back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Inaugurácia prezidenta Petra Pellegriniho

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Peter Pellegrini sa dnešným dňom ujal funkcie prezidenta Slovenskej republiky. Urobil tak zložením sľubu do rúk predsedu ústavného súdu Ivana Fiačana počas slávnostnej schôdze Národnej rady Slovenskej republiky v historických priestoroch bratislavskej Reduty.

Program prezidenta Petra Pellegriniho pokračoval prehliadkou Ozbrojených síl Slovenskej republiky, ktoré na Hviezdoslavovom námestí nastúpili na jeho počesť. V Katedrále sv. Martina sa pri príležitosti prezidentovej inaugurácie konala Slávnostná bohoslužba slova Te Deum, na ktorej sa prezident zúčastnil aj spolu s predstaviteľmi verejného a cirkevného života. Po bohoslužbe sa prezident z katedrály presúval do Prezidentského paláca, kde ho privítala odchádzajúca prezidentka Zuzana Čaputová.

Prezident v tento významný deň do Prezidentského paláca pozval na slávnostný obed viacerých zástupcov z radu seniorov a študentov, ktorých pohostil výberom jedál z tradičných a lokálnych surovín dopestovaných na Slovensku. Hostí obsluhovali mladí študenti hotelovej školy, ktorí sa pripravujú na prácu v gastronómii. Po rozhovoroch s pozvanými hosťami si prezident prišiel uctiť pamiatku Milana Rastislava Štefánika položením venca pri jeho pamätníku v Ivanke pri Dunaji, na mieste jeho tragického úmrtia. Inauguračný deň prezident zakončil na Bratislavskom hrade spolu s pozvanými hosťami, ktorí mu pri tejto príležitosti zagratulovali k jeho inaugurácii.

 

zdroj: prezident.sk
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Človek ktorý nedokáže ani priznať svoju orientáciu a tým je ľahko vydieratelný.
    Úplatky namiesto šampanského, malý bytík za pol milióna, bubukin a podržtaška jamkatá bez vlastného názoru, atď atď
    Hanba Slovenska

    6
  2. Pi desiatich rokoch prezident, ktorý bude zastupovať záujmy Slovenska a nie istej ambasády… Konečne sa nemusíme hanbiť za marketingový produkt Strycka Sama…

    8
  3. naozaj vás ide úplne lahko opit rožkom….“zmluva k obstaraniu štrnástich stíhačiek F-16, ktorú schválila vláda Petra Pellegriniho a podpísal vtedajší minister Peter Gajdoš (SNS), obsahuje klauzulu odovzdania časti územia letiska na Sliači do výlučného užívania americkej strany.“

    4
  4. dali sa opit rozkom, ktory bol lacnejsi ako 14centov… by ma zaujimalo, kedy Roberto konecne poriesi tie ceny peciva, tie miliony nelegalnych mograntov uz zmizli, honosexualita na Slovensku zanikla tiez uderom polnoci po vyhlaseni vysledkov volieb.. vojna na Ukrajine skoncila tiez… akurat teda tie rozky stale stoja 14centov, tak pevne verim, ze teraz sa to s novym prezide tom razantne zmeni… btw za nasu pani prezidentku sa mohol hanbit len uplny trubiroh.. peknu nedelu vsetkym

    6
  5. Teraz bude mať Peťko konečne možnosť byť nezávislý od Fica a preferovať svoje názory. Otázka je, ako už bolo spomenuté, čo na neho Fico má. To, že je „jemný“, už vieme. Tým už neohúri. Tak teda?

    1
  6. Človek ktorý je celý život prisatý na štátny rozpočet, ktorý nikdy nič nevytvoril a nedokázal. On nerozumie tomu čo znamená byť zamestnaný a zarábať si peniaze nejakou činnosťou. Má za sebou akurát neobjasnené korupčné kauzy. Za prezidenta by mali byť volený ľudia ktorý najprv pre nás niečo spravili. Je to veľká hanba ale aj obraz národa.

    1
  7. Marek, ktorý z tých prezidentských kandidátov pre nás niečo urobil? Zdôrazňujem – pre nás?

  8. Anonym 17. júna 2024, 9:10….je to reprezentatívna funkcia…ak čakáš nižšie dane či poplatky, lepšie zdravotníctvo a školstvo atď tak s týmto ti prezident nepomože….u nás je tá funkcia hlavne reprezentatívna a z doterajších prezidentov tú funkciu najlepšie vykonávala práve Čaputová….

    3
  9. Každý prezident ktorý nepracoval predtým pre štát odvádzal dane a prispieval zo svojej činnosti do spoločného štátneho rozpočtu. Kiska tu aj zamestnával ľudí, Čaputová poskytovala právne služby okrem iného sa zasadila aj o tú skládku ktorá vďaka nej nie je v meste. To sa nedá povedať o Gašparovičovi ani o Pellegrinim. Oni nikdy nepochopia ľudí ktorí si musia zarábať na živobitie, majú nejaké ciele, normy ktoré keď nesplnia tak o prácu prídu.

    2
  10. pre Ratafak plachta 17. júna 2024, 9:25

    Nečakám nižšie dane, ani nižšie poplatky, ani zdravotníctvo. A už vôbec to nečakám od prezidenta. Pýtal som sa ktorý prezident pre nás niečo urobil predtým, ako sa prezidentom stal. To bolo v nadväznosti na Marekove konštatovanie, že za prezidenta by mali byť zvolení ľudia, ktorí najprv pre nás niečo spravili.

  11. Anonym 9:10 a 9:42. Povedz nám čo ty vlastne čakáš od človeka, prezidenta, ktorého kancelária nás stojí ročne niekoľko miliónov eur? Nič? Alebo len pritakávanie vládnej moci? Lebo tento človek, čo je tam teraz, je taký servilný vláde že sa nezmôže na akýkoľvek náznak odporu a presadenia vlastného názoru ak mu ešte najaký zostal. Bude využívať štátny špeciál aby lietal za svojimi … ako to už ukázal a to ešte nemal na to ani nárok. Uvidíme či vôbec budeme o ňom počuť. A možno ani nie, keď vláda ktorej je súčasťou likviduje nezávislé média jeden po druhom.

    1
  12. Marek, neviem prečo sa mi snažíš vsugerovať, že niečo čakám od Pellegriniho… Nečakám od neho vôbec nič.

  13. Tvoje táraniny o tej Caputovej už ozaj hraničia z idiotizmus.Mozno to robíš naschvál,alebo si ozaj taký,že zapries aj nos medzi očami.Oboje je choré.

  14. Anonym 17. júna 2024, 10:43…kludne napíš ktorý z naších prezidentov vykonával úrad lepšie? – reprezentatívnejšie?

    1
  15. Anonym 11:11, Nečakať nič od prezidenta ktorý nás stojí milióny eur ročne? A načo sem vôbec píšeš? Prišiel si sa sem len hádať lebo nikto z tvojho okolia už s tebou nechce strácať čas? Alebo ani neodpovedaj, tiež už nie som na teba zvedavý.

  16. Čo sa štartuješ? Nečakám nič od Pelleho presne pre to aký je a ty ma zjebeš, že nečakám nič od človeka, ktorý nás stojí milióny? Alebo môžem ja za to, že lieta na operu do Nemecka? Alebo len pritakáva? Čo sa ti stalo?

  17. Mňa už vytáča politika vôbec. Sleduješ to, robiš si závery, vylučuješ s čím sa nestotožníš, pozoruješ ako si protirečia, čo skrývajú a ako klamú. A potom prídu voľby a ľudia volia lebo jamky.

  18. Čakal som kedy usúdiš, že som volič Pelleho. Mýliš sa a škoda, že si to nevytušil z toho čo som písal skôr. Lebo keď napíšem, že od Pelleho nič nečakám, tak ten postoj je asi dosť zrejmý. Nemyslíš?

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované