back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Socializmus s ľudskou tvárou – Alexander Dubček

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Demokratizáciu spoločnosti a tzv. „Socializmus s ľudskou tvárou“ chcel v roku 1968 v Československu postupne zaviesť Alexander Dubček.

Dubček bol po okupácii Československa vojskami Varšavskej zmluvy perzekuovaný a sledovaný Štátnu bezpečnosťou (ŠTB) a to až do Nežnej revolúcie v novembri roku 1989.

Dubček bol jednou z tvárí aj Novembrového diania v Československu a to až do havárie, ku ktorej došlo na D1 pri ceste Dubčeka z Prahy na Slovensko. Havaroval vodič služobného BMW a Alexander Dubček neskôr následky zranení v nemocnici zomrel.

Dá sa predpokladať, že porevolučný vývoj by s Dubčekom v niektorej z kľúčových funkcii úplne iný, ako na Slovensku bol pod vedením  Vladimíra Mečiara.

Čo si o víziách komunistu Alexandra Dubčeka myslíte vy? Zažili ste normalizáciu v Československu?

– – –

- Článok pokračuje pod reklamou -

O Alexandrovi Dubčekovi a jeho živote v knižnici Múzea totality máme niekoľko zaujímavých kníh, novín a časopisov a to aj z roku 1968.

 

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. Áno zažili sme n e n o r m a l i z á c i u a to práve aj so Šaňkom našim Dubčekom. Keď aj jeho historicky posunuli a zasunuli normalizátori v roku 2021 pod údajný oslavný zákon o znižovaní dôchodkov predstaviteľov komunistického režimu. Ešte šťastie , že Ústavný súd sa zastal aj nášho vlastenca , o ktorom sa autor iného článku pýta – kto je vlastencom? Prekrúcať históriu sa nedá. Lož má krátke nohy a žiaden rozum.

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_imgspot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované