back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

NDS investuje 6 miliónov eur do diaľničného mosta Váhovce na R1

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

NDS |MM| Počas najbližšieho obdobia začne Národná diaľničná spoločnosť veľkú rekonštrukciu diaľničného mosta Váhovce na galantskej R1. Investícia do stavebných prác na 630 metrov dlhom moste, ktorý prekonáva rieku Váh a vodné dielo Kráľová, predstavuje viac ako 6,2 milióna eur. Rekonštrukciu si vyžiadal aktuálny stav mosta. V prípade odkladu by sajeho technický stav zhoršil a nadrozmerná doprava by naďalej trpela náročnými obchádzkami, ktoré zvyšujú prepravcom náklady. Rekonštrukcia potrvá niekoľko mesiacov.

Takmer štyridsaťročný most Váhovce sa dočkal rekonštrukcie. Hlavným cieľom je zosilnenie nosnej konštrukcie, čím sa dosiahne zvýšenie zaťažiteľnosti a bude možný komfortný prejazd po R1 nielen osobnej doprave, ale aj nadmerne ťažkej preprave.

Stavebné práce budú realizované na pravom moste, teda na moste v smere zo Serede do Nitry. Vykonávané budú so zreteľom na maximálnu efektivitu, pracovať sa bude aj v nočných hodinách a cez víkendy.

Vedenie dopravy počas rekonštrukcie

Keďže most Váhovce potrebuje zvýšiť zaťažiteľnosť, na most sa osadia predpínacie laná a počas úkonu predpínania musí byť most totálne odľahčený. To znamená, že nie je vhodné po ňom viesť akúkoľvek dopravu.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Práve preto bude počas opráv vedená doprava po moste v opačnom smere a pre zachovanie maximálne možnej plynulosti dopravy budú vytvorené tri jazdné pruhy – dva jazdné pruhy smerom do Trnavy a jeden pruh smerom do Nitry. Národná diaľničná spoločnosť vyzýva vodičov k disciplinovanej jazde a k rešpektovaniu zníženej maximálnej rýchlosti na 80 km/h.

 

Okrem zvýšenia nosnosti aj celková obnova

Okrem zosilnenia nosnej konštrukcie prebehne aj komplexná výmena mostného zvršku, teda jeho vybúranie, odstránenie ríms, zrealizuje sa nový vyrovnávací betón, zhotoví sa nová hydroizolácia, namontujú sa nové odvodňovače a osadí nový mostný záver. Vozovka na moste dostane nový asfaltový povrch, spevnia sa svahy a upraví sa okolitý terén mostu.

 

Väčšie investície do opráv mostov

Stavebné obdobie si vyžiada dočasné obmedzenia, tie boli navrhované tak, aby sa v maximálnej možnej miere vyšlo v ústrety motoristom. Aj v tomto prípade bude výsledkom kompletne zrekonštruovaný most. Teda komfortnejšia a bezpečnejšia jazda.  NDS tento rok zvýšila objem investícií do opráv mostov na Slovensku a plánuje zrekonštruovať celkovo šesť mostov.

 

Viac informácií o dôvodoch opravy mosta Váhovce Vám prinášame v exkluzívnom rozhovore s projektantom v tomto videu:

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

 

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Neotravujte nás s vašim mostom. Dnes si schvaľujeme novelu trestného zákona, aby nás nemohli stíhať za tunelovanie pri novej rabovačke a aby naši kamaráti nešli sedieť za poslednú rabovačku. Vaše problémy si riešte sami.

    4
  2. 12:45 Nie len Vám strpčuje život uzavretý most ponad železnicu. Pokiaľ sa Sereďania nedohodnú a nezačnú konať s mostom sa najbližšie 2-3 roky nič robiť nebude. A je jedno aká tam je vláda….

    1
  3. Neviem či sa okolo železničného nadjazdu spisovala petícia, skôr odhadujem, že nie. A v prípade, že by petícia kompetentných nezaujímala alebo že by to s nimi nepohlo. V tom prípade by mohol nasledovať štrajk. Viem si predstaviť hodinovú blokádu nadjazdu v Dolnej Strede počas špičky. Je to jeden

  4. A keď sú kompetentní vlastne nekompetentní? Lebo to sú asi všetci ministri. Dajú do zákona že mosty nám netreba lebo zem je plochá.

  5. Od volieb uz presiel dost dlhy cas. Vsimol si uz niekto, ze vlaste akymi vecami sa tito mocipani zaoberaju? Mostami veru nie.

    1
  6. Tí čo ich nevolili si všimli. Tí čo ich volili ti akurát vynadajú, že máš blbé otázky ty progresívec, slniečko, Lgbti, migrant, sorošovec. Veď aj my môžeme mať názor.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované