back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Medailu za hrdinský čin odovzdal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok tínedžerovi aj profesionálnemu hasičovi

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MV SR |MM|  Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok vo štvrtok 11. júla 2024 ocenil medailou za hrdinský čin 14-ročného chlapca z Krásna nad Kysucou a príslušníka Hasičského a záchranného zboru z Bratislavy. Obaja si od ministra vnútra prevzali ceny za výnimočné záchranárske činy, ľudskosť a pomoc druhým.

Medailu za hrdinský čin odovzdal minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok 14-ročnému chlapcovi, ktorý svojim rozhodným konaním významnou mierou zabránil značnej škode na materiálnych hodnotách tým, že ako prvý začal hasiť požiar bytu v bytovom dome v Krásne nad Kysucou. Chlapec, ktorý je členom dobrovoľného hasičského zboru,  pri požiari bytového domu natiahol  požiarnu hadicu z hydrantovej skrine a začal hasiť požiar bytu zvonku z ulice a to až do príchodu profesionálnych hasičov.

Nikto z nás nevie, ako by sme sa vo vypätej situácii zachovali a rozhodli my. Prístup štrnásťročného chlapca, ktorý sa úplne sám s chladnou hlavou rozhodol požiar uhasiť a pritom postupoval správne, je veľkou inšpiráciou nielen pre jeho rovesníkov, ale pre všetkých, ktorí uvažujú nad hasičským  dobrovoľníctvom  či vstupom do Hasičského a záchranného zboru, pretože chcú pomáhať iným. Nie vždy sú na mieste nešťastia záchranárske zložky ako prvé. Pomoc občana je občas žiaduca a on pomohol, čím prejavil obrovské hrdinstvo,“ povedal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Medailu za hrdinský čin odovzdal minister aj ppráp. Bc. Andrejovi Drgoňovi, profesionálnemu hasičovi-záchranárovi z Hasičského a záchranného útvaru hl. mesta SR Bratislavy. Pán Drgoň v čase osobného voľna svojím rozhodným konaním významnou mierou prispel k záchrane života  4-ročného dieťaťa, ktoré upadlo do bezvedomia. Poskytol mu prvú pomoc a asistoval záchranárom pri odvoze vrtuľníkom.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované