back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

V Seredi bude jazdiť nový nákladný bicykel

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

oz Mám rád cyklistiku |  V meste Sereď bude v priebehu tohoto roka realizovaný projekt, ktorý nesie názov „Bicykel ako nástroj pre zlepšenie kvality ovzdušia“. Jeho cieľom je viacerými efektívnymi spôsobmi dosiahnuť zvýšenie podielu nemotorovej dopravy v meste Sereď a znížiť tak mieru znečistenia ovzdušia.

Problémom, ktorý trápi väčšinu miest na Slovensku, je rastúce množstvo automobilovej dopravy a s tým spojené zhoršovanie kvality ovzdušia a životného prostredia. Autá okrem tvorby emisií CO2 zvyšujú aj množstvo prachových častíc v ovzduší, a to buď priamo opotrebovaním pohyblivých častí vozidla alebo vírením už uloženého prachu. Takýto znečistený vzduch následne dýchajú všetci obyvatelia mesta, obzvlášť v exponovaných miestach v širšom centre mesta ako sú školy, obchody či frekventované ulice. Deti a starší ľudia sú v tomto smere najviac zasiahnutou vekovou skupinou.

Ako už uvádza titulok, súčasťou projektu bude možnosť  pre miestne firmy a organizácie vyskúšať si pri svojej práci využívanie nákladného bicykla, ako vhodnej alternatívy pre automobil. Projekt sa zameria aj na vzdelávanie detí na školách a ďalšiu osvetovú činnosť.

Slovenská správa ciest realizuje v pravidelných 5 ročných intervaloch celoštátne sčítania dopravy. Tieto aktuálne preukázali nárast intenzity dopravy v našom meste v priemere takmer až o 30%, čo má za následok okrem iného aj práve zhoršenie kvality ovzdušia. Podrobnejšiemu sčítaniu dopravy sa budeme venovať aj v rámci projektu, a to za použitia špeciálnej automatizovanej technológie.

V neposlednom rade projekt zlepší aj podmienky pre parkovanie bicyklov v meste, keď nadviaže na výmenu starých nefunkčných a poškodených stojanov za nové.

O všetkých aktivitách budeme priebežne informovať aj v lokálnych médiách. Pre podrobnejší prehľad sledujte náš web www.mrc.sk alebo nás sledujte na sociálnych sieťach.

- Článok pokračuje pod reklamou -
Projekt je realizovaný za podpory Nadácie Slovenskej sporiteľne.

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. pekny nezmysel. Ze nakladny bicykel, nic v zlom ale myslim ze toto moc ludi nezaujme. Radsej budujte parkoviska, to ludia ocenia.

    7
  2. Aj ja mám taký bicykel. Raz som bol poslaný do obchodu pre 5.kg ryže,4.kg múky,5.L oleja a tak dalej… nákup vážil tolko ako ja !

    4
  3. Akýkoľvek pokus o zlepšenie životného prostredia ostáva v tomto meste nepochopený. Miestni obyvateľia, väčšina stukovateľá a fyzickou prácou zdegenerovaná schránka radšej pohodlne nasadne do 15 ročného auta a nadýcha sa výfukového smradu, ako by mali spraviť pre svoje telo niečo pozitívne. Sereď je len zdroj ľudí pre okolité pásové výroby a sklady. Nečudujem sa že tu aj v eurovoľbách opäť vyhral smer. Tuto nežije inteligencia ale hrubá sila ktorá má enviromentálne otázky a ich dopady hlboko v paži!

    11
  4. O čom tu tliapeš? Ja mám elektromobil a volil som smer ! Co teraz? Máš dáky protiargument ?

    4
  5. ja som smer nevolil a práve z toho dôvodu, že mám elektrobicykel a aj elektrickú kolobežku

    3
  6. Keby nebolo tej väčšiny obyvateľov,ako si napísal,z degenerovaných fyzickou prácou,kto by robil tú prácu fyzickú?Ty? Čo tu zhadzuješ ľudí,čo robia fyzicky!!! Úbohý Tvoj status!!!Prefackuj sa sám a váž si ľudí, ktorí pracujú fyzicky,to Ty by si určite nedal! Sedíš na svojom chvoste zrejme celú pracovnú dobu a potom sa vyberieš rozhýbať na bicykli po tkz. seredskej cyklotrase 👎👎👎👎

    14
  7. Z čoho si vyčítal že ľudí pracujúcich fyzicky zhadzujem? Ľudia sa živia buď hlavou alebo fyzicky. V Seredi prevládajú tí čo sa živia fyzickou prácou, tzv hrubou silou. Netvrdím že pri tom nepotrebuješ rozmýšľať ale žiadny intelektuálny výkon sa od nich nečaká. Potom sa to odrazí pri voľbách a dôvere v dezinformácie.

  8. Všetko beriem, vyskúšajte ! Ale, prosím vás, previezol sa niekto z kompetentných na bicykli po cestách mesta? Lebo ja takmer denne a musím skonštatovať, že to nie sú cesty,ale tankodrom 🙄.

    5
  9. To je ale fakt o hubu ten bajk !!! Bajk predsa neny je, alebo je neny kamiňón !!!…Možno elbajk by to mohol zvládnuť ten náklad…

  10. Preboha riešte co ma hlavu a patu a nie konini co je pre Sereď dôležité to riešte mesto sama spomína hanba vám pan primátor

  11. Nespokojná rodáčka. Je to iniciatíva občianskeho združenia a nie mesta. Keď sa vám nepáči čo robí to Oz, potom si založte vlastné Oz a riešte problémy ktoré trápia vás. Hanba takým ako ste vy že tu zhadzujete iniciatívu iných ľudí čo vás osobne nestojí čas ani peniaze.

    1
  12. Si predstav, robím hlavou ale nesedím pri tom…ver mi, ísť do roboty a z nej na bicykli je to posledné na čo myslím, keďže si za celý deň v robote nesadnem

  13. Ty tupa enviromentalna zataz,skus svoje mudre reci adresovat cinskej ekonomike,ruskemu priemyslu,americkej ropnej,prepravnej lobby,su to najvacsi znecistovatelia sveta,pokial sa nespamataju tieto najvacsie mocnosti sveta,tak v nejakom Slovensku ,nebodaj v Seredi nema zmysel tu riesit do detailov envirozataz vo forme ci si mam preto kupovat elektro vozidlo.
    Ty si presne ten kujon,ako v nemecu blazni co si pozatvarali jadrove elektrarne a teraz nabijaju svoje elektrotrojkolky z uholnych fabrik,tam chod zamudrovat o hrubej sile ty primitiv.

    5

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované