back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Globálny výpadok internetu spôsobuje problémy v leteckej, železničnej doprave, v bankách a množstvu veľkých firiem

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Zraniteľnosť súčasného sveta vďaka závislosti na internete potvrdil aj súčasný v podstate globálny výpadok internetových služieb.

V USA nevzlietli lietadlá spoločnosti Delta, United a American Airlines, problémy sa týkajú medzinárodných a najväčších tranzitných letísk. JFK v New Yorku, Heathrow v Londýne a dokonca aj letiska Václava Havla v Prahe.

Problémy majú železnice, rôzne rezervačné systémy, lekárne, ale aj banky.

Šťastie v nešťastí je, že sa jedná o vadnú aktualizáciu softwaru, ktorý používajú väčšie až veľké firmy, nie bežní užívatelia.

V každom prípade dodávateľ sotfwaru, ktorý výpadok internetu a probémy spôsobil, okrem neskutočnej hanby bude čeliť pravdepodobne aj žalobám za spôsobenú škodu tretím stranám.

Je potrebné uvedomiť si, že neskutočná závislosť celej spoločnosti a to ako východnej a západnej na internete, službách a IT technológiách môže spoločnosť vlastne odstaviť zo dňa na deň, resp. z hodiny na hodinu. Nefunkčnosťou bankomatov si nevyberieme peniaze, pru probléme v bankových službách nezaplatíme kartou, nedostaneme sa do autobusu, vlaku, či lietadla napriek tomu, že cestovné lístky alebo letenky máme zaplatené. Jednoducho sa nedostaneme ani len k vlastným peniazom.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Za zmienku stojí aj nebezpečenstvo totálneho odstavenia občanov a vlastne spoločnosti v prípade mimoriadnej udalosti v štáte, vojnového konfliktu, alebo vtedy keď sa vláda tej ktorej krajiny rozhodne obmedziť občanov v ich právach.

Následky pri celosvetovom výpadku internetu z globálneho hľadiska môžu byť a nepochybne by aj boli pre spoločnosť fatálne.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Treba si zvykať. Bez tohto čuda v komunikácii, dnes naozaj nič nefunguje. Na strane druhej naša zaostalá krajina v tejto veci zas ušetrila, keď sa toľko nedigitalizovalo.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované