back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Vláda schválila finančný príspevok pre rodiny hasičov, ktorí tragicky zahynuli počas zásahu na D1 pri Hornej Strede

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

MV SR |MM| Minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok predložil v stredu 29. mája 2024 na rokovanie vlády návrh na príspevok pozostalým po obetiach tragickej dopravnej nehody na diaľnici D1 pri Hornej Strede , a to  vo výške 50 000 eur pre každú pozostalú rodinu.

Urobil tak z vlastnej iniciatívy po dohode s Ministerstvom financií SR. „Rodiny  po obidvoch pozostalých dostanú po 50-tisíc. Viem, že to životy týchto mladých ľudí nevráti, ale myslím si, že ako štát máme povinnosť voči týmto rodinám a pozostalým aspoň takouto mierou poďakovať za to, čo urobili v rámci svojej služby,“ povedal minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

Finančné prostriedky budú poukázané na účty pozostalých. Tieto prostriedky nebudú podliehať zúčtovaniu zo strany pozostalých a ich zúčtovanie a zdanenie vykoná Ministerstvo vnútra SR v zmysle príslušných predpisov.

tragickej  dopravnej nehode došlo 27. mája 2024 na diaľnici D1 pri Hornej Strede v okrese Nové Mesto nad Váhom, zahynuli pri nej dvaja príslušníci Hasičského a záchranného zboru, ktorí zasahovali pri hasení požiaru osobného auta. Stalo sa tak pri náraze kamióna do stojacich zasahujúcich vozidiel.

„Chcem garantovať, že prebieha vyšetrovanie toho, čo sa tam stalo. A zároveň  chcem apelovať na všetkých vodičov, ktorí jazdia po slovenských cestách, aby venovali pozornosť premávke. Aby sme sa nevenovali telefonovaniu, vybavovaniu správ, sociálnym sieťam,  pretože sa ukazuje, že aj toto mohlo byť jednou z príčin, keď vodič nedostatočne venoval pozornosť jazde, a stálo nás to dva ľudské životy, ten tretí je nemocnici, jedna policajtka vyviazla s ľahkými zraneniami. A začneme proaktívne konať, aby sme vyslali signál, že je tu nulová tolerancia, viem si predstaviť aj sprísnenie legislatívy ohľadom používania mobilov, čo sa ukazuje ako najväčší problém pri dopravných nehodách. Úplne zbytočne vyhasli dva životy a my budeme nekompromisní,“ dodal Matúš Šutaj Eštok.          

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. 50 000? Nezaslúžia si ani cent navyše.
    Všetky rizika svojej práce majú už ohodnotené vo svojej mzde a dôchodku.
    A tu ide niekto rozdávať odmeny za smrť?
    Kurva vyjebaná ale chorým deťom nepomôže pridrbany colštok

    1
  2. Nesúhlasím s takýmto rozdávaním peňazí. Z času na čas sa udejú tragédie, pri ktorých zahynú štátni zamestnanci, ale takéto finančné príspevky sa nerozdávali.

    1
  3. A tej zene co potrebovala liek za 300tis tu ste nechali zgegnúť? Alebo nech zbiera vrchnačiky z pet fliaš… je to niečo sko dotácie jednej firme dáme lebu ťuťky poťky a ďalším tisíc nedáme aj ked si podajú žiadosť… platíme si vsetci rovna dane a jedny sú zvýhodnený druhý nie

    2
  4. To je tak keď sa volia nekompetentný populisti čo zbierajú lacné politické body na nešťastí iných a rozdávajú z vaších daní. Telce zaplatia a ešte mu aj zatlieskajú ale mozočky im už nedopočítajú, že matematicky to nevychádza a keď náhodou dôjde rad nanich tak utrú hubu 😀

    2

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované