back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Dobrovoľníci čistili a skrášľovali seredský kaštieľ

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V piatok 7. júna sa uskutočnila najväčšia dobrovoľnícka akcia v strednej Európe, známa ako Naše Mesto. Toto podujatie, organizované Nadáciou Pontis, každoročne mobilizuje tisíce dobrovoľníkov z rôznych firiem a združení po celom Slovensku, aby svojou prácou a samozrejme aj časom prispeli k zlepšeniu prostredia v ktorom žijeme či pracujeme. Ide napríklad práce v záhrade, upratovanie areálu, čistenie prírody či drobné opravy. Pomoc dobrovoľníkov využívajú školy, škôlky, komunitné centrá, domovy sociálnych služieb, kultúrne pamiatky ale aj útulky pre zvieratá. Jednoducho ľudia so srdcom na správnom mieste pomáhajú všade tam, kde je to potrebné. Vďaka takýmto podujatiam sa vytvárajú silné vzťahy medzi firmami, zamestnancami a miestnymi komunitami, ktoré spoločne pracujú na tom, aby Slovensko bolo lepším miestom pre všetkých.

Jedným z príkladov je občianske združenie Vodný Hrad v Seredi, ktoré sa stalo súčasťou tohtoročného podujatia Naše Mesto. Spojili pracovité ruky s dobrovoľníkmi z DC Tesco Gáň a spoločne skrášľovali verejný priestor okolo národnej kultúrnej pamiatky – seredského kaštieľa. Odstraňovali odpad z interiéru, čistili nádvorie, kosili zeleň. Brigáda bola pokračovaním prác, ktoré nedávno vykonávali dobrovoľníci z KC Priestor.

Popri týchto prácach už tradične členovia OZ Vodný Hrad ozdobili okná na kaštieli v izbe barónky Ohrensteinovej pestrofarebnými kvetmi, čím pridali historickému priestoru dávku živej krásy a symbolického spojenia minulosti s prítomnosťou.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované