back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Minimalizovanie nákladov a rušenie nezmyslov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Minimalizovanie nákladov a rušenie na údržbu nákladných nezmyslov na verejných priestranstvách, by malo byť prioritou MsÚ. A to bezodkladne.

Slovensko je súčasťou EÚ. Vidiac vývoj pre najbližšie roky, ani úniu a tak samozrejme ani Slovensko nečaká veľa dobrého. Skôr by sme sa mali pripraviť na horšie časy.

Ozdravovanie (aj keď zo strany vedenia štátu skôr verbálnymi vyhláseniami) verejných financií nepochybne postihne aj samosprávy. Bude treba šetriť. Na správe vecí verejných, ale aj nákladoch na chod úradu, údržbu mesta a ďalšie veci, preto je potrebné (nielen verbálnymi vyhláseniami) riešiť znižovanie nákladov.

Už dnes je verejné priestranstvo, jeho vzhľad a údržba predmetom kritiky značnej časti vnímavých občanov. Mesto (do určitej miery z pochopiteľných dôvodov) nestíha kosiť verejné priestranstvá a udržiavať verejný priestor čistý.

A asi bude horšie.

O to lepší dôvod zbaviť sa na údržbu nákladných (realizačne odfláknutých) realizácií na verejných priestranstvách. Jednou takou realizáciou je nápis SEREĎ vysypaný zo štrku a osadený obrubníkmi (fotodokumentácia a kritika realizácie v archíve) na vjazde do mesta.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Rovnako na tom je aj výsadba za týmto nápisom, ktorá v súčasnom stave a tam kde sa nachádza, skutočne nie je okrasou mesta. Zároveň je túto výsadbu potrebné počas teplých dní zalievať, čo je problematické.

Obe spomenuté realizácie sú v časti vjazdu do mesta – v minulosti.

Už viac ako rok ide o priestor na údržbu náročný, nakoľko sa nachádza za uzatvoreným mostom ponad železnicu.  

Samotné kosenie priestranstva by bolo výrazne jednoduchšie a sily a prostriedky využívané na údržbu tohto priestoru by mohli byť využité na centrum mesta, kde rovnako stav nie je úplne v poriadku. V centre je vybudovaná aj infraštruktúra umožňujúca údržbu s výrazne nižšími nákladmi.

Priestoru na šetrenie a zvyšovanie efektivity v meste je viac. Ďalšie popíšeme nabudúce.

Stav verejného priestranstva „za uzatvoreným mostom“ pred cca 5 dňami. Dnes je situácia samozrejme ešte horšia.

Stav verejného

priestranstva pred nehnuteľnosťou Mesta Sereď na Trnavskej ulici:

- Článok pokračuje pod reklamou -

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Neviem aké sú tie pochopiteľné dôvody. Že budeme rozhadzovať peniaze na sprostosti (tlačené seredské novinky, nový konateľ SMS a i.)?
    Pán Majko ten nápis Vám strašne leží v žalúdku. Skôr by sme sa mali zamyslieť prečo mesto nefunguje. Nič neriešia poslanci, mestský úrad tiež a primátor zasa bude len obhajovať neschopnosť ako svojich podriadených tak aj svoju.

    12
  2. Ozdraviť verejné financie sa dajú veľmi jednoducho. Povyhadzovať prebytočných ulradníkov ktorý verejné financie “prežerú” a tie financie sa tak nepoužijú na to na čo sa majú…

    4
  3. Nekonečný príbeh nepokosená tráva. Hlavne tie bilbordy by sa mali odstrániť nie len v Seredi ale po celom Slovensku je to hnus.

    2
  4. Na čo sem dávate fotky nepokosenej trávy len to v ľuďoch robí zlosť, keď vás to serie tam treba ísť na m.urad za kurbelom a ľudí kompetentných a natočiť video ohľadom tejto situácie nech sa k tomu vyjadria.kurbel robil raz za čas nejaké posedenie z otázkami od občanov.mam pár otázok pre toho KDH -ka. 1.nepokosena tráva,2.parkovisko železnica,3most ako to napreduje,4.problem z parkovaním,5 ci mu chutila cigánska a kofola na tom z rekunstrovanom seredskom stadione,6.tenisove kurty v parku.dakujem občan mesta

    6
  5. ten priestor kde je ten nápis bude treba kosiť a starať sa oň či tam napísané „Sereď“ bude alebo nie, nemôže tam byť džungľa, aj teraz tadiaľ chodia autá, bicykle atď. a dávajú si prednosť z hlavnej na vedľajšiu. A v neposlednom rade to zase až taký obrovský úsek nie je. Skôr sa skutočne treba dohodnúť ako posilniť kosenie v mesiacoch apríl, máj, jún.

    2
  6. Anonym 13. júna 2024, 9:33
    Na posilnení kosenia sa už mali dohodnúť dávno a pripraviť sa, tráva rastie každý rok a bude rásť.
    O rok v 2025 budú aké výhovorky?
    Už z minulého roku 2023 sa mohli poučiť.

    1
  7. Pre: Anonym 13. júna 2024, 8:31
    Na čistenie vizuálneho smogu Slovensko ešte nedorástlo, a bohvie či vôbec dorastie.

    2
  8. Sereď vyzerá ako chliev pod vedením Kurbela. Pred jednotou sa nič nerobí, je to tam ako v krajinách tretieho sveta. Lavičky, koše, burina, dlaždičky v katastrofálnom stave + bezdomovci.

    1
  9. dnes som bol v Trnave. Trava a zelina na mnohych miestach po pás.Ako by aj nie veď dnes zatiaľ neprší ale nechvaľ den pred večerom

  10. Aj my sme v zime prekvapený keď zasneží! Tak neviem čo sa čudujete že su teraz v lete/ na jar prekvapený že rastie tráva

  11. Ale ved si ty hnusoba prasiva nikam neodisiel. Ani tvoja sfetovana druzka.
    Ale ked pojdes, zober si aj to hovno nad tebou.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované