back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Polícia zatiaľ zaznamenala dva incidenty v súvislosti s Eurovoľbami 2024 – AKTUALIZOVANÉ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Prezídium PZ SR |MM|  Aktuálne sme zaznamenali dva incidenty.

Prvý incident evidujeme v okrese Nové Zámky. V jednej z okrskových volebných miestností  v Palárikove sa uzavrela cca o 09:00 hod. volebná miestnosť z dôvodu nálezu neznámeho prášku, ktorý sa mal nachádzať na hlasovacích lístkoch. Na mieste sa nachádzajú hliadky PZ. Budovu, v ktorej boli situované volebné miestnosti uzatvorili a osoby aj za súčinnosti HaZZ evakuovali. Na miesto boli vyslané ďalšie hliadky PZ a policajti kriminálnej polície, ktorí aktuálne realizujú potrebné úkony v nevyhnutnom rozsahu.

Po vykonaní potrebných úkonov boli 2 miestnosti v tomto objekte krátko po 10.00 hod opäť otvorené, tretia volebná miestnosť zostáva uzatvorená do zistenia predbežného výsledku závažnosti neznámej látky laboratóriom civilnej ochrany.

Ďalší incident, ktorý polícia počas monitorovania pokojného priebehu volieb zaznamenala sa odohral v Poprade. Na linku 158 sme prijali oznámenie občana, ktorý tvrdil, že mu nebolo umožnené voliť. Pri následnom preverení políciou bolo zistené, že oznamovateľ vo volebnej miestnosti predkladal rôzne kópie písomnosti vyhotovené pod jeho menom, zároveň však odmietol preukázať svoju totožnosť občianskym preukazom. Z dôvodu nesúladu medzi predloženými dokladmi a verbálnym predstavením svoje osoby bola k incidentu privolaná hliadka PZ.

Ďalšie incidenty sme nezaznamenali, bezpečnostnú situáciu naďalej monitorujeme.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

– – –

INFORMÁCIE K EUROVOĽBÁM24 Z POHĽADU PREZIDENTA POLICAJNÉHO ZBORU

,,Z pohľadu Policajného zboru môžem skonštatovať, že voľby do Europarlamentu prebiehajú vo väčšine volebných miestností štandardne, zaoberáme sa niekoľkými incidentmi. Tie dokumentujeme a vyhodnocujeme ďalší postup“, informoval prezident Policajného zboru na brífingu Štátnej volebnej komisie.

Bezpečnostné opatrenia vykonáva polícia naďalej, nasadených je dostatočný počet policajtov z rôznych zložiek PZ.

Prezident PZ zároveň informoval o incidente v Palárikove, kde bol vo volebnej miestnosti nájdený prášok – neznáma látka bielej farby. Polícia v tejto veci zabezpečuje potrebné úkony.

Volebná miestnosť, v ktorej bola neznáma látka zaistená a zaslaná k ďalšiemu skúmaniu do kontrolného chemického laboratória bola opäť otvorená o 12.00h.

Policajti naďalej vykonávajú monitoring bezpečnostnej situácie a pokračujú v služobnej činnosti spojenej so zabezpečením pokojného priebehu EUROVOLIEB2024.

 

– – –

- Článok pokračuje pod reklamou -

AKTUALIZOVANÉ

HLIADKA PZ BOLA PRIVOLANÁ K PODPREDSEDOVI KOMISIE POD VPLYVOM ALKOHOLU

V doobedňajších hodinách sme boli privolaní k predsedovi okrskovej volebnej komisie, ktorý javil známky požitia alkoholických nápojov na západnom Slovenku. V poobedňajších hodinách bola hliadka PZ privolaná na základe oznámenia na číslo 158 do jednej z okrskových volebných miestností do Spišskej Teplice okres Poprad.  Podpredseda okrskovej volebnej komisie na Východnom Slovensku vykazoval podľa ďalších prísediacich komisie známky požitia alkoholu. Na základe oznámenia sa na miesto dostavila hliadka PZ, ktorá podpredsedu volebnej komisie vyzvala, aby sa podrobil dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholických nápojov. Ten ju odmietol a následne na vyzvanie predsedu volebnej komisie volebnú miestnosť opustil. Vec bola zadokumentovaná ako priestupok proti poriadku v správe. K narušeniu priebehu volieb v tomto prípade nedošlo.

Aj k takýmto udalostiam počas dnešného volebného dňa sú privolaní príslušníci PZ. Naďalej zabezpečujeme pokojný a nerušený priebeh Eurovolieb24.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované