back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

NAKA odhalila nebezpečnú skupinu, ktorá mala plánovať útok na Dúhový PRIDE

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|   V rámci boja proti terorizmu a extrémizmu Národná kriminálna agentúra Prezídia PZ odhalila nebezpečnú, rozrastajúcu sa skupinu. Táto skupina vytvorila na rôznych internetových platformách kanály a chatovacie skupiny, kde komunikovali ľudia z celej Európy, USA a Ruskej federácie. Tieto kanály slúžili na šírenie neonacistickej symboliky, nenávistných prejavov a podnecovanie k násiliu alebo teroristickým útokom. Cieľom útokov mali byť najmä príslušníci rôznych menšín, ako sú moslimovia, židia, migranti alebo osoby z LGBTI+ komunity.

V rámci tejto skupiny sme zaznamenali aj komunikáciu ohľadom plánovania teroristického útoku na účastníkov 14. ročníka festivalu Dúhový PRIDE, ktorý sa uskutoční túto sobotu v Bratislave.

Z tohto dôvodu došlo k policajnej spolupráci viacerých európskych krajín a USA v rámci Europolu. Na základe tejto koordinovanej činnosti bolo v poslednom týždni vykonaných niekoľko zásahov v rôznych európskych krajinách, vrátane Slovenska. Zadržali sme podozrivé osoby a vykonali domové prehliadky. Naše kroky smerovali k rozloženiu celej skupiny.

Na základe vyššie uvedených skutočností počas celého priebehu 14. ročníka festivalu Dúhový PRIDE polícia zvýši svoju činnosť. Akékoľvek pokusy o napadnutie účastníkov tohto festivalu budeme monitorovať a budeme prísne postihovať.

Policajný zbor vyzýva všetkých občanov na spoluprácu a dodržiavanie pokynov počas konania festivalu. Bezpečnosť všetkých účastníkov je našou najvyššou prioritou.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. No aha, ako sa vie Spojiť Európa, USA aj Rusko, keď ide o (menšiny) 🙂 Neviem či slovo „menšín“ je v texte správne interpretované a na koho sa konkrétne vzťahuje. Už chápem ako LGBTI+ spája ľudí na celom svete, bez rozdielu pohlaví 🙂

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované