back to top

ISSN 1337-8481

Archívy SeredOnLine

Štvrté pokračovanie kreatívnych dielni, seniorky sa učili výrobe bižutérie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -

V Dennom centre pre seniorov v Seredi sa konalo už štvrté pokračovanie kreatívnych dielní. S nápadom pravidelne organizovať workshopy zamerané na ručné opráce prišla začiatkom roka členka centra Viera Cehláriková. Cieľom bolo ponúknuť starším ľuďom priestor na nové skúsenosti a spoločnú tvorbu.

Po úspešných aktivitách, ktoré zahŕňali výrobu anjelikov zo stúh, maľovanie veľkonočných kraslíc a výrobe ružičiek, sa tentokrát seniorky venovali výrobe bižutérie. Vedúcou dielne bola aktívna členka centra Mária Oláhová, ktorá sa podelila o svoje dlhoročné skúsenosti v tvorbe korálikovej bižutérie. Je známa svojou zručnosťou a trpezlivosťou, čo z nej urobilo ideálnu inštruktorku.

Účastníčky mali možnosť naučiť sa techniku tvorby náhrdelníkov, náramkov, náušnic a iných ozdobných predmetov. Práca s malými korálikmi si vyžaduje precíznosť a jemnú motoriku, čo je pre seniorov nielen záujmová činnosť, ale aj výborná forma cvičenia pre zlepšenie koordinácie a trpezlivosti. Vzhľadom náročnosť výroby bižutérie je tento workshop rozdelený do viac častí.

S podobnými akciami má centrum plány aj do budúcna a tak sa môžeme tešiť na ďalšie kreatívne dielne, ktoré seniorom prinesú radosť a nové zručnosti.

 

- Článok pokračuje pod reklamou -

 

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Ďalšie články

spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img

Najčítanejšie

- Inzercia -spot_img

Aktuality

- Inzercia -spot_img

Aktuality

Sponzorované