back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Seniorka vyhodila z okna 15 000 Eur

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Včera (11.07.2024) krátko po 10.00h kontaktoval doposiaľ neznámy páchateľ 86-ročnú dôchodkyňu z druhého bratislavského okresu prostredníctvom pevnej linky.

Uviedol jej, že je Marek syn jej netere a požaduje od nej finančnú hotovosť vo výške 25.000 Eur. Seniorka mu povedala že takú hotovosť nemá, ale že vie mu požičať 15.000 Eur, s čím súhlasil.

Podvodník dôverčivú seniorku inštruoval aby peniaze vložila do igelitovej tašky a odovzdá ich jeho známemu. To aj spravila, v zmysle inštrukcii igelitku vyhodila z balkónových dverí na medziposchodí chodby obytného domu. Igelitku zobral neznám muž a z miesta odišiel.

Opätovne v nadväznosti na tento prípad pripomíname:

VŽDY SI OVERTE či skutočnosti uvádzané v telefonickom rozhovore s neznámou osobou sú založené na pravde. V žiadnom prípade neverte neznámym osobám, aj keď majú o Vás a Vašich blízkych podrobné informácie.

Zároveň Vás žiadame, aby ste informovali svojich starších príbuzných o častých praktikách podvodníkov.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Vo veľkej miere práve včasná informovanosť dokáže zachrániť seniorom ich ťažko ušetrené úspory.

 

zdroj: FB/Polícia SR Bratislavský kraj
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Pane Bože zase prečo? Chúďa starká mala odložené na dôstojnú poslednú rozlúčku možno celoživotné úspory a tam ich vyhodí oknom.

  2. Dôstojnú rozlúčku jej zaplatia príbuzní, ktorí jej touto cestou vopred ďakujú.

    2
  3. Ja nechápem jak sa môžu nechať nachytať. Asi fakt majú rozum ako malé deti. Ale horší je človek čo okradne takto starého človeka. Fuj odporné niečo. Chytiť ich a dať im celoživotné banícke práce bez akejkoľvek mzdy. Hneď by si rozmysleli čo spravia a ako sa budú v budúcnosti chovať.

    6
  4. 18:46 Nie nemôže lebo ja toľko pri sebe nikdy mať nebudem :). Ako hovorí môj otec a je to múdry muž.Vojto ty si nikdy nevedel hospodáriť s peniazmi. A postupom času si uvedomujem, že má pravdu.

    1
  5. Evidentne sa podvodníci zameriavajú na pevné linky fyzických osôb. Čo číslo, to senior. Čo senior s pevnou linkou, to istý podvod. Čo keby taký opakovane kontaktovaný „senior“ vyhodil podvodníkovi niečo, čo by ho zmrzačilo, či zabilo? Išiel by do basy, alebo by to bola krajná núdza?

  6. Pre: Vojtech Černák 13. júla 2024, 20:28
    Ale rozum jak malé deti v tom veku stále môžete mať, je to dosť bežné…

    3

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované