali spoplatniť. Tak isto, ako dal rampu Lidl, tak spravia aj ostatné obchody. Vivat Sereď, väčšieho úda Sereď nemala a mať ani nebude.

    1
  43. vivat sered ak je tu niekto ud tak to si ty a hodne velky. Keby si v hlave niečo mal tak by si tu tieto sprostosti nevypisoval Ako sa bude riešieť parkovanie tu primátor už niekoľkokrát vysveťľoval. Ale jednobunkovci to nepochopia ani keby im o tom premietol film. A okrem iného hovoril že pri riešení parkovania bude mať podstatné slovo aj verejnosť

  44. Parkovisko 25 júla. 19,14:je tu verejná diskusia tak som sa spýtala,. Co tu Tu na koho utocis,komu nadavas do debilov,obmedzencov a neviem čoho!! Obmedzenec debilny si možno ty. . Som sa pýtala ze prečo sa to zrazu spoplatnilo…nie každý musí vedieť komu to patrí. Ak si si nevšimol v Seredi sa dialo a deje kadečo a kadejako.som občan tohto mesta,platím tu dane ,poplatky snáď mam pravo vedieť!
    Ty nadávaj do debilov tomu ktorého uvidíš ráno v zrkadle.

    1
  45. Seredanka 26. júla 2024, 11:47

    Keby som tu teraz napísal tvoje meno a spochybnil nadobudnutie tvojho majetku, napríklad domu alebo bytu a navodzoval tu dojem, že ti ho niekto odklepol na meste pochybným spôsobom, to by sa ti páčilo? Každý musí vedieť, čo ide napísať, aby sa nedotkol práv druhých. Áno máš si informácie overovať a nie vulgárnym, urážlivým a klamlivým spôsobom sa tu menovite púšťať do ľudí. Pre teba je nepochopiteľné, že celé roky poskytovali možnosť parkovať zadarmo? Ty by si to urobila?

    1
  46. Anonym 26. júla 2024, 10:30

    Aké sprostosti píšem? To, že sa spoplatní každé parkovacie miesto? To, že parkovací lístok bude mať každá bytová jednotka, ale parkovacích miest toľko nie je? Takému jebovi ako ty by som aj kyslík spoplatnil. Kosiť nemá kto, ale že sa bude za všetko platiť, to nikomu nevadí. Veď sa spýtajte Trnavčanov, ako sú spokojní s parkovacou politikou, ktorú čaká aj Sereď.

  47. Kedy by str urobil novú asfaltovu cestu na Svätoplukovej ulici ? Je celá rozpadnuta je potrebná obnova a súrne ta cesta je tu od 70rokov 20 storočia

  48. Kedy by str urobil novú asfaltovu cestu na Svätoplukovej ulici ? Je celá rozpadnuta je potrebná obnova a súrne ta cesta je tu od 70rokov 20 storočia

  49. To tí zasraní komunisti nevedeli poriadne ani cestu vybudovať, keď nevydrží ani 60 rokov? Akurát čo kapitalistom narobili problémy a tí teraz musia rozmýšľať nad rekonštrukciou.

  50. Anonym 26. júla 2024, 13:32

    Komunistom sa dobre budovalo, keď nakradli súkromné majetky firiem a fyzických osob. Pre nich nebol život človek ničím, jak pre rusov teraz. Zgerba.

  51. vivat sered primator Trnavy rozhodol od stola bez učasti obyvateľov náš primator tvrdí že to nude vypracované spolu s obyvateľmi
    Keď tak dobre vieš niekoľko rokov dopredu ako to určite bude tak si asi jasnovidec mohol by si tu seredčanom napísať čisla v lote ktoré vyhraju na budúci týždeň všetci vyhraju a budu mať na zaplatenie parkovacích miest

    1
  52. Nakradli komunisti, nakradli aj títo. Komunisti z nakradnutého vybudovali, títo si nechali pre seba.

    2
  53. takmer všetkÿm takmer všetko neukrydli len členom svojho ústredného výboru KSČ

  54. Všetkým všetko a takmer všetkým takmer všetko je dosť rozdiel. To sa ťažko potom debatuje na tú tému.

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované