back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Rusi priamym útokom rakety bombardovali najväčšiu detskú nemocnicu v Kyjeve

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Či na Ukrajine a konkrétne v Kyjeve je vojna, alebo nie, si každý prokremeľský trol môže zistiť na dnešných fotografiách a videozáznamoch uverejnených po raketovom útoku na detskú nemocnicu Ochmatdyt v centre Kyjeva a ďalšiu nemocnicu v jeho severnej časti.

Bombardovaná detská nemocnica má kapacitu 600 lôžok a ročne sa v nej lieči asi 18 000 detí. Budova časti nemocnice s jednotkou intenzívnej starostlivosti s operačnými sálami a onkologickým oddelením, ako aj pavilón, kde deti podstupujú dialýzu sú vážne poškodené až zničené. Na mieste sa nachádzajú záchranárske zložky, ktoré sa snažia vyhrabať ďalších ľudí spod sutín.

Na fotografiách publikovaných na pravda.com.ua vidieť evidentne detských onkologických pacientov napojených na infúzie na lavičkách pred budovou na ulici. Poškodené sú aj sanitky aj autá.

Nemocnica patrí k najväčším detským nemocniciam na Ukrajine a v prípade dnešného útoku išlo o priamy zásah ruskou raketou.

Dnešný útok ruskej armády na hlavné mesto Ukrajiny Kyjev má mať nateraz minimálne 20 obetí.

Presne toto je vojna vedená ruskou armádou voči Ukrajine a jej občanom, dnes dokonca tým najzraniteľnejším – deťom.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Ak si ešte aj po takomto bezprecedentnom útoku a priamo bombardovaním civilnej nemocnice niekto myslí, že Vladimír Putin nie je vojnovým zločincom, mal by sa skutočne ísť pozrieť priamo na miesto a pomôcť vyhrabávať obete dnešného ruského útoku.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Operovaný retard aj so semaforom a teplým bratom nech vás infarkt klepne do rána.
    Sláva Ukrajine

    4
  2. a ked si predstavím že velké množstvo ľudi u nás tomuto ešte aj fandí….

    1
  3. Súdruh fico povedali, že v Kyjeve neny vojna, takže nás určite zase klamete a platý vás soroš!

    1
  4. Na žiadosť Ukrajiny bude zajtra zvolaná rada OSN,tam budú poskytnuté reálne videá..
    Niektoré zábery si môžte pozrieť na.. t/me/rezident_ua

    2
  5. Onoho času som čítal o kobercovom bombardovaní Drážďan, Berlína, o zvrhnutí atómovej bomby na Hirošimu, Nagasaki, bombardovaní Bagdadu, Belehradu, čítam o bombardovaní Palestíny a strašnej ofenzíve v Gaze, čítam o raketovom útoku na Sevastopol, teraz Kyjev… Čo bude ďalšie? A zbrojári na západ od Ukrajiny sa chichocú a zarábajú, ako rozdelili a panujú. Ako tu bolo nedávno napísané, bude horšie! Hlavne pre civilistov a deti. Možno v celej Európe, možno na celom svete. Nepochopím načo sa organizujú “ mierové sammity“ bez účasti oboch dotknutých strán. Koľko ich bolo a aký je výsledok? Mŕtve deti, ženy, matky, civilisti na oboch stranách. Počet mŕtvych vojakov neprizná nikto, lebo vojnová hmla patrí ku každému konfliktu. Slovanov je v Európe vyše 280mil, koho je viac? Keby sa spojili, bol by problém, tak ich treba rozdeliť a oni sa zredukujú sami, len im treba dodať zbrane. Vo veľkej Juhoslávii to začalo, veľká Ukrajina pokračuje, ktoré Slovanské národy budú na rade???

    6
  6. Analytici OSINT a vojenskí experti tvrdia, že video z Kyjeva, ktoré zachytilo raketový útok na nemocnicu „Ochmatdet“ ukazuje útok riadenou raketou AIM-120 ABRAAM z nórskeho systému protivzdušnej obrany NASAMS.

    6
  7. Nerád žeriem horúcu kašu, pamätám si ako nedávno „ruská raketa“ zabila v Polsku dvoch farmárov. Vysvitlo, že raketa bola ruskej výroby, potom to stíchlo a Zelenskyj sa Poliakom ani neospravedlnil. Hlavne, že svet bol na pokraji vojny, lebo Rusi napadli členskú krajinu NATO. Netvrdím, že sa to nemohlo stať , ale ak ešte len rozhrabávajú trosky budovy a už vedia aký typ rakety útočil, tak mi je to trochu divné. Svinstvá robia obe strany. Apropo: článok mi pripadá trochu scestný, tu sa píše o 20 obetiach v Kyjeve, nie o 20 obetiach v nemocnici, ani o 20 mŕtvych deťoch. V skratke: “Obeť“ je aj zranená či inak postihnutá osoba následkom neštandartného činu,alebo javu. Takže hráme na city čitateľom? Skúsim si dohľadať relevantné, dostupné informácie. Škoda každého života vyhasnutého v tomto konflikte a škoda aj každeho, kto utrpí nejakú ujmu na zdraví. Žiadna výhra ani prehra mu zdravie, či končatinu nevráti.

    9
  8. Pre:Anonym 9. júla 2024, 0:21
    No vidis a stacilo ostat doma a mohli zapadny zbrojari utret hubu 😀

    2
  9. a je zaujímavé že píše o západných zbrojároch ale o tých ruských čo na front dodávajú tých zbraní a munície najviac radšej taktne mlčí….

    3
  10. Mozno to este môže byť aj inak 9. júla 2024, 0:35
    Okrem drístov z Infovojny máš aj iný zdroj toho tvrdenia?

    3
  11. V nemocnici sa nachádzali aj ukrajinskí vojaci.
    Ukrajina je na kolenách treba byť realista a prichádza každý deň o novú obec a vojakov. Nechápem ako ešte niekto moze fandiť tejto vojne a podporovat Ukrajinu alebo Rusko.

  12. Názor 9. júla 2024, 12:13
    Riešenie je úplne jednoduché. Rusi domov za medzinárodne uznané hranice, Rusi zastaviť ničenie Ukrajiny a je po vojne. Po vojne vyplatiť vojnové reparácie a vrahov ukrajinských občanov postaviť pred súd.

    5
  13. Anonym 9. júla 2024, 12:23
    Som za. Posaďme ich tam spolu s vrahmi ruských občanov, aj s vrahmi upálených ľudí v dome odborov v Odese, či zločincami z radov Pravého sektoru. Nech ich súdia a odsúdia. Ale všetkých. Takisto súhlasím s obvinením a obžalovaním Putina. Nech ho súdia, a zavrú. Ale nech k nemu rovno posadia aj Busha jr, Clintona, Blaira a Netanjahua. Medzinárodné právo má platiť pre všetkých rovnako. Bez výnimky. Útočiť na nemocnice je vojnový zločin. Bez ohľadu nato, či sa jedná o nemocnicu v Kyjeve, v Bagdade alebo v Belehrade.

    6
  14. Anonym 9. júla 2024, 13:28 – dohodnuté, len čo presvedčíš Putina aby stiahol armádu domov a došiel na súd, ja presvedčím všetkých tebou menovaných na účasť na tom istom súde.

    1
  15. Tu sa nič nebude overovať, RuSSi zasiahli čo chceli svojou CHxx raketou a po nej išla tá strela z NASAMS-u, čo trafila nemocnicu!

    2
  16. No neviem neviem. Chceli zostreliť Rusku raketu ale trafili si nemocnicu. Sami seba si. Či ani za svet? Sláma ukrajine

  17. Sputnik a infohnojna už rozdali noty truhlíkom? Tento-krát celkom rýchlo, asi došlo vreckové z moskvy :))

    1
  18. smerohlas 10. júla 2024, 20:08:
    Ty mas aspon vreckove od deda Sorosa alebo si len progresivny frustrat? 😀

    1
  19. Pomalí s takými tvrdeniami! Už sme tu mali veľa takých tvrdení,a nakoniec sa dokázalo niečo úplne iného.

  20. Klobúk dole pred niektorými odborníkmi. Im stačí pozrieť si rozmazané video a hneď dokážu identifikovať ruskú raketu, resp. vylúčiť strelu z PVO, ktorá mohla zasiahnuť nemocnicu.

  21. Pokiaľ niektorí ľudia neveria propagande ani jednej strany a pripúšťajú že raketa mohla patriť ako jednej tak aj druhej strane, potom by sa pri hľadaní zodpovednosti za tento masaker mali vrátiť na začiatok a odpovedať si na otázku. Zasiahla by raketa detskú nemocnicu keby rusi nezaútočili na ukrajinu?

  22. Marek 11. júla 2024, 11:26
    Niektorí mozgoví atléti sú schopní tvrdiť, že Ukrajinci si všetko ničia sami, len aby to mohli zvaliť na Rusákov.

  23. Ale treba pokracovat v ďalšej otazke, na uplny zaciatok. Spadla by bomba na nemocnicu keby zapad na čele s usa nezorganizovali majdan prevrat a nasledne vyvrazdovanie ruskej menšiny na dombase?

  24. Anonym 11. júla 2024, 21:45
    A to máš odkiaľ takéto novinky že majdan bol zorganizovaný z USA? Pokiaľ viem bol to odpor ľudí ako reakcia na to že proruský prezident Janukovyč odmietol asociačnú dohodu s EÚ a chcel ísť cestou k Rusku. Ako to dopadlo? Janukovyč bol vládou odvolaný a utiekol hádam kam? No predsa do russka. Následne dotknutý Putin pod hrozbou že bude z Ukrajiny demokratická krajina, prvý krát zaútočil na Ukrajinu v 2014 a obsadil Krym. Over si fakty skôr ako začneš písať bludy.
    A tie propagandistické sračky ako nemali ruský nacisti na výber si nechaj pre svoje dezolky ty dombas.

  25. Skurveni Rusi raz za to vsetko budu musiet zaplatit a vyrovnat straty. Aj ked nie teraz alebo o 5 rokov, raz urcite. Terajsej mladej ruskej generacii raz dojde trpezlivost a ak sa budu chciet vyrovnat civilizovanemu svetu, zaplatia za zlociny svojich otcov a pozenu ich pred sud.

  26. Áno a zem je plochá. Protestujúci na majdane boli podporovaní celým západným demokratickým svetom, nielen USA. Ale nič neorganizovali. Si len ďalšia obeť akčných filmov a ruskej propagandy.

    2
  27. anti dessolee 12. júla 2024, 11:14:
    Progresívni frustráti majú vždy svoju praudu o ktorej sa nediskutuje 😛 Presne podľa aktuálne schváleného naratívu 😛

  28. Anonym 12. júla 2024, 13:10
    Aký naratív? Záver si dokáže každý kriticky rozmýšlajúci človek vyvodiť aj sám. Nepotrebuje čítať návody a názory iných ľudí. A ďakujem že som pre teba progresívny, som na to pyšný. Ty si asi z toho opačného tábora, čiže degresívny. Inak povedané ten čo ide naopak, proti vedomostiam a poznatkom, proti dôkazom, proti vede. Verím že si na seba pyšný tiež.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované