back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Odchovanec BK Lokomotíva Sereď Matúš Skubeň je súčasťou reprezentácie v trojkovom basketbale do 23 rokov!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Basketbalový klub BK Lokomotíva Sereď sa môže pochváliť svojím ďalším odchovancom, 23-ročným Matúšom Skubeňom, ktorý sa vďaka svojmu talentu prebojoval do slovenskej reprezentácie 3×3 do 23 rokov. Je to jeden z jeho najväčších úspechov po tom, ako sa stal reprezentantom Slovenska do 16 a 18 rokov.

Matúš Skubeň: ,,Do reprezentácie som sa dostal po tom, čo sme s chalanmi vyhrali niekoľko turnajov v 3×3 basketbale, následne nás oslovili tréner Ondrej Haviar s Tomášom Vavrom, ktorí sa tomu venujú celý ich život. V tíme je nás viac a neustále sa počas tour v lete meníme, no na medzinárodných turnajoch nás môže byť maximálne 6. Zatiaľ sme 5-ti: Ja, Samuel Lenjik, Gregor Železník, David Lukáč, Chris Adam. Hráme v rôznych termínoch podľa harmonogramu turnajov, najbližší medzinárodný turnaj máme v Slovinsku v meste Piran 6.8-7.8-8.8. Cítim sa skvelo, že môžem reprezentovať Slovensko a hrať s takými talentovanými hráčmi!”

Matúš začal s basketbalom v Seredi u trénerky Jolany Čomajovej a mládežnícke kategórie odohral pod vedením trénera Jozefa Ištoka. V sezóne 2016-2017 zamieril do klubu MBK SPU Nitra, nasledujúce tri sezóny naberal skúsenosti v klube GBA Lions Jindřichův Hradec. Po úspešnom pôsobení v tomto klube sa mu naskytla príležitosť obliecť dres univerzitného amerického tímu Northern Oklahoma College Enid. V roku 2022 debutoval v Niké SBL, keď pôsobil v tíme MBK Baník Handlová, kde napokon odohral 18 stretnutí. Jeho posledné kroky viedli do klubu BKM Lučenec, kde doteraz pôsobí na pozícii krídla.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Matúšovi a ostatným reprezentantom Slovenska v 3×3 basketbale prajeme veľa úspechov!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované