back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Aj TAKTO vznikajú nehody na STOPke (nielen) pri Šoporni – VIDEO

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Šoporňa | Hovoriť v dnešnej dobe aj bežnému vodičovi, že sadnutím si za volant auta vlastne „jednou nohou vchádza do basy alebo truhly“ je zbytočné. Výrazne zvýšenú intenzitu dopravy a extrémne narastajúcu agresivitu niektorých vodičov, cítime za volantom dnes a denne.

Už niekoľko mesiacov priebežne prinášame preventívne videá, a to najmä z bezpečnostných kamier Mestskej polície, v ktorých sú zachytené kolízne situácie a havárie pohľadom kamier, teda takým, aký vodič bežne nevidí.

Prevencia je aj v bezpečnostnej problematike mimoriadne dôležitým prvkom a jej vhodné aplikovanie do praxe, teda priamo medzi účastníkov cestnej premávky, môže významným spôsobom dopomôcť k uvedomeniu si zraniteľnosti na cestách prakticky každého vodiča, spolujazdca a samozrejme v ešte vyššej miere motocyklistu, cyklistu a chodca.

Dnes prinášame videozáznam z miesta – križovatky s mimoriadne často sa opakujúcimi dopravnými nehodami. Ide o výjazd zo Šoporne na Sereď, kde by dostatočne výrazná značka STOP – daj prednosť v jazde a výborný rozhľad na križovanú cestu (výjazd na rýchlostnú komunikáciu R1 smer Nitra), mala byť zárukou bezpečného prejazdu všetkých áut.

Nie je.

Prečo tomu tak je? Nuž, veľa by malo napovedať video dokumentujúce vodiča, ktorý síce na STOP-ke zastal, no následne sa ponáhľal tak, že výrazne obmedzil vodiča idúceho po hlavnej ceste, ktorý pri vyhýbaní bol nútený použiť dokonca okrem intenzívneho brzdenia obíjdenie tohto vozidla po krajnici.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Presne toto sú sekundy, ktoré môžu dlhodobo až trvalé zmeniť život ostatným účastníkom cestnej premávky.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Na tej križovatke mi niektorí vodiči pripadajú, že to robia naschvál. Veď počkám kým sa auto priblíži a potom vybehnem.

    10
  2. Co vytrubujes ty chmulo. Ved si vydel uz 50m ze sa golf pohol aj si na neho reagoval tak si mal trochu snizit este rychlost a ne vytrubujes. Ta Stopka je tam velky problem ale aj preto su tam nehody lebo idu bud rychlo od sintavi alebo vytrubuju jak chmulovci.

    1
  3. Vodič golfu ty si zopakuj radšej autoškolu a potom si znova pozri co spravil ten vodič, možno pochopíš… Chce to zopakovať predpisy

    7
  4. Vodic golfu,ty si ten tipicky bires za volantom,ja idem a vsetci mi dajte prednost,lebo som arogantny kokot ako rura.Sedlak co si mysli,ze mu patri cela cesta.

    8
  5. Toto je tam úplne bežné, ja tam už idem do dvojky, keby náhodou 2 metre predomnou sa rozhodol, že mi nedá prednosť. Takéto video tam môže trvať natočiť maximálne do 5 prejazdov tou križovatkou.
    Keď vidím golf, červenú fábiu, alebo nejakého žltého s krídlom to hneď amen, radšej zastaviť.

    4
  6. Podobné sa mi stalo včera poobede presne tam, s 2 malými deťmi v aute, zhodou okolností, biely golf alebo passat… Mal som tusaka, tak som preventívne podradil aby som nemusel prudko przdit…
    Tam by mala byť pravidelne policajná hliadka, lebo debilovi sa nedá vysvetliť!

    5
  7. Kto tam pred stopku nainštaluje kameru ? Ako stacionárny radar s fotoaparátom. Návratnosť investície je do mesiaca zaručená !!!

    2
  8. V tomto mieste nie je hlavný problém. Je tam jasná STOPka, a aj dobrá viditeľnosť. Horšie je to 50 metrov predtým pri zjazde z R1 je značka daj prednosť lebo hlavná cesta je zo Serede do Šoporne. Ale, za prvé rozbehnutí z R1 nedávajú prednosť, dokonca keď som dal prednosť vytrubovali na mňa, tí čo idú zo Serede zas nedávajú smerovky že idú do Šoporne a nie na diaľnicu, a do tretice ten čo chce dať prednosť sa musí vykrúcať v aute ako paragraf aby videl tých čo idú od Serede. Podľa mňa nevhodný tvar cesty napojenia na hlavnú, mala by byť viac kolmo aby bolo vidno a aby tým z R1 trklo že majú dať prednosť.

    5
  9. A len doplním že za zlé považujem že tí čo idú po hlavnej musia dávať smerovku že idú do Šoporne, debili z diaľnice si potom myslia že oni majú prednosť.

    2
  10. Ze Šoporňe není nič dobré ešte aj šoféri tadiaľ prechádzajúci ostanú jebnuti.

    2
  11. Presne ,niektorý vôbec nezastavia na STOPKE ,ešte vy ,keď zastavíte začnú trubit ,prečo si zastavil ,a ešte ,aby som nezabudol cez dedinu ,ako viem je vo vyhláške 50km a nie 100 a viac a na prechod osvetlení ,keď vstúpi chodec má prednosť ,,tak isto aj z R1 keď idú auta tak majú dať prednosť vozidlám ,ktoré odbočujú v pravo preto je tam tá značka daj prednosť v jazde.

    1
  12. „Najvtipnejšie“ je, že takýto chmulo pripečený, ako vodič bieleho golfu, sa ešte cíti urazený a príde vynadať druhému šoférovi. Potom sa môžme čudovať, keď pripečenci nechápu ani základy pravidiel cestnej premávky a ešte sa cítia, že oni sú tí múdri, typické Slovensko, čím sprostejší, tým sebavedomejší.

    1
  13. minulý týždeň som tam motorku postavil na predné koleso a to som šiel na diaľnicu pre istotu 40km/h zo zapnutými diaľkovými a smerovkou doľava nepomohlo 5m predomnou sa pánko z DS rozhodol že to dá
    a ked sa zbadal pre istotu skočil na brzdu tak že mu to skapalo a zablokoval výjazd na dialnicu a tým aj dalšie 4 auta za mnou miesto nejakeho ospravedlnujuceho gesta a odchodu z križovatky vyliezol z auta a začal mi nadavať neviem čo v prilbe moc toho neni počuť zachránil to pan z TT ktory ho doslovne kopol do zadku a naložil ho do auta to ze vám niekto nedá prednosť na tej križovatke je tam každodenný rituál radšej chodím cez Šoporňu tam by vám mal dať prednosť ten čo ide z diaľnice čo je rovnaký prípad ako tá stopka hore
    my čo tade chodíme pravidelne to poznáme

    3
  14. Tiež mi tam vybehli viacerí….dokonca aj autobus… druhý ma skoro zabil aj s celou rodinou asi 100-vkov zo Šoporňe
    Celkovo je tá križovatka nebezpečná, pri istom momente šoferovi auto, ktoré odbočuje na Sopornu zakryje auto ktoré ide na R1. Tiež slabé vodorovné dopravné značenie je problém pre šoférov, ktorí túto križovatku nepoznajú. A samozrejme sú medzi nami večne ponáhľajúci, jedinci so spoločenským statusom.

    2
  15. Pravdepodobne by tam pohol pruhovy retarder na Sopornovy smer .Kazdemu by bolo vcas jasne ze kto kam odbocuje a vodici by tam aspon spomalili.

    2
  16. Tí čo schádzajú z R1 nemajú obmedzenú rýchlosť na 60 km/h ako tí čo prichádzajú od Šintavy/Serede, ktorí ju majú mať zníženu na 60 km/h už pred výjazdom na R1 smer Trnava z opačného smeru, odbočka pod mostom. Takže dopravní inžinieri urobili chybu. Prichádzam z R1 130 km/h, spomalím na 90 km/h a mám dávať prednosť autám, ktoré idú 60 km/h. Logika nepustí. A tak isto nepustí ani arogancia a intolerancia tunajších šoférov. To, že niektorí, ktorí idú smer R1 Nitra od Šintavy považujú tú zákrutu za výzvu lebo ich dedko bol Fittipaldi a ignorujú 60 km/h ako ich základné ľudské právo je fakt. Priepustnosť križovatky bez signalizácie je iba taká aká je tolerancia vodičov, je to jednoduché. Keď budem vchádzať do kruhového objazdu na troch kolesách tak nedám šancu nikomu sa na ten kruhový objazd pripojiť. Dopravný inšpektorát by si mal spraviť domácu úlohu, lebo nie je núdza aj o situácie kedy šofér, ktorý to nepozná a ide zo Šoporne si ide pekne krásne v protismere v pruhu, ktorý pokračuje na R1 smer Nitra.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované