back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Zelená plocha na verejnom priestranstve uvedených ulíc nie je vôbec udržiavaná.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Do redakčnej pošty sme dostali e-mail, ktorý bol zaslaný aj na príslušný odbor MsÚ. Opätovne sa týka zlého stavu udržiavania zelene na verejných priestranstvách v meste.

E-mail uverejňujeme v plnom znení:

Dobrý deň pani Vohláriková.

Nižšie posielam fotografie zo sídliska na Novomestskej / Mlynárskej ulice. Ako pracovník spoločnosti Domová správa, s.r.o. Trnava Vás žiadam ako vedúcu oddelenia o informáciu kedy bude uvedené sídlisko pokosené. Majitelia bytov pod našou správou sa na mňa neustále obracajú s touto otázkou. Už pred 4 týždňami sa obyvatelia informovali u p. Duboveckého na plán kosenia. Bolo im povedané, že sa postupuje podľa harmonogramu. Nerozumiem aký harmonogram mal pán Dubovecký na mysli, ale zjavne nie je správny. Zelená plocha na verejnom priestranstve uvedených úlíc nie je vôbec udržiavaná. Tento stav nielenže znižuje estetickú hodnotu nášho mesta, ale predstavuje aj hygienické rizika napríklad pre výskyt komárov, kliešťov (ktorí sú prenášačmi rôznych ochorení) a alergií. Vysoká tráva neumožňuje využívať vonkajšie cvičiace prvky, detské ihrisko a oddychových lavičiek. Mesto neustále informuje koľko detských ihrísk vybuduje, ale o ich údržbu sa nestará.
Podľa verejne dostupných informácií mesto zakúpilo tento rok traktorovú kosačku za viac ako 23tis. EUR. V tomto roku otvorilo zrekonštruované plochy na sídlisku Garbiarska a D. Štúra, kde tieto plochy nie je nutné ešte v takom rozsahu udržiavať. Na Spádovej ulici bolo otvorené nové športové ihrisko, kde taktiež nie je nutné kosiť. Preto sa pýtam ako je možné, že mesto nie je schopné udržiavať tieto plochy, pričom za minulého vedenia to problém nebol v takej miere.

Rovnako ako minulý rok Vás žiadam o zabezpečenie udržiavania pozemku na ulici Mlynárska – objekt bývalej výmenníkovej stanice, ktorý mesto odpredalo súkromnému vlastníkovi a ktorý danú nehnuteľnosť neudržiava (kosenie a odpratanie odpadkov, ktoré tam sú už niekoľko rokov).

Nižšie prikladám fotodokumentáciu z dnešného dňa.

- Článok pokračuje pod reklamou -

Ing. Peter Tóth, Domová správa, s.r.o.

foto: Ing. Peter Tóth

– – –

Samozrejme sa budeme snažiť uverejniť aj odpoveď. V najbližšej dobe otázku ohľadom nedostatočej údržby verejných priestranstiev položíme aj primátorovi a štatutárovi Mesta Sereď, Ondrejovi Kurbelovi.

Vzhľadom na množstvo podnetov sme sa pozreli aj na ďalšie miesta v Seredi. Na výzvu zasielať fotografie žiaľ reagoval iba autor tohto e-mailu, ktorý je však rovnako atakovaný vlastníkmi bytov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Minuly rok si tusim aspon z Trnavy zapozicali techniku a koscov. Naprsalo, teplo je a trava porastie ako diva. Doma kosim kazdy tyzden. Mesto musi mat ozaj zvlastny harmonogram. Aj kriky napr. na Namesti slobody pred cinziakmi nie su udrziavane. Toto za byvaleho vedenia nebyvalo.

    2
  2. A pán Majko kde ste teraz schovaný keď toto nefotíte máte klapky na očiach ?

    4
  3. Na Vonkajšom rade chodník zarastený trávou a burinou, káble mestského rozhlasu vysia na telefónnych kabloch, prípojeniach do rodinných domov. Niekto série na občanov.

  4. Ludia by si mohli pri barákoch aj sami pokosit, ved to vyuzivaju obyvatelia co tam byvaju … ne len vsetko do huby hotove dostat

    1
  5. Pre Anonym – Hmmm tak toto napíše človek čo má naozaj vysoké IQ. Doteraz to bolo mesto schopené kosiť a zrazu keď nie sú schopní ľudia na to tak si to majú kosiť obyvatelia áno to je choré celé kam to speje. A ďalšia vec ak by sa nedajbože pri tom kosení obyvateľmi niečo stalo ( kamienok odrazený poškodí auto, činžiak) kto to zaplatí? Kostci sú na to poistení!!!

    2
  6. V susednej obci ešte nedávno na zastupiteľstve starostka tvrdila, že je povinný občan kosiť pre domom a keď nevládze jeho rodina ako je to pri starostlivosti o rodičov, ak sa nevládzu o seba postarať.

  7. To kosenie sa naozaj nezvláda. Je to už rok čo rok. Možno by sa zodpovední mohli popýtať tam kde tieto veci fungujú, ako to majú zorganizované, či si prenajímajú techniku alebo majú vlastnú, či si tieto služby objednávajú externe alebo nie, aký majú systém práce. Ten istý problém musia riešiť aj ostatné mestá, neverím že je to všade rovnaké ako v Seredi. Určite existuje riešenie ktoré je aj funkčné aj finančne efektívne.

  8. pre Anonym 10. júna 2024, 6:39

    Tento článok je tiež kritický, ale jeho autorom nie je Majko.

    2
  9. Dobrý deň. Aj na Kasárenskej ulici je trávičky požehnane. Že vraj sme na rade o 3 týždne….To pán z MsÚ nevedel že poriadne zaprší…. Snáď sa dočkáme do jesene….

    1
  10. Tak toto je zaujimavé ako čitam tak trává či sa to dá ešte tak nazvať neviem je na dosť miestach vysoká, kde sa teda realne aj kosí? Čo vidíme od hlavnej cesty? Malý park, mestský úrad …. To aby bolo vidno že sa mesto upravuje? A to čo nie je vidno veď nech je aké chce? To že často prší nie je výhovorka ale iba vec za ktorú sa vedia kompetentí schovávať.

    1
  11. Ako môžete žiadať od M.M.kritiku na ,,svojich“ľudí ? Veď za tohto vedenia vysoká nepokosená tráva prispieva k ochladeniu tak prehriateho ovzdušia a spríjemňuje pobyt neškodným komárom a kliešťom.

    4
  12. Hanba Serede kríky neostrihane večne výhovorky mesta prší a podobné….na Garbiarskej burina meter vysoká totálne zlyhanie vedúceho údržby a aj vedenia mesta Sereď mali dosť času sa pripraviť odpadky po celomeste Luník 9 Hanba Serede…

    3
  13. Strihač kríkov boli dvaja Marek a Milan no Marek odišiel lebo ho mesto nevedelo zaplatiť a teraz to tak aj vyzerá mesto v katastrofálnom neostrihanom stave… Milan to sám nedá

  14. ako sa vaš tu vyrojilo jak húb po daždi
    ale pravdou je že to píše jeden a ten istý človek
    Je fakt je že tráva rastie ako bláznivá každý druhý deň prši už skoro mesiac takže sa nedá kosiť a potom je teplo ideálne podmienky na rast vegetácie

  15. Anonym 1 10. júna 2024, 7:22 – ukolujte toho, koho platite. Ja to nie som.

    Prakticky 17 rokov intenzivne upozornujem ludi, aby sa o spravu veci verejnych starali systematicky a nielen v den volieb. Niektori ani vtedy.

    Mate POSLANCOV, primatora a aj SeredOnLine – komunikujte, ucte sa, nebudem tu vecne. Za tie roky sa z kojenca stal prakticky dospely clovek a ked sa nenauci dospely clovek hajit svoje prava, je neschopny, pohodlny, alebo sprosty.

    Moje priority su vo vlastnych aktivitach, v ktorych vidim vyznam.

    Aktivne poukazem na veci, ktore sa ma tykaju, pripadne tie, kde vidim,ze bezny obcan taha za velmi kratky koniec.

    Vyznam po rokoch nevidim v nahradzani lenivych, neschopnych a k tomu este aj arogantnych jedincov, co vsak neznamena ze SOL neuverejni fakty od konkretnych a podpisanych ludi nespokojnych so spravou veci verejnych.

    A je jedno,ci je primatorom Vranovic, Tomcanyi, Kurbel, alebo bude hocikto iny.

    4
  16. Chvalabohu už v Seredi nežijem, ale pozerám, že to ide dole vodou. Takúto burinu si nepamätám. Cez víkend som bola na návšteve a to čo som videla bolo strašné. Ale aspoň niekto sa ozve. Keď nebudeme kričať, tak nikto nič nespraví.

    4
  17. Riesenie je jednoduche,mesta nad 10tis.obyvatelov by mali mat zo zakona povinnost mat svoje vlastne technicke sluzby,ziadne,ze my si objedname firmu a ta vsetko spravi,ta to spravi,len ked ma cas a velmi rychlo,nikdy to nebude poriadne spravene ako ked su v meste tech.sluzby ktore prakticky makaju 5 dni v tyzdni.
    Ak niekto nevie udrziavat sezonne pokosene mesto,nema co pracovat ani na MSU,nie to este zastavat funkciu primatora.
    Ze ho hanba nefackuje neschopaka.

    1
  18. Vtedy ste boli platený keď bol Tomčanyi. A keď je Kurbel tak už ste neni platený tak preto nepíšete .

    2
  19. tiez obcan 10. júna 2024, 13:20
    V podstate súhlasím ale treba si uvedomiť že mať vlastné technické služby bude znamenať aj platiť vyššie miestne dane. Ak ste na to pripravený tak je všetko v poriadku. Alebo veríte že peniaze nosí ježiško?

  20. Zbytočne ako keby si hrach na stenu hádzal.Na dedinach sa budujú termálne kúpaliská, hokejové haly. To hovorí za všetko. Tu sa len vyhovára celé desaťročia že to nejde, len výhovorky a skutok útek.

    1
  21. Marek,neviem poucte ma,v Seredi boli TS,kto ich platil vtedy?VGalante su tiez TS kto ich plati? ziju tam ini ludia,alebo zarabaju ako v Monacu? Tie firmi ktore si zavolame na udrzbu atd. kto ich bude platit z akych penazi?
    Dam navrh,nekosme,nevynasajme smeti nestarajme sa o nic a ochvilu budeme mat penazi ako v Dubaji,len to tu bude trosku inak vyzerat.

  22. Anonym 1 10. júna 2024, 13:30 – necudujem sa vyvoju na Slovensku, ked si z prispevku ignorujuc kontext vytiahnete jednu max desatinu.

    Chapem, ze niekazdy zvladne viac.

    1
  23. Hlavné je , že sa kosia úplne nezmyselné plochy, ktoré by ani nebolo treba kosiť . Ak mesto nemá ľudí na kosenie tak nech zavolá firmu ktorá by to zvládla alebo nech tí zamestnanci kosia predovšetkým plochy a ihriska pre deti.

  24. pre Mareka 10. júna 2024, 13:49
    Dobre teda „poučím“ Vás. Spomínate Galantu ktorá má o 20% vyššie dane z nehnuteľností pre najbežnejšie byty a domy (0.35 vs 0.29 eur). Aj ostatné dane sú vyššie ako poplatky za odpad alebo dane pre podnikateľov. Všetko je to o peniazoch. Ak chcete platiť viac, môžu byť aj seredské komunálne služby a kolotoče pre deti zdarma. Týmto neobhajujem mesto že nie je pokosené, mali by nájsť nejakú efektívnu cestu.

  25. Prečo sa tu nezverejňujú články typu “mestské povrchy” takk ako to bolo v minulosti?

    1
  26. Info pre M&M 10. júna 2024, 16:03 – v mojom prispevku je toho napisaneho dost.

    Miestomaju obcania, ktori sa musia (vlastne nemusia, no nech sa potom nestazuju) zaujimat o spravu veci verejnych a za co platia osadenstvo uradu.

    Ja nie som na urade zamestnany, noje tam dostatok ludi, ktori su plateni obcanmi. Nechcite platit jednym a servis ziadat od druhych.

    2
  27. Ani veľký park nie je pokosený,ale keď sa bude blížiť Jarmok tak sa už stihne aj pokosiť

  28. Predstavitelia mesta sú povinní starať sa o mesto, nie čakať na kritiku novinára či občana. Viac ako 70uradnikov mesta Sereď sú nevidiaci?

    1
  29. Mňa skôr zaujíma prečo sa ozýva nejaký správca z Trnavy a našich sereďských sa nikto ani nepohne.

  30. A prečo sa vlastne zrušili technické služby, ktoré v meste boli? a prečo sa predal celý areál technických služieb???? Teraz sa to ukazuje , že mestské majetky sa nemali predávať.
    Treba sa pýtať kde sú peniaze za predaj . Pre koho je vlastne výhodný predaj mestských majetkov.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované