back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

V Seredi vznikne nový športový areál zameraný na tenis

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie mesta Sereď |  Fond na podporu športu v máji schválil prerozdelenie približne 35,4 milióna eur na výstavbu, rekonštrukciu a modernizáciu športovej infraštruktúry na Slovensku. Vďaka úspešnému projektu sa z balíka ušlo pre Sereď skoro 630-tisíc. V areáli pri Zámockom parku tak vyrastie komplexné zázemie pre tenistov a nadšencov raketových športov.

Areál vznikne na dnes málo využívanom pozemku mesta. „Teším sa, že mestu Sereď sa darí zveľaďovať verejný priestor a vďaka externým zdrojom môžeme oznámiť, že sa čoskoro pustíme aj do vybudovania úplne nových športových plôch. Na svoje si prídu tenisti a aj milovníci ďalších raketových športov,“ informoval primátor Ondrej Kurbel. V čase, kedy je rozpočet miest skutočne veľmi napnutý a cez podielové dane do mestskej pokladne prúdi menej zdrojov, je finančná injekcia zo štátu pre športovú infraštruktúru viac než vítaná.

Z 225 žiadostí, ktoré doručili žiadatelia Fondu na podporu športu v rámci výzvy schválili členovia najvyššieho orgánu fondu 73 projektov. „Výstavba celkom novej športovej infraštruktúry v meste Sereď – Tenisový areál Sereď bol podporený sumou presne 627 850,62 eur, z čoho sa ako projektový manažér mesta nesmierne teším. Projekt bol na stole totiž veľmi dlhé obdobie a od prvotnej myšlienky cez vypracovania projektovej dokumentácie, získanie stavebného povolenia, cez rôzne konzultácie, štúdie, stretnutia, obstarávania projektanta až po podanie samotnej projektovej žiadosti o dotáciu už prešlo neuveriteľných desať rokov. Je výborné, že sme sa posunuli do ďalšej fázy,“ vysvetlil projektový manažér mesta Branislav Bíro. Je predpoklad, že stavebné mechanizmy za do diela zahryznú ešte tento rok a Seredčania i návštevníci budú môcť nový areál využívať najskôr na budúci rok. 

 

Ilustračné obrázky – vizualizácia projektová dokumentácia

zdroj: Mesto Sereď
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

  1. To je krásne, nerozmýšľalo však mesto už dopredu a nechce tu umiestniť aj jeden kurt na Padel, ktorý je momentálne na vzostupe a na Slovensku sa dá hrať na jednom mieste v Bratislave? Boli by sme druhé mesto na Slovensku.

    5
  2. To nemyslíte vážne, že idete takto zabiť aj to posledné využiteľné miesto v parku. Tam mohlo byť zelené parkovisko ako lusk, ktoré mohlo slúžiť počas roka pre potreby parkovania obyvateľov mesta, amfiteáter, do budúcna aj pre kaštieľ a v neposlednom rade ako plocha pre atrakcie počas jarmoku. Tenisové športovisko mohlo pokojne byť napríklad v rámci športového areálu ŠKF alebo na inom vhodnom mieste. To bude VIP tenis…

    1
  3. pre Keksík: to ako myslíš naozaj? Parkovisko v parku radšej ako tenisové kurty?

    1
  4. Roky rokúce sa rozpráva, že pri Africole budú kurty, nič prekvapivé, viazlo to hlavne na financiách. No veru záchytné parkovisko veľmi chýba čo tak plocha pred starými kasárňami ? Tam by mohli parkovať aj zamestnanci volkswagenu z okolia s tým, že by tam mali aj zastávku zmluvnej dopravy

    2
  5. Konečne, výborná správa. Len hlupák by v parku robil parkovisko ,Sereď je mesto kedy z jedného konca na druhý prejdem za 20 min. , tak žiadne parkovisko. Na kurty sa bude dat vstupot presne tak ,ako sa dá taj teraz ( tie na štadióne) . Nehľadajte zasa vo všetkom senzácie, bude to pre všetkých. Klobúk dole za trpezlivosť.

    2
  6. Hmmm len ci je tolko ludi v Seredi co budu hravat tenis alebo zasa vyhodene peniaze do luftu a len aby sa kurbel ukazal ze nieco spravil pre ludi v Seredi.

    1
  7. Za mna je to uzkoprse rozhodnutie pre par ludi co hrávajú tenis. Je to super miesto pre aquapark a hlavne ktory by bol pre celu sered a okolie obrovským prinosom .A prave aquapark by ozivil navstevnost ,biznis a celkovy turizmus a prinos pre cele mesto. Toto sucastne rozhodnutie je zle rozhodnutie. Treba sa pytat obyvatelov celeho mesta co chcu mat na tomto poslednom lukratívnom pozemku a nie aby o tom rozhodovalo len par hracov tenisu. Pan Kurbel spravte nieco co bude naozaj pre vsetkych a nie len pre par bohacov co hraju tenis.

    5
  8. Uskoprsí si ty ,konečne niečo poriadne pre mládež aj dospelých, a ako vždy protesty.Samozrejme ,nič sa Vám nepáči ako vždy, už konečne prestaňte protestovať proti všetkému čo sa v meste robí začnite žiť v prospech mesta “ Vážení Seredčania“ ďakujem za pochopenie, športovci a spoluobčania.🙋‍♀️

    3
  9. Tiež mestu chýba detské dopravné ihrisko, ktoré bolo zlikvidované. Teraz musia deti z MŠ a ZŠ dochádzať do Galanty alebo Trnavy.

    2
  10. Ale mesto musí ešte financovať asi 300 000 zo svojho rozpočtu na kurty. Za 300 000 už dávno mohli byť kurty na štadióne urobené.

  11. Aby namiesto obnovy parku, vytvorení tichej relaxačnej , zelenej zóny tam nejaký KOKOT schválil tenisové kurty ?
    Jak musí byť niekto PRIJEBANÝ aby takýto areál natlačil do absolútneho centra mesta?
    .
    Pripadá mi , že čím väčší DEMENT , tým skôr sa bude podieľať na vedení mesta .
    Áno tu v našej zasratej Seredi

    2
  12. A budú to platiť aj oz tenisový klub keď to sa ma pre nich budovať ? Keď to majú v nájme? Kto zaplatí rozdiel?

  13. O efektivnom vyuziti tohoto lukrativneho pozemku by mali jednoznacne rozhodnut obyvatelia celeho mesta. A nie iba hŕstka tenisoveho klubu a projektovy manazer ktory ma rad tenis.

    1
  14. Takze mame rozdrbane: most,stadion,chodniky,vodovod, nevieme pokosit mesto

    Budeme mat: prihorete kurty na najnevhodnejsom mieste, ktore bude vyuzivat hrstka vyvolenych

    Prestanme zahustovat centrum mesta s totalnymi nezmyslami. Do daneho arealu treba vysadit stromy,spravit lavicky, spojit to s parkom, ked tak nejake male parkovisko

  15. Tiež si myslím že nejaké tenisové kurty sa dajú vytvoriť niekde na periférii mesta. Tlačiť ich do úplného centra je mrhanie priestorom ktorý by mal byť ponúknutý širokej mase ľudí od detí po seniorov. Dopravné ihrisko by bol vynikajúci nápad + nejaká tichá zóna permanentne sprístupnená verejnosti. Ja si myslím že možností by bolo veľa.
    Na druhej strane neviem aké sú možnosti vybudovania iného areálu (nešportového) z externých zdrojov. Všetci čo tu vypisujete tiež do toho nevidíte. A ten tenisový areál je určite lepší ako tá burina čo tam teraz rastie.

  16. Super by bolo, keby bolo okolo bezecke kolecko. Bud atleticka 400 alebo aj kludne necertifikovane kolecko.

    1
  17. Tartanová dráha dlhšia ako na Fándlyho alebo Komenského škole by bola úplná bomba. Bohužial na to už bude teraz asi neskoro. Škoda.

  18. Velebnosti jdu blejt. Dalsia zbytocnost a rovno v parku. Mesto nepokosene, v kempingu zelina vysoka vyse metra, na sidliskach nieco podobne len zatial nizsie, voda tecie spinava, oprava mostu v nedohladne, spoplatnovanie parkovisk v meste a nepostacujuce parkoviska na sidliskach. Pan Kurbel uz sa preber a zacni robit daco uzitocne pre obyvatelov. Chodniky, parkoviska, kosenie, voda, do tohoto sa pusti. Nie len marketingove projekty ako ihriska stavias.

    2
  19. Joooj seredan,to ako by si na stenu hrach hadzal,Kurbel je bohuzial neschopny na kazdu svetovu stranu.Zlaty Tomcaniy.

    2
  20. Joooj, to tu ale tých kúpalísk za Tomčanyho pribudlo, a za most nech je rád, že nebručí v Leopoldove

  21. primátor Ondrej Kurbel a Branislav Bíro , ktorý túto píčovinu vymysleli sa s tým ešte aj pochvália verejne do novín 🤣
    Pokémoni bez sebareflexie 🤦

  22. Krista Boha 30. mája 2024, 20:48

    Projekt mal stavebnú projektovú dokumentáciu, stavebné povolenie a bol v PHSR mesta Sereď x rokov. Fond na podporu športu dal výzvu, reagovali mestá a obce spolu 225 žiadosti, mesto Sereď medzi nimi, vybrali 73, mesto Sereď medzi nimi. Čo podľa teba malo mesto robiť? Nepodať žiadosť? Za projektanta, projektovú dokumentáciu a stavebné povolenie už vynaložilo výdavky. Športový areál bol schválený poslancami mestského zastupiteľstva. Navrhuješ teda, čo? Mal to ignorovať? Peniaze nezhánať, na výzvu nereagovať? Posledná otázka na teba…to, že to podľa teba vymyslel pán Kurbel a pán Bíro je tvoj iný názor a pohľad…ako na všetko ostatné?

    0
  23. Prečo sa nepodal projekt na kúpalisko? Uvažujte nad rentabilnostou tenisového ihriska. Koľko Seredanov hrá tenis, nezarastie areál zase len zelinou? Koľko by mesto zarobilo v lete na vstupnom do kúpaliska? Myslím, že viac ako na nejakých kurtoch.

  24. Ako ste sa stihli dočítať ,to ,že sa bude stavať tento areál bolo rozhodnuté už podstatne skôr . To že sa to realizuje až teraz je potrebné poďakovať seredčanom ,ktorý neustále dávali námietky . A to je len tenisový areál. Ak by ste tam chceli kúpalisko , dopadlo by to podobne a to že by bolo kúpalisko v centre by asi tiež nevadilo . Konečne sa tu vybuduje športovisko na úrovni a zasa hŕstka nespokojných. Urobil by som to nasledovne . Všetci ,čo niečo blokujú, opakovane napádajú by sa mali podpísať na uvedenom konaní ( čo aj sú ) , následne nikto z ich rodiny by nemal využívať takéto športovisko ,alebo občiansky priestor , prípadne by mal zaplatiť 10 násobok ceny. Účel : aby sa ľudia začali pozerať okolo seba a nie sa sťažovať alebo robiť zbytočné prieťahy pre veci vo verejnom záujme.

  25. 1) fond na podporu športu rozdeľoval 24 Mio EUR pre 200 projektov, čiže v priemere 120k na projekt. Na kúpalisko potrebuješ milióny.
    2) pretože keby sa mesto zúčastnilo súťaže s projektom kúpalisko kde sa chodíš vyčvachtať a opaľovať, tak by určite nepochodilo nakoľko kúpalisko nepatrí medzi športoviská.
    3) pretože keby to bol taký skvelý nápad, tak nejaký podnikateľ tu už kúpalisko postaví. Ale nikto to nebude riskovať. Náklady na údržbu vysoké, hygiena ti dýcha na krk a nakoniec sereďanom je veľa dať aj 2 eur na kávu. Ale ak máš podnikateľského ducha, môžeš to skúsiť. Uvidíme ako rentabilitu tvojho nápadu posúdi banka.

  26. pokiaľ sa dobre pamätám,tak koncom 90.rokov MsZ za ex-primátora Vranoviča rozhodlo o predaji pozemku po zbúranom a rozostavanom kúpalisku/bol postavený skelet kúpaliska/spoločnosti Billareality a následne tam bol postavený obchod Billa.
    Takže tak dopadlo už rozostavané kúpalisko v Seredi,a myslím si,že aj keby sa dostavalo,aj tak by v Seredi časom skrachovalo…

  27. Anonym 31. mája 2024, 10:32

    Podľa jeho iného názoru je majetkom mesta a hotovo! A podľa jeho iného pohľadu ako je mainstream je oprávneným výdavkom vo výzve na športoviská aj most v cudzom majetku. On nemá problém, všetko vie, môže si napísať, kde chce a čo chce. Má právo na iný názor, nenechá sa ovplyvňovať Rothschildom, Winnetuom ani E.T.- mimozemšťanom.

    2
  28. Anonym 31. mája 2024, 10:32
    Tak toto si úplne vystihol 😀 Tiež milujem tých s „názorom“ ale bez faktov. A viem ho aj celkom presne zaradiť, keďže tí s „názorom“ sa vyrojili presne vtedy keď sa tým vlastným názorom verejne žačal obhajovať aj Fico.

  29. Pre “Jak musia byť nakúrený poslanci aj primator”
    Ty macher,na tomto projekte sa bojovalo 12 rokov ty K….,tie kurty sa robia pre deti a nie je pre teba Prijeb….. K….. a ráno keď sa pozrieš do zrkadla,tak zbadáš v ňom Dementa😂😂😂

    1

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!

Potvrdzujem, že som sa oboznámil a pochopil pravidlám diskusie.

Zadajte svoje meno tu

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované