back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Slovenskí policajti pomôžu zabezpečiť verejný poriadok počas letnej olympiády v Paríži

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MV SR |MM|  Slovensko v stredu 10. júla 2024 vyslalo do Francúzska prvých troch príslušníkov Policajného zboru z odboru služobnej kynológie. Policajný zbor zareagoval na požiadavku Francúzska o pomoc pri  zabezpečení verejného poriadku počas priebehu XXXIII. Letných olympijských a paralympijských hier Paríž 2024, ktoré sa budú konať  od 11. júla do 9. septembra 2024.

Z dôvodu komfortu pre služobné psy sa rozhodli pre prepravu špeciálne upravenými terénnymi vozidlami typu pick-up Toyota Hilux. Špeciálna úprava vozidiel umožňuje monitorovať teplotu v priestore boxu pre psa. V boxoch je kamerový systém a psovod tak môže podmienky zvieraťa stále sledovať.

Ďalších 11 policajtov hliadkovej služby odišlo do Francúzska letecky. Odprevadili ich minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok, prezident PZ Ľubomír Solák a viceprezident PZ pre vnútorný poriadok a bezpečnosť Rastislav Polakovič.

Celkovo bude vo Francúzsku vo viacerých turnusoch pomáhať 24 policajtov hliadkovej služby a 7 policajtov-kynológov.

Prvý turnus 3 kynológov so služobnými psami Eva Polícia Slovakia, ACO Polícia SlovakiaForest Fenomenal Slovakia –  špecialistami na vyhľadávanie výbušnín –  bude slúžiť vo Francúzsku od 10. do 28. júla 2024.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

„Olympijské hry boli v histórii vždy obdobím pokoja a mieru, bohužiaľ dnes bezpečnostná situácia vo svete nie je pokojná ani mierová a preto vaša misia bude nesmierne dôležitá . Chcem vám popriať veľa šťastia a bezpečia na vašej misii. Verím, že sa vám podarí reprezentovať Slovensko minimálne tak dobre, ako nás budú reprezentovať naši olympionici. Touto cestou vám chcem vopred poďakovať za vašu prácu a verím, že bude všetko zabezpečené tak, aby tá bezpečnosť bola garantovaná pre všetkých, športovcov, organizátorov a pre každého jedného fanúšika,“ povedal minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok.

Vyslaniu predchádzala dôkladá príprava –  začínajúc výberom skúsených a jazykovo zdatných policajtov, pokračujúc logistickým zabezpečením, informovaním o situácii a povinnostiach, ktoré budú policajti plniť v spolupráci s francúzskymi kolegami.

Dávajte si na seba pozor, pomáhajte si navzájom, miera nebezpečnosti vo svete je vysoká, želám vám veľa šťastia a bezpečný návrat,“ povedal prezident Policajného zboru Ľubomír Solák.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Opäť výsmech daňovým poplatníkom. Teda našim. Z rozhovoru – máme nedostatok policajtov vo výkone. Jedna hliadka musí ,,spravovať,, až dva rajóny. Môj dodatok – jeden z rajónov je v Paríži.
    Pán boh zaplať. Super vacances pour l’argent de l’État.

  2. Ja by som povedal: Koľko nepriateľov ste si vytvorili, toľkým sa pozrite do očí. Ak to nezvládnete sami, ste v sračkách. Francúzi majú evidentne oveľa viac nepriateľov, ako len baktérie E.coli v Seine. Hry mieru 😂😂😂

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované