back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Búrková činnosť na viacerých miestach Slovenska

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Hasičský a záchranný zbor | Búrková činnosť na Slovensku si za uplynulý deň vyžiadala 44 výjazdov.

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru a členovia dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí v súvislosti s nepriaznivým počasím, ktoré najviac zasiahlo územie Banskobystrického, Žilinského a Košického kraja zasahovali na území Slovenska celkovo 44 krát.

Najhoršia situácia bola v Banskobystrickom kraji, kde si búrková činnosť vyžiadala celkom 25 výjazdov, pri ktorých zasahovalo 18 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru so 7- mimi kusmi hasičskej techniky a 19 členov Dobrovoľného hasičského zboru s 5- timi kusmi hasičskej techniky.

Hasiči zo Žilinského kraja zasahovali 11 krát. Celkom zasahovalo 15 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a 15 členov Dobrovoľného hasičského zboru obcí a bolo nasadených 10 kusov hasičskej techniky.

V Košickom kraji bolo potrebných 8 výjazdov, pri ktorých zasahovalo 44 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru a členov Dobrovoľného hasičského zboru obcí a bolo nasadených 13 kusov hasičskej techniky.

Pomoc profesionálnych a dobrovoľných hasičov bola potrebná najmä pri odstraňovaní popadaných a naklonených stromov z cestných komunikácií, zabezpečovaní budov po poškodení striech a odčerpávaní vody zo zaplavených domov, pivníc a miestnych komunikácií.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Foto: HaZZ

 

Tomáš Abel – primátor Brezno

Stačilo 15 minút
Mestská polícia už monitoruje škody po búrke Naši dobrovoľní aj štátní hasiči a technické služby odstránia polámané stromy časť škôd Porozbíjalo viaceré okná na domoch aj napr. dve okná na mestskom úrade, sú poškodené mnohé autá Pomáhame tiež so strechami domov, avšak techniku máme obmedzenú aj čo sa týka plachiet na zakrývanie striech aj plošín ĎAKUJEM všetkým chlapom čo sú teraz v teréne aj všetkým čo sa ozvali a chcú pomôcť Takéto krúpy si v Brezne nepamätám 😒😪

 

DHZ obce Mníšek nad Hnilcom

Dňa 8.7.2024 o 15:22 nám bolo KOS HaZZ z Košíc ohlásených viacero udalosti spojených so silnou búrkou ktorá sa prehnala našou obcou a okolím. V súvislosti s mimoriadnou situáciou naša jednotka vykonala niekoľko výjazdov. Zasahovali sme pri popadaných stromoch a strhnutom elektrickom vedení v smere na obec Švedlar. V našej obci došlo k zatopeniu časti dediny vplyvom silnej prívalovej vlny. Až do neskorých nočných hodín sme boli nápomocní pri čistení ciest, dvorov rodinných domov, vyťahovanie vody zo suverénom a odstraňovaní prekážok.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Taktiež došlo k podmytniu železničnej trate a odtrhnutiu plynovej prípojky.
Zničené sú cesty priepusty a mostíky k rodinným domom.
Počas udalosti sme zasahovali s vozidlami Iveco Daily, CAS32 Tatra 815, CAS32 Tatra 148.
Na mieste sme spolupracovali s HaZZ z Gelnice s políciu SR a miestnymi podnikateľmi ktorí nám poskytli ťažké mechanizmi na odstraňovanie prekážok.

Situácia je na teraz stabilná s ďalšími prácami budeme pokračovať od skorých ranných hodín.

zdroj: FB
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované