back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Policajti v spolupráci s Mestskými políciami kontrolovali mládež. Až päť z nich nafúkalo v Seredi!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

KR PZ Trnava |MM|  Policajti z Okresného riaditeľstva PZ v Galante, spolu s pracovníčkou ÚPSVaR Galanta a príslušníkmi Mestských polícií Galanta a Sereď skontrolovali posledný školský deň verejné priestranstvá a pohostinstvá v mestách Galanta, Sereď a v obci Váhovce.

DYCHOVÝM SKÚŠKAM PODROBILI 41 DETÍ

Policajti vykonali s osobami mladšími ako 18 rokov, celkovo 41 dychových skúšok. Pozitívny výsledok malo 5 mladistvých, všetci v meste Sereď.

NAFÚKALI 2 CHLAPCI A 3 DIEVČATÁ

Najvyššiu hodnotu, 0,4 promile, policajti zistili 17 ročnému cudzincovi. Ďalší, iba 15 ročný chlapec mal výsledok dychovej skúšky 0,27 promile.

Trojica 16 ročných dievčat mala taktiež pozitívny výsledok, no vzhľadom na jeho hodnotu ich policajti podrobili aj opakovanej dychovej skúške, ktorá už mala vo všetkých troch prípadoch negatívny výsledok. Dievčatá si preto prevzala sociálna pracovníčka a na mieste s nimi vykonala pohovor.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Policajti prípady opitých chlapcov na mieste zadokumentovali a spisy postúpime obciam, v ktorých majú mládežníci trvalé bydlisko, na ďalšie konanie. Mladiství budú, v sprievode svojich rodičov, riešení za požívanie alkoholu. Vo veci bude konať aj príslušný odbor sociálno-právnej ochrany a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

Počas akcie sme preverili aj 6 pohostinstiev, pričom ani v jednom z nich sa nenachádzali žiadne mladistvé ani maloleté osoby.

DO 18 ROKOV TREBA LEN NEALKO

V zmysle zákona deti do 15 rokov a osoby mladistvé do 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky a sú povinné podrobiť sa vyšetreniu. Zároveň zákon stanovuje, že deti do 15 rokov sa nesmú zdržiavať bez dozoru svojich zákonných zástupcov po 21.00 hodine na verejne prístupných miestach, v ktorých sa podávajú alkoholické nápoje. Za porušenie zákona môže hroziť zákonnému zástupcovi nielen finančná pokuta, ale aj pozastavenie vyplácania prídavkov na dieťa.

ČO ROBIA PO VEČEROCH VAŠE DETI❓️

Apelujeme na rodičov, aby venovali zvýšenú pozornosť tomu, kde, s kým a ako trávia ich deti voľný čas, a to najmä teraz, počas prázdnin, keď majú mládežníci viac voľného času ako počas školského roka.

Polícia bude v takýchto preventívno-represívnych akciách, zameraných na požívanie alkoholických nápojov a iných omamných látok maloletými a mladistvými osobami, pokračovať aj v rámci celého Trnavského kraja.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Výborne…treba pokračovať…ožrany pri rakete..garbiarska „nove posedeníčko“..pri váhu…koleno..a vzadu špic..by Vam dregre nestačili…

    8
  2. PANI ,, JANA. , ĎAKUJEM ZA ZA NAJLEPŠÍ KOMENTÁR VELICE SPRÁVNE . JA SA UZ NIEKOLKO MESIACOV DIVÍM ŽE V TEJTO. PREDROGOVANEJ NAZVIME TO v STOKE sa HANBÍM NAPÍSAŤ už meno TOHOTO MESTA, NEZAČALI POLICAJTI DAVAŤ ,, FÚKAŤ ,, VODIČOM ! VÁM NAPÍŠEM ŽE 60 % MLADÝCH BY BOLI ZDROGOVANÝ !!

  3. prečo mesto nekosí ? akože dobre, stažovali sa tu pred par týždnami , par dni kosili v meste ale čo ostatné ulice ?

    1
  4. Je to metla ľudstva veru. Zmení to človeku osobnosť. Aj ja som s tým mal problémy a mladým radím aby radšej športovali ako toto. Ja nie som anielik ale keby vrátim čas určite by som sa krotil :). Držím palce aby naša mladéž napredovala a viac čítala samozrejme sem tam to pivečko ale s mierou a dobrou atmosférou. Na nervy piť je samovražda!

    1
  5. Anonym 2. júla 2024, 12:34
    lebo vždy píšu že cudzinec a je jedno odkiaľ je.

    Anonym 2. júla 2024, 13:09
    mesto nestíha, nemá na to ľudí ani techniku. Ale môžeš pomôcť, určite sa potešia.

    1
  6. prečo riešite 17 ročného cudzinca (hovoríte že ukrajinec), keď slovenskí rodičia podávajú alkohol aj 12-13 ročným deťom, 17 ročný naozaj nikoho neprekvapí

    1
  7. Ja by som asi dával robiť drogové testy aj v parlamente poslancom, lebo to čo tam stváraju sa niekedy nedá…

    4
  8. Lebo je absolútne jedno odkiaľ je.. ci keby je Rus, Srb, Poliak alebo Slovák tak by to bolo v pohode ? Ale keďže je (údajne) Ukrajinec tak to je zle?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované